a odpala Ci się climatronic jak włączasz WEBATO z pilota ?andreass211 pisze:koledzy próbuję odpalić telestart t100 no i podłączone mam tak jak tu na str 28
http://butlertechnik.com/download/6u/We ... ctions.pdf
czyli w 6-cio pinowej wtyczce pin 1 -12v ,pin 2 -Wbus, pin6 - masa.
pilota przyuczam wciskając off po podaniu 12v do telestartu ale działają tylko przyciski on i off z pilota czyli mogę włączyć webasto i wyłączyć jak w starym zestawie .przyciski (strzałki jak przyciskam zawsze jest napis FAIL. czy robie coś źle?
VW Touran Webasto Rozbudowa dogrzewacza Ogrzewanie postojowe
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 117 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Re: VW Touran Webasto Rozbudowa dogrzewacza Ogrzewanie posto
-
andreass211
- Specjalista
- Auto:: 2.0tdi AZV,2004r
- Imię:: andrzej
- Podziękował: 82 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
jak wciskam ON na pilocie włącza się webasto na panelu (żóta kontrolka świeci się) i zaczyna wiać tak jak było przy starym telestarcie ,jak wciskam OFF wszystko gaśnie ,przyciski mniejsze(strzałki) po przyciśnieńciu pokazuje się FAIL
pozdrawiam
- spacewalker
- Władca postów
Czy panel się włącza a nie tylko kontrolka na panelu
-
andreass211
- Specjalista
No panel włącza się bo wieje na wyświetlaczach 22 st pokazuje po włączeniu z pilota i tak samo jak bym włączał webastk przyciskiem z panela
pozdrawiam
- spacewalker
- Władca postów
Zeby dzialal regulacja temperatury to musiał bys Pilotem zmieniac ustawienie Climatronic a chyba takiego czegoś w tym przypadku nie da się zrobic.
czujnik temp i owszem moze i ma ten T100 ale to jest chyba do niezaleznego webasta.
w VW czas działania, temp itp ustawiasz w samym piecu wiec jak np przy 20min czasie pracy ustawionym dla webasta osiągnąc 28st w kabinie ?
moze musiało by np chodzic ok 60min? , co troche koliduje z resztą ustawień
czujnik temp i owszem moze i ma ten T100 ale to jest chyba do niezaleznego webasta.
w VW czas działania, temp itp ustawiasz w samym piecu wiec jak np przy 20min czasie pracy ustawionym dla webasta osiągnąc 28st w kabinie ?
moze musiało by np chodzic ok 60min? , co troche koliduje z resztą ustawień
-
andreass211
- Specjalista
No to ale chociazby z pilota włączanie wentylacji w lato nieda sie nic z tym zrobić a taka niby opcja jest albo sprawdzić na pilocie temperature wnętrza auta hmm dziwne to
pozdrawiam
- brzoza1234
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Piloty z serii T100HTM opis i działanie tu:
http://www.webasto.com/pl/produkty-i-ry ... -t100-htm/
możesz zmienić oczywiście wentylacje i grzanie ale na pewno nie ustawiac temperaturę na jaką ma się nagrzać samochód bo w przypadku tourana masz 22 stopnie. jak widze pilot Ci działa bo załącza wszystko a w instrukcji masz opis jak wszystko zrobić zerknij.
możesz zmienić oczywiście wentylacje i grzanie ale na pewno nie ustawiac temperaturę na jaką ma się nagrzać samochód bo w przypadku tourana masz 22 stopnie. jak widze pilot Ci działa bo załącza wszystko a w instrukcji masz opis jak wszystko zrobić zerknij.
PozdraVWiam Brzoza tel: 7(4+4)1 977 (4+4)59
- spacewalker
- Władca postów
Wentylacja / grzanie ustawiasz z licznika.andreass211 pisze:No to ale chociazby z pilota włączanie wentylacji w lato nieda sie nic z tym zrobić a taka niby opcja jest albo sprawdzić na pilocie temperature wnętrza auta hmm dziwne to
Pamietam ze jak miałem PILOT org WEBATSO (biało/czarny T91) to zmianieniałem pracy webasta z pilota (2 guziki na raz - Zielona , 2 guzki na raz - czerwo na - chyba jakos tak) , ale nie wsatawał climatronik na tym pilocie , trzeba było kupowac moduł IPCU, i wtedy wstawał ale na tyle ze tylko dmuchały wiatraki, panel zostawał "martwy"
Po zmianie na ORG pilota , climatronic wstawał, wiatraki tez , ale trybu pracy nie dało się zmienic .
Zostałem przy org pilocie.
Ty masz pilot WEBASTO, nie VW , a jest w tym róznica, uwierz mi.
- brzoza1234
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię:: Łukasz
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Webasto pilot ma wszystkie opcje odblokowane a vw czy merc ma tylko dedykowane i zakodowane pod dane typy pojazdu. z tymi opcjami wentylacji tak jak space pisze zmien sobie z liczniki z ori pilota nawet T91R nie na każdym działa i nie wstają wentylatory od czego to zależy niestety nie wiem.spacewalker pisze:Wentylacja / grzanie ustawiasz z licznika.andreass211 pisze:No to ale chociazby z pilota włączanie wentylacji w lato nieda sie nic z tym zrobić a taka niby opcja jest albo sprawdzić na pilocie temperature wnętrza auta hmm dziwne to
Pamietam ze jak miałem PILOT org WEBATSO (biało/czarny T91) to zmianieniałem pracy webasta z pilota (2 guziki na raz - Zielona , 2 guzki na raz - czerwo na - chyba jakos tak) , ale nie wsatawał climatronik na tym pilocie , trzeba było kupowac moduł IPCU, i wtedy wstawał ale na tyle ze tylko dmuchały wiatraki, panel zostawał "martwy"
Po zmianie na ORG pilota , climatronic wstawał, wiatraki tez , ale trybu pracy nie dało się zmienic .
Zostałem przy org pilocie.
Ty masz pilot WEBASTO, nie VW , a jest w tym róznica, uwierz mi.
PozdraVWiam Brzoza tel: 7(4+4)1 977 (4+4)59
- spacewalker
- Władca postów
Webasto jako Webasto stosuje się do aut od A do Z i ma być uniwersalne. VAG ma swój standard sygnału, i pwenie poliytyka współpracy nakazuje by było własnie tak a nie inaczej.brzoza1234 pisze: Webasto pilot ma wszystkie opcje odblokowane a vw czy merc ma tylko dedykowane i zakodowane pod dane typy pojazdu. z tymi opcjami wentylacji tak jak space pisze zmien sobie z liczniki z ori pilota nawet T91R nie na każdym działa i nie wstają wentylatory od czego to zależy niestety nie wiem.
-
andreass211
- Specjalista
no właśnie nie działa dobrze bo działaja tylko dwa przyciski on i off a reszta po naciśnieciu FAIL i nic wiecejbrzoza1234 pisze:Piloty z serii T100HTM opis i działanie tu:
pozdrawiam
-
Haszem
- Początkujący
- Auto:: TOURAN 1,9 BKC 77KW
- Imię:: JaCA
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dziś zamontowałem panel CLIMATIC z przyciskiem WEBASTO.Haszem pisze:GASIOR997 pisze:UWAGA!!! Jeśli nie zamontujecie panelu Climatronic'a w wersji ze sterowaniem ogrzewaniem to mimo odpalenia ogrzewania z pilota lub z zegarów auta NIE załączy się ogrzewanie wnętrza!!! Aby to zrobić musi być dedykowany panel do Webasta. Woda w obwodzie silnika będzie się oczywiście grzać i jak odpalicie silnik to od razu dmuchnie ciepłem, ale żeby wnętrze auta było nagrzane wymagany jest panel Climatronic'a lub Climatic'a ze sterowaniem Webasto!!!
Fajnie ale tu jest napisane o nawiewie podczas grzania. A mnie interesuje, czy nawiew zadziała podczas trybu wentylacji. Czy ktoś ma takie doświadczenie?
Po uruchomieniu webasta z guziczka panelu przy wyłączonym zapłonie, webasto się odpaliło dioda na guziczku świeci, panel ładnie podświetlony. Wentylatory NIE URUCHOMIŁY SIĘ
Mała operacja przemiany kabli na pinach 20 i 16 (jak w panelu climatronic) też nie przyniosła pożądanego rezultatu
1 2 3
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Na ciepłym silniku próbowałeś?
Nztt
Nztt
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
-
Haszem
- Początkujący
- Auto:: TOURAN 1,9 BKC 77KW
- Imię:: JaCA
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Tak, miał ok 60C . To nie dobrze?Muti pisze:Na ciepłym silniku próbowałeś?
Nztt
1 2 3
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
To akurat dobrze, bo wtedy mają działać wentylatory. A co do panelu, to ciężko stwierdzić co z nim jest. Sprawdź kompem czy kodowania są ok w webasto i klimie.
Nztt
Nztt
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy