Jaką macie prędkość przy 3000tys obr na 6 biegu
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Nie wiem o co chodzi,ale okwulkan pisze:hej ale jak to mierzycie? jakoś specjalnie piłujecie na niższych biegach żeby na wyższym było tak, czy standardowo jak zawsze?? ja zazwyczaj w diesel-ach to szybko zmieniam biegi

[ Dodano: Wto Cze 11, 2013 21:01 ]
A to jest główny powód późniejszych problemów z turbo i DPF. Skończyła sie era starych diesli,którymi jeździło się na "jałowym"..Teraz potrzeba czasem obrotów i pokręcenia auta do czerwonego,żeby turbo sie ruszyło..wulkan pisze:ja zazwyczaj w diesel-ach to szybko zmieniam biegi
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- wulkan
- Użytkownik
- Auto:: 1T2, 2.0 AZV 136KM
- Imię:: Paweł
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
ech no przeciez turbina przy 1800 ożywa... naszczescie nie mam DPFa ale u mnie raczej nigdy by sie nie zapchal bo 80 po autostradach ganiam, czasem idzie po czerwonym ale żadko baaardzo
chodzilo mi o to jak rozpędzacie na niższych biegach, czy na każdym piłujecie do czerwonego żeby na 5 juz miec konkretną prędkość? tak pytam bo nigdy się temu nie przyglądałem i nie zwracałem uwagi na to, jutro zobacze jak u mnie to na 6 wygląda ale przy tej predkosci raczej powyzej 3k obrotow
chodzilo mi o to jak rozpędzacie na niższych biegach, czy na każdym piłujecie do czerwonego żeby na 5 juz miec konkretną prędkość? tak pytam bo nigdy się temu nie przyglądałem i nie zwracałem uwagi na to, jutro zobacze jak u mnie to na 6 wygląda ale przy tej predkosci raczej powyzej 3k obrotow
- admin
- Władca postów
- Auto:: Touran
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
A jakie to ma znaczenie jak się rozpędzasz? Na 6tce przy danych obrotach masz określoną prędkość.......wulkan pisze: chodzilo mi o to jak rozpędzacie na niższych biegach, czy na każdym piłujecie do czerwonego żeby na 5 juz miec konkretną prędkość? tak pytam bo nigdy się temu nie przyglądałem i nie zwracałem uwagi na to
- viscum
- Użytkownik
- Auto:: 1.5 evo 7 os. 2020
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
2.0 BKD - przy 3000 RPM licznikowo jest prawie 160km/h, na GPS 148 km/h przy włączonym tempomacie udało się utrzymać stałą prędkość przez 20 minut, średnie zużycie 8,0. Co ciekawe średnią prędkość też pokazał 148km/h - czyli elektronicznie zlicza prawidłowo, a zegar wskazuje wyższe wartości - zdjęcia nie są zbyt wyraźne, więc sobie odpuszczę.