Adminowskie działania...

Tu zgłaszamy wszelkie propozycje zmian odnośnie działania forum.
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Re: Adminowskie działania...

Post autor: Cesarz »

A-R-T-U-R pisze:To właśnie z tego wątku najszybciej można się dowiedzieć o przeprowadzonych modyfikacjach w autach.
Najszybciej nie oznaczna najlepiej...
Eljot pisze:Do czasu przywrócenia tematu nie będę używać Czatu niech to będzie chociaż moim głosem za przywróceniem!
Eljot, Twój wybór, szacun...
lock00 pisze:oO dawno mnie nie bylo...bo Panie Marynarzu w końcu zmieniles na odpowiedni nick :ok: , btw :nigdy na tym forum nie było demokracji i nie będzie...jak ktoś siedzi w jednym gów...e to i ono przestanie dla niego smierdziec i jest normalnościa:-) ,Eliot to będziesz musiał w ogóle się nie odzywać:-D , pozdrawiam wszystkich :-)
locko00 zbierałem się z tym od jakiegoś czasu, znaczy ze zmiana nicka... Co do reszty wypowiedzi pomine ja milczeniem..A to ze nie logowałes się od dawna to proszę nie przesadzaj bo to ze logowałeś się jako "niewidoczny" nie znaczy ze jesteś niewidzalny ;) Nie mniej milo Cię widzieć wśród "żywych"

Aby lekko uspokoić temat, dywagujemy nad salomonowym rozwiązaniem kwesti....
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
lock00
Władca postów
Auto:: 1T1
Imię:: -
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: lock00 »

Cesarz pisze:A to ze nie logowałes się od dawna to proszę nie przesadzaj bo to ze logowałeś się jako "niewidoczny" nie znaczy ze jesteś niewidzalny ;)
Nic nie wspominałem że się nie logowałem :), bo od czasu do czasu to robię ,dokonuje jakiegoś wpisu,ale tylko śledzę wątek spotów...
Cesarz pisze:Nie mniej milo Cię widzieć wśród "żywych"
podziękował i pozdrawiam :bry:
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

Cesarz pisze:Aby lekko uspokoić temat, dywagujemy nad salomonowym rozwiązaniem kwesti....
To miłe, że nas szaraczków się deczko słucha.
:uklon:
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

Jasna cholera mnie już bierze powiem szczerze.

Siedzę tu już prawie cztery lata, niemal codziennie. Żona już nic nie mówi. I coraz częściej obserwuje jednodniowych forumowiczów, wpadają, jedno pytanie, czasem wręcz żądanie i tyle go widzieli.

Coraz bardziej mnie to irytuje, robi się bałagan, nowi często są butni, żeby nie powiedzieć agresywni.
Uważam że czas powrócić do dyskusji o zamkniętym forum.
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

Tomas mnie też trafia...
(za to masz podziękowanie!)
Tomas pisze:Uważam że czas powrócić do dyskusji o zamkniętym forum.
Może nie tak drastycznie, ale na d czymś można by pomóżdżyć...
:super: :oki:
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów

Tomas ale jak wyobrażasz sobie ewentualną weryfikacje "nowych" i dopuszczenie ich do naszych nieprzebranych dóbr intelektualnych? Pytam żeby nie było że znowu brak demokracji...
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Cesarz pisze:Tomas ale jak wyobrażasz sobie ewentualną weryfikacje "nowych" i dopuszczenie ich do naszych nieprzebranych dóbr intelektualnych? Pytam żeby nie było że znowu brak demokracji...
Ja jestem za cesarstwem :)
Wszystko dla dobrodziei, dla nowych:
- forum ogólne,
- hyde park.... może coś jeszcze na zachętę.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
stach
Użytkownik
Auto:: 5T 1,6 CRKB 2016
Imię:: Staniaław
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: stach »

wszyscy kiedyś są "nowi", ilu z was którzy wnieśli tu prawdziwą wartość nie zniechęciłaby się na początku musząc zacząć od wpłaty, ilu z was mając tylko do dyspozycji forum ogólne i hyde park nie zaraziło by się pasją od innych i nie mając dostępu do prawdziwej treści forum potraktowali by je jako ciekawostkę i się nie zaangażowało ile byśmy wszyscy stracili gdyby paru z was nie było teraz z nami bo ktoś potraktował ich kiedyś jako "nowych" :?:
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów

stach pisze:ilu z was którzy wnieśli tu prawdziwą wartość nie zniechęciłaby się na początku musząc zacząć od wpłaty
Nie trzeba zaczynać od wpłaty.
Poczytasz, pogadasz, pojedziesz na spot regionalny, chłopaki Ci coś zrobią, opowiedzą, poczytasz dział moje auto, zobaczysz fajne modyfikacje, które są w tym momencie niedostępne i nie wiesz, jak je zrobić ale wiesz, że możesz do nich dotrzeć, tylko musisz się stać aktywny.
Myślę, że w tej chwili aktywnych jest 60-70 zarejestrowanych członków, a dobrodziei mamy 100...
Touran by niko02Obrazek
Obrazek
stach
Użytkownik

konkretny przykład
trafiłem tu przypadkiem, ot wrzuciłem kiedyś zapytanie w google nt. bezpiecznika wycieraczek
gdyby forum było "reglamentowane" nie trafiłbym tutaj nie poznałbym tylu ludzi z pasją których podziwiam, nie dowiedziałbym się tyle o TOURANIE w ogóle nie wiedziałbym że istniejecie
może i fakt że ogół nie stracił by nic na mojej nieobecności chociaż mam parę podziękowań to chyba coś komuś pomogłem wspólnie z wami
- ilu naprawdę cennych forumowiczów nie było by dzisiaj z nami gdyby kiedyś nie mogli natknąć się przypadkiem lub nie na tą mieszankę wiedzy i pasji
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów

stach pisze: ilu naprawdę cennych forumowiczów nie było by dzisiaj z nami gdyby kiedyś nie mogli natknąć się przypadkiem lub nie na tą mieszankę wiedzy i pasji
To już wie tylko ten na górze.
Touran by niko02Obrazek
Obrazek
stach
Użytkownik

a ja myślę że wie to duża część z nas i jestem pewny że ta właśnie część będzie chciała by forum nie było reglamentowane
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów

niko02 pisze:To już wie tylko ten na górze.
No coś tam wiem.... :hahaha:
Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Imię:: Andrzej
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Post autor: aawol »

Panowie a może zamiast zamykać forum dla nowych członków wystarczy nadać bardziej newralgicznym działom forum status "nie możesz pisać w tym temacie" . Większość ( myślę że 85% ogółu) problemów technicznych jest wielokrotnie wałkowana..... Wystarczy szukać, czytać, szukać, czytać...
Nie zabierajcie wiedzy z ogólnodostępnych zasobów - nie pozwólcie tylko śmiecić . Skoro dany temat jest wyczerpany merytorycznie może się stać materiałem do nauki lub wykorzystania w problemie.
Inną kwestią są modyfikacje do których dostęp może być ograniczany - dla użytkowników z stażem.
Trafiają ludzie jak pisze Tomas - pytanie problem ( często banalny i dostępny już w zasobach) no i tyle go widzieli... Nie zamykajmy przed nimi drzwi ale i nie pozwólmy żeby zostawiali nam kupę na wycieraczce.... Też wkurza minie arogancja i postawa roszczeniowa niektórych "wpadaczy" stąd pomysł żeby odebrać im głos...
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę

auto touran aawol
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów

aawol pisze:Panowie a może zamiast zamykać forum dla nowych członków wystarczy nadać bardziej newralgicznym działom forum status "nie możesz pisać w tym temacie" . Większość ( myślę że 85% ogółu) problemów technicznych jest wielokrotnie wałkowana..... Wystarczy szukać, czytać, szukać, czytać...
Nie zabierajcie wiedzy z ogólnodostępnych zasobów - nie pozwólcie tylko śmiecić . Skoro dany temat jest wyczerpany merytorycznie może się stać materiałem do nauki lub wykorzystania w problemie.
Inną kwestią są modyfikacje do których dostęp może być ograniczany - dla użytkowników z stażem.
Trafiają ludzie jak pisze Tomas - pytanie problem ( często banalny i dostępny już w zasobach) no i tyle go widzieli... Nie zamykajmy przed nimi drzwi ale i nie pozwólmy żeby zostawiali nam kupę na wycieraczce.... Też wkurza minie arogancja i postawa roszczeniowa niektórych "wpadaczy" stąd pomysł żeby odebrać im głos...
To jest dobry pomysł.
Touran by niko02Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ