RCD510 z Chin
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 BKC
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- wachu
- Użytkownik
- Auto:: 2.0tdi dSG '12
- Podziękował: 14 razy
- Otrzymał podziękowań: 38 razy
Re: RCD510 z Chin
Despi pisze:Witam,
300 euro za chińskiego nowego RNS 510 to dobra cena?
Dokładnie jeszcze nie wiem jak wygląda bo mam go obejrzeć jutro,
jedynie wiem że to chiński RNS 510 i że ponoć ma więcej bajerów jak oryginał.
nie ma czegos takiego jak chiński RNS !!!
"chiński rns510" z fabrycznym RNS510 ma wspólny tylko wygląd zewnętrzny
poza tym to kombajn multimedialny czytający wszystko, jesli chodzi o GPS to czyta automape, igo itp.
system to windows lub android, ceny od 250EUR do 500 EUR - RÓZNICE W ILOŚCI PAMIĘCI, PROCESORZE ITD., nie zawsze jest CANBUS, wizualizacja PDC itd.
NIGDY nie wyświetla strzałek z GPSa na FISie
więc trzeba uważać[/quote]
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Jest i chiński RNS jak i Chiński RNS COMBOwachu pisze: nie ma czegos takiego jak chiński RNS !!!
poza tym to kombajn multimedialny czytający wszystko, jesli chodzi o GPS to czyta automape, igo itp.
system to windows lub android, ceny od 250EUR do 500 EUR - RÓZNICE W ILOŚCI PAMIĘCI, PROCESORZE ITD., nie zawsze jest CANBUS, wizualizacja PDC itd.
więc trzeba uważać

Tak samo jak chińskie RCD 510
- wachu
- Użytkownik
- wachu
- Użytkownik
Rcd510 wiem hak wygląda chińskie Delphi i europejskie Bosch.
W przypadku Rns mówimy chyba o. Czymś innym
W przypadku Rns mówimy chyba o. Czymś innym
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 BLS 2007
- Imię:: Adam
"chiński RNS510'' - chodziło mi właśnie o to że ten chińczyk jest podobny do RNS-a 510.wachu pisze:nie ma czegos takiego jak chiński RNS !!!
[/quote]wachu pisze:system to windows lub android, ceny od 250EUR do 500 EUR - RÓZNICE W ILOŚCI PAMIĘCI, PROCESORZE ITD., nie zawsze jest CANBUS, wizualizacja PDC itd.
więc trzeba uważać
na co trzeba uważać?
jest gdzieś wogóle jakaś rozpiska ze zdjęciami o tych chińskich kombajnach podobnych do RNS 510,
jakieś opisy czy coś takiego?
- wachu
- Użytkownik
trzeba uważać żeby szajsu totalnego nie kupić ze 128mb pamięci i prockiem 400Mhz, bo na tym najnowsza Automalapa nie pochodzi
jest mnóstwo wersji, nie zawsze sprzedawca chwali się tym, co jest w środku
jest mnóstwo wersji, nie zawsze sprzedawca chwali się tym, co jest w środku
-
- Początkujący
wizualnie jest po czym poznać szajs?
czyli za 300euro nie opłaca się 128mb i 400MHz?
czyli za 300euro nie opłaca się 128mb i 400MHz?
- wachu
- Użytkownik
Wizualnie nie sprawdzisz, trzeba patrzeć na parametry
najtańsze takie radio mozna miec za 1000zł teraz, ze wzgl na kurs USD ;(
kiedys wychodziło 700zł, oczywiscie bez gwarancji, bezpośrednio z chin
najtańsze takie radio mozna miec za 1000zł teraz, ze wzgl na kurs USD ;(
kiedys wychodziło 700zł, oczywiscie bez gwarancji, bezpośrednio z chin
-
- Początkujący
czyli jak się go nie podłączy to się nie sprawdzi co w nim siedzi.
kumpel szwagra ma takie do sprzedania i ma mi przysłąć zdjęcie tego chińczyka , ale po zdjęciu to i tak nic nie będe wiedział.
Jest tu jeszcze taki nie daleko
http://olx.pl/oferta/radio-7-z-navi-i-b ... 8Dml5.html
jest to cos warte?
kumpel szwagra ma takie do sprzedania i ma mi przysłąć zdjęcie tego chińczyka , ale po zdjęciu to i tak nic nie będe wiedział.
jest to cos warte?
- wachu
- Użytkownik
no nie jest źle
ma 256mb pamięci i procek 833Mhz + CANBUS
jechac, targowac się i kupić za 1000
ma 256mb pamięci i procek 833Mhz + CANBUS
jechac, targowac się i kupić za 1000

- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
taki
Nie wiem jak to może być kompatybilne z RNS 315 jak i RNS 310 , kiedy te 2 radia nie są ze sobą w 100% kompatybilne.
Chyba ze ze chodzi tylko o POWER On i OFF po stacyjce, tyle to robi byle CAN BUS emulator
taki CAN BUS ze pewnie się tylko włącza i tracki przerzucisz z kierownicyDespi pisze:czyli jak się go nie podłączy to się nie sprawdzi co w nim siedzi.
jest to cos warte?
Nie wiem jak to może być kompatybilne z RNS 315 jak i RNS 310 , kiedy te 2 radia nie są ze sobą w 100% kompatybilne.
Chyba ze ze chodzi tylko o POWER On i OFF po stacyjce, tyle to robi byle CAN BUS emulator
- wkpwojtek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran,2.0 BKD, 2005
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
Zakupiłem i podłączyłem rdc510 Delphi. Wszystko ładnie gra. Podłączenie bardzo łatwe, wszystko pasuje p&p(antenę podłączyłem zdejmując jedną z wtyczek). Dla mnie wystarczające. Brakuje mi trochę rds . Ale ogólnie fajne radio - polecam.
Wojtek
- Johny7205
- ____________________
- Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
- Imię:: Janek
- Podziękował: 69 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
Ja jeżdżę trzeci rok z chińskim odpowiednikiem RNS510 z oznaczeniem ANS510.
Kombajn kupiłem od gościa, który sprowadza dużo tego typu sprzętu z Chin. Z tego co mówił trzeba wiedzieć z jakiej fabryki się kupuje i czy na pewno od fabryki. W Chinach jest co najmniej kilka fabryk produkujących dany model elektroniki, poza nimi jest kilka lub kilkanaście fabryczek podrabiających większe fabryki no i do tego są jeszcze chińscy dystrybutorzy elektroniki, którzy kupują skąd popadnie i sprzedają dalej.
Z grubsza więc biorąc, przy pojedynczym zakupie to całkiem konkretna loteria...
Kombajn kupiłem od gościa, który sprowadza dużo tego typu sprzętu z Chin. Z tego co mówił trzeba wiedzieć z jakiej fabryki się kupuje i czy na pewno od fabryki. W Chinach jest co najmniej kilka fabryk produkujących dany model elektroniki, poza nimi jest kilka lub kilkanaście fabryczek podrabiających większe fabryki no i do tego są jeszcze chińscy dystrybutorzy elektroniki, którzy kupują skąd popadnie i sprzedają dalej.
Z grubsza więc biorąc, przy pojedynczym zakupie to całkiem konkretna loteria...

-
- Kandydat
- Auto:: Touran 1.9 TDI 2003
- Imię:: Marek
Koledzy. Pozwolicie, że odkopię stary temat.
Mam Tourana 2003 rok. Niedawno kupiony. Zastanawiałem się nad dokupieniem emulatora zmieniarki aby móc odtwarzać muzykę z kart SD albo z pendrive'a. Chciałem też dołożyć moduł Bluetooth.
Jako, że przy próbie włożenia CD do odtwarzacza okazało się, że mechanizm jest uszkodzony i płyty nie wciąga, to wyszło na to, że najlepszym (i sumarycznie najtańszym) rozwiązaniem będzie zmienić radio i najlepiej takie, które mi rozwiąże od razu problem wejść na kartę SD i USB oraz zestawu głośnomówiącego poprzez Bluetooth.
I teraz zasadnicze pytanie. Jak jest z jakością dźwięku tych "chinoli"? Pojawiło się takie coś jak RCN210. Ma wejście SD, ma USB, ma BT. Wcześniej rozkminiałem opcję nabycia RCD510, ale nie ma wbudowanego BT, a cena wyższa. Nawigacji nie potrzebuję, ekranu dotykowego również. Brak RDS przeżyję, w radio i tak zbytnio nie ma czego słuchać.
Czy te chińskie wersje volkswagenowskich odtwarzaczy dają radę pod kątem jakości dźwięku? Czy umieszczone tam wzmacniacze nie są kpiną? Nie chodzi mi o cuda audiofilskie, bo w Touranie i tak mam zwykły zestaw głośników przód i tył, ale chociaż żeby to trzymało poziom oryginalnego odtwarzacza.
Mam Tourana 2003 rok. Niedawno kupiony. Zastanawiałem się nad dokupieniem emulatora zmieniarki aby móc odtwarzać muzykę z kart SD albo z pendrive'a. Chciałem też dołożyć moduł Bluetooth.
Jako, że przy próbie włożenia CD do odtwarzacza okazało się, że mechanizm jest uszkodzony i płyty nie wciąga, to wyszło na to, że najlepszym (i sumarycznie najtańszym) rozwiązaniem będzie zmienić radio i najlepiej takie, które mi rozwiąże od razu problem wejść na kartę SD i USB oraz zestawu głośnomówiącego poprzez Bluetooth.
I teraz zasadnicze pytanie. Jak jest z jakością dźwięku tych "chinoli"? Pojawiło się takie coś jak RCN210. Ma wejście SD, ma USB, ma BT. Wcześniej rozkminiałem opcję nabycia RCD510, ale nie ma wbudowanego BT, a cena wyższa. Nawigacji nie potrzebuję, ekranu dotykowego również. Brak RDS przeżyję, w radio i tak zbytnio nie ma czego słuchać.
Czy te chińskie wersje volkswagenowskich odtwarzaczy dają radę pod kątem jakości dźwięku? Czy umieszczone tam wzmacniacze nie są kpiną? Nie chodzi mi o cuda audiofilskie, bo w Touranie i tak mam zwykły zestaw głośników przód i tył, ale chociaż żeby to trzymało poziom oryginalnego odtwarzacza.