dr.mic pisze:No właśnie na 100% nie wiem czy ma DPF. Znalazłem temat na forum jak sprawdzić czy jest DPF, ale zdjęcie tabelki w której był wykaz silników z DPF i bez DPF nie wyświetla się.Łuki 82 pisze:Jak masz DPF to 5W30 z tego co wyczytałem lecz koledzy są bieglejsi w temacie.dr.mic pisze:Koledzy do BKD 5w30 czy 5w40? Po przeczytaniu wszystkich postów nie wiem co wybrać, zdania są podzielone. Obecnie jeżdżę na castrolu 5w30, wymiana co 15kkm + dolewka ok. 1l. Chcę wypróbować czegoś innego może nie będzie trzeba dolewać.
-- Śr sie 30, 2017 19:41 --
No właśnie na 100% nie wiem czy ma DPF. Znalazłem temat na forum jak sprawdzić czy jest DPF, ale zdjęcie tabelki w której był wykaz silników z DPF i bez DPF nie wyświetla się.Łuki 82 pisze:Jak masz DPF to 5W30 z tego co wyczytałem lecz koledzy są bieglejsi w temacie.dr.mic pisze:Koledzy do BKD 5w30 czy 5w40? Po przeczytaniu wszystkich postów nie wiem co wybrać, zdania są podzielone. Obecnie jeżdżę na castrolu 5w30, wymiana co 15kkm + dolewka ok. 1l. Chcę wypróbować czegoś innego może nie będzie trzeba dolewać.
Napisz mi Vin sprawdze Ci czy masz DPF