TOURAN 2015 (5T1)
- marcinde
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.4tsi150
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
Re: TOURAN 2015
Gdybym miał kluczyk zdalny, trzymałbym go w pokrowcu/etui/czymkolwiek, który uniemożliwia skanowanie. Czytałem, że to całkiem skuteczne rozwiązanie. Podobne etui można stosować do kart płatniczych.
- Łukaszz
- Zaawansowany
- Auto:: BLS 1.9 tdi
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Hmm Polska,kup nowe auto ubezpiecz,zabezpiecz przed kradzieżą i martw sie kiedy ci ukradną.Pod marketem walną drzwiami i odjadą albo ktoś wymusi i zonk bite,za 2-3 lata przychodzi klijent i daje za nie niecałe 50 tys pier.... już sie za duzo nawkur.....z nowymi autamiMrCairo22 pisze:Dzieki za odpowiedz !!!
Dzwonilem do dealera jeszcze raz ale nie potwierdził i nie zaprzeczył Continentala
Jezeli chodzi o zimówki w serwisie to zaproponował po atrakcyjnej cenie Uniroyale czyli jak to mówi Continental z nizszej półki ale chyba moga być
-- Pt gru 02, 2016 14:46 --
Mam jeszcze jedno pytanie
Oczywiście czytając o otwieraniu i zapalanaiu bezkluczykowym, które zamówiłem, internet straszy złodziejami !!! skanowaniem fal radiowych kluczyka itp...
Co na to użytkownicy którzy to mają ??
Albo jak sie zabezpieczyć...
Może macie jakiś fajny pomysł.
BLS 147ps 375nm
AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest
AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest
- freebaby
- Początkujący
- Auto:: 5T1,CZDA(1.4tsi),2015
- Imię:: Marek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Mam to od 2013r. Teraz już trzecie auto i nic się nie działo. Nie ukradli żadnego. Jeżeli chodzi o opony to polecam ultragripy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.4 TSI HL. 2016
- Imię:: Mirosław
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
To może nie jest tak źle jak piszą o tych bezkluczykowych rzeczach.
A może ktoś zakładał blokadę mechaniczna na automat DSG ??
Co myślicie o tym ??
A może ktoś zakładał blokadę mechaniczna na automat DSG ??
Co myślicie o tym ??
-
- ____________________
- Auto:: Touran 2016 1,4 TSI DSG
- Imię:: Grzegorz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Jezeli wsadzisz kluczyk do eti to automatycznie zaglyszysz sygnal dla odbiornika w pojezdzie i automatycznie wylaczysz system easy open wiec moim zdaniem to nie ma sensu.a co do blokady na drazek w automacie DSG , to tez nie ma sensu bo sygnal z drazka do skrzyni jest przekazywany elektronicznie a nie mechanicznie wiec dobry szpenio ruszy twoim autem z blokada na drazku.
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Nie do końca,bo blokada P jest mechaniczna na lince
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

-
- Początkujący
Czyli nikt czegoś takiego jak blokada skrzyni do nowego DSG nie zakładał
Musi mi wystarczyć AC . Potem coś się zobaczy
Dzieki
Musi mi wystarczyć AC . Potem coś się zobaczy
Dzieki
-
- Przeglądacz
- Auto:: 1.4 TSI DSG 7 HL 2016
- Imię:: Piotrek
Ja mam kluczyk w etui i jest wszystko w porządku.terex pisze:Jezeli wsadzisz kluczyk do eti to automatycznie zaglyszysz sygnal dla odbiornika w pojezdzie i automatycznie wylaczysz system easy open wiec moim zdaniem to nie ma sensu.a co do blokady na drazek w automacie DSG , to tez nie ma sensu bo sygnal z drazka do skrzyni jest przekazywany elektronicznie a nie mechanicznie wiec dobry szpenio ruszy twoim autem z blokada na drazku.
-
- ____________________
Tylko tu kolego jest mowa o zagluszeniu sygnału(patrz wyzej)dla nie upowaznionych osob takich jak zlodziejaszki ktore to skanuja twoj sygnal otwieraja twoje auto i odjezdzaja w sina dalYellowchina pisze:Ja mam kluczyk w etui i jest wszystko w porządku.terex pisze:Jezeli wsadzisz kluczyk do eti to automatycznie zaglyszysz sygnal dla odbiornika w pojezdzie i automatycznie wylaczysz system easy open wiec moim zdaniem to nie ma sensu.a co do blokady na drazek w automacie DSG , to tez nie ma sensu bo sygnal z drazka do skrzyni jest przekazywany elektronicznie a nie mechanicznie wiec dobry szpenio ruszy twoim autem z blokada na drazku.
-
- Przeglądacz
- Auto:: 1.4 TSI DSG 7 HL 2016
- Imię:: Piotrek
Aha to sory, ale mimo wszystko, chyba z tym wszystkim nie jest tak źle, dużo aut jeździ z tym systemem i nie tylko auta z logo vw.terex pisze:Tylko tu kolego jest mowa o zagluszeniu sygnału(patrz wyzej)dla nie upowaznionych osob takich jak zlodziejaszki ktore to skanuja twoj sygnal otwieraja twoje auto i odjezdzaja w sina dalYellowchina pisze:Ja mam kluczyk w etui i jest wszystko w porządku.terex pisze:Jezeli wsadzisz kluczyk do eti to automatycznie zaglyszysz sygnal dla odbiornika w pojezdzie i automatycznie wylaczysz system easy open wiec moim zdaniem to nie ma sensu.a co do blokady na drazek w automacie DSG , to tez nie ma sensu bo sygnal z drazka do skrzyni jest przekazywany elektronicznie a nie mechanicznie wiec dobry szpenio ruszy twoim autem z blokada na drazku.
- marcinde
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.4tsi150
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
To że dużo aut z tym systemem jeździ po naszych (i nie tylko) drogach nie oznacza, że nie ma problemu. Jeżeli jest tak, jak pokazują testy, że bez kłopotu można przechwycić sygnał z kluczyka i "zdalnie" odpalić auto, to jest po prostu jedna wielka LIPA!!!Yellowchina pisze: Aha to sory, ale mimo wszystko, chyba z tym wszystkim nie jest tak źle, dużo aut jeździ z tym systemem i nie tylko auta z logo vw.
-
- Początkujący
Ale co ma wspólnego drążek zabezpieczający mechanicznie skrzynie DSG z elektronika z kluczyka.terex pisze:Jezeli wsadzisz kluczyk do eti to automatycznie zaglyszysz sygnal dla odbiornika w pojezdzie i automatycznie wylaczysz system easy open wiec moim zdaniem to nie ma sensu.a co do blokady na drazek w automacie DSG , to tez nie ma sensu bo sygnal z drazka do skrzyni jest przekazywany elektronicznie a nie mechanicznie wiec dobry szpenio ruszy twoim autem z blokada na drazku.
Wg mnie jak skrzynia jest zabezpieczona mechanicznie i jest na P to i tak się nie ruszy auta
Chyba ze czegoś nie wiem. ???
-
- ____________________
Nie moge oprzec sie o zrodla bo juz nie pamietam gdzie to czytalem !!moze tu u nas ale nie moge znalezc,a wiec bylo tam opisane ze sygnal z drąźka po kabelku ektronicznie,a nie mechanicznie za pomoca ciegien jest przekazywany do sterownoka skrzyni wiec jak jakis szpenio wsiadzie podłączy się pod system auta to jest w stanie poruszac sie autem bez uzycia lewarka zmiany biegow.wiec lewatek bedzie zapiety zabezpieczeniem "niedzwiedz" na pozycji P a szpenio elektronicznie bedzie zmienial biegiMrCairo22 pisze:Ale co ma wspólnego drążek zabezpieczający mechanicznie skrzynie DSG z elektronika z kluczyka.terex pisze:Jezeli wsadzisz kluczyk do eti to automatycznie zaglyszysz sygnal dla odbiornika w pojezdzie i automatycznie wylaczysz system easy open wiec moim zdaniem to nie ma sensu.a co do blokady na drazek w automacie DSG , to tez nie ma sensu bo sygnal z drazka do skrzyni jest przekazywany elektronicznie a nie mechanicznie wiec dobry szpenio ruszy twoim autem z blokada na drazku.
Wg mnie jak skrzynia jest zabezpieczona mechanicznie i jest na P to i tak się nie ruszy auta
-
- Początkujący
No ok może i to jest prawda, ale poczekam na wypowiedzi innych forumowiczów !!terex pisze:Nie moge oprzec sie o zrodla bo juz nie pamietam gdzie to czytalem !!moze tu u nas ale nie moge znalezc,a wiec bylo tam opisane ze sygnal z drąźka po kabelku ektronicznie,a nie mechanicznie za pomoca ciegien jest przekazywany do sterownoka skrzyni wiec jak jakis szpenio wsiadzie podłączy się pod system auta to jest w stanie poruszac sie autem bez uzycia lewarka zmiany biegow.wiec lewatek bedzie zapiety zabezpieczeniem "niedzwiedz" na pozycji P a szpenio elektronicznie bedzie zmienial biegiMrCairo22 pisze:Ale co ma wspólnego drążek zabezpieczający mechanicznie skrzynie DSG z elektronika z kluczyka.terex pisze:Jezeli wsadzisz kluczyk do eti to automatycznie zaglyszysz sygnal dla odbiornika w pojezdzie i automatycznie wylaczysz system easy open wiec moim zdaniem to nie ma sensu.a co do blokady na drazek w automacie DSG , to tez nie ma sensu bo sygnal z drazka do skrzyni jest przekazywany elektronicznie a nie mechanicznie wiec dobry szpenio ruszy twoim autem z blokada na drazku.
Dzięki
-
- Kandydat
- Auto:: Touran HL 1.4 TSI 2016
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 2 razy
Panowie, orientuje się ktoś czy do nowego Tourana można dołożyć kamerę cofania a jeśli tak ile to kosztuje (czekam na odp serwisu ale moze ktoś już robił taką akcję)? Niestety lub stety brałem auta "z placu" i ma milin duperelowatych funkcji ale na kamerze ktoś oszczędził