zabezpieczenie Tourana przed kradzieżą
- Alfik
- Przeglądacz
- Auto:: Caddy BSU 2008
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Re: zabezpieczenie Tourana przed kradzieżą
OK, trochę trudno w ciemno domyślać się co gdzie idzie. Łatwiej by mi poszło z szukaniem mając schemat elektryczny, najlepiej całej instalacji elektrycznej. Gdzie mógłbym coś takiego (najlepiej pod swoje wyposażenie) dostać? ETKĘ już mam, ale nie ma tam elektryki :-(
- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 828 razy
schematy elektryczne są w programie ELSA, uprzedzając prawdopodobne następne pytanie nie piszemy na forum o źródłach pozyskania nielegalnego softu, zatem użyj google proszę 

pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
-
- Auto:: Minivan, 1400, 2012
- Imię:: Jan
[quote="GioW"]Najlepszym zabezpieczeniem jest takie, które zrobisz sam. Używając zwykłych włączników, przełączników zrób kilka odcięć i będziesz spał spokojniej... na zedera trzeba wydać ok 2tys. a z tego co widać w necie i on został już rozpracowany.
Nigdy nie zrozumiem samoróbek. Przecież to nie tyle, że czsto nie działa, to jeszcze ingeruje w auto i traci sie gwarancje. (wymoderowano) montaz/informacje wole jednak coś takiego, bo własnie przede wszystkim nie trace gwarancji auta, a i mam pewność, ze po przekrceniu kluczyka mechanizm działa.
Nigdy nie zrozumiem samoróbek. Przecież to nie tyle, że czsto nie działa, to jeszcze ingeruje w auto i traci sie gwarancje. (wymoderowano) montaz/informacje wole jednak coś takiego, bo własnie przede wszystkim nie trace gwarancji auta, a i mam pewność, ze po przekrceniu kluczyka mechanizm działa.
-
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
hehe dobre,,,,Tur90 pisze:GioW pisze:Najlepszym zabezpieczeniem jest takie, które zrobisz sam. Używając zwykłych włączników, przełączników zrób kilka odcięć i będziesz spał spokojniej... na zedera trzeba wydać ok 2tys. a z tego co widać w necie i on został już rozpracowany.
Nigdy nie zrozumiem samoróbek. Przecież to nie tyle, że czsto nie działa, to jeszcze ingeruje w auto i traci sie gwarancje. wole jednak coś takiego, bo własnie przede wszystkim nie trace gwarancji auta, a i mam pewność, ze po przekrceniu kluczyka mechanizm działa.
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 114 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
chyba chciałes sobie nabić posta pisząc to ....Tur90 pisze: Nigdy nie zrozumiem samoróbek. Przecież to nie tyle, że czsto nie działa, to jeszcze ingeruje w auto i traci sie gwarancje. wole jednak coś takiego, bo własnie przede wszystkim nie trace gwarancji auta, a i mam pewność, ze po przekrceniu kluczyka mechanizm działa.
-
- Auto:: Minivan, 1400, 2012
- Imię:: Jan
jak nie chce się stracić gwarancji to najlepiej zamontować Niedźwiedzia - do tego jest skuteczny
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Zawsze mozna wpiac taka przedluzke z wyyczkami po koncach(damska i meska) i tu miedzy nimi mozna z kablami robic co sie chce w sensie odcinac co sie chce.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC