Światła LED do jazdy dziennej
-
- Zaawansowany
- Auto:: TouranCross 2.0 CR CJFA
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 136 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
-
- Zaawansowany
- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Znalazłem MOJE dzienne jakby kogoś interesowały w dobrej cenie: http://moto.allegro.pl/ShowItem2.php?it ... rule_id=17. Mnie kosztowały 150pln
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
Właśnie! Planuję to samo ale albo niema albo cena. Mój Szafirek nie miał oryginalnie halogenów. Zastąpiłem już kratki na te, z otworami i teraz: albo płacz i płać za oryginalne światła do jazdy dziennej od Skody Fabii RS albo montuj okrągłe dzienne. Co do pierwszych: dużo droższe i większy kłopot z podłączeniem ale "wiesz co masz". Co do drugich: Przymierzałem już dzienne okrągłe (średnica ok. 7 cm.) i ani to do czego zamontować chociaż z tym bym sobie poradził ale bądź co bądź za małe mi sie wydawały w stosunku do otworu.Dodi pisze:a czy ktoś z Was widział taki model "ledów" żeby ładnie pasowały zamiast halogenów? wszystkie co oglądałem do tej pory mają proste szkło i nienalepiej by to wyglądalo...
I teraz w mojej głownie narodził sie pomysł z kupieniem zwykłych halogenów -> "wypatroszeniu" ich i wsadzeniu do środka (wypatroszonych?) okrągłych świateł do jazdy dziennej. Czy jest to wogóle możliwe?
-
- Zaawansowany
-
- Zaawansowany
Jeśli chodzi o montaż to w moim przypadku halogeny przeszkadzały, ale jakoś z tego wyszedłem. Nie trzeba było stosować żadnego przekaźnika, wszystko działa jak należy.
Jedynym problemem jaki miałem, ale nie był związany z ledami tylko okazał się akumulator. Założyłem nowy i działa wszystko jak należy.
Zaraz skocze do Tourana to zrobie fote od razu wrzuce do swojego profilu
Jedynym problemem jaki miałem, ale nie był związany z ledami tylko okazał się akumulator. Założyłem nowy i działa wszystko jak należy.
Zaraz skocze do Tourana to zrobie fote od razu wrzuce do swojego profilu
-
- Zaawansowany
Sory, że nie zwróciłem uwagi że masz nowszego sprzęta. Ale myśle że powinno być. Najlepiej jakbyś znalazł na internecie szablon tej lampy, wudrukował i zobaczysz sobie czy będzie pasowało. Jest w skali 1:1tylko że polift ma trochę inna kratkę i się zastanawiam czy będą pasowały;-/ ,ale efekt taki jak chciałem