Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2015]
- madrid 2012
- Auto:: Golf IV, 1.6, 2003
- Imię:: Kuba
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Kupno Tourana 1.9 TDI
Koledzy dziękuje za cenne info. Już nawet nie chce mi się sprawdzać tego auta i oglądać, a ten przebieg to faktycznie na 99,9% to śmiech na sali. Szukam dalej może się coś trafi naprawdę pewnego.
Kuba
-
bahtek86
- Początkujący
- Auto:: touran, 1.9 tdi, 2004
- Imię:: bartek
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
sprawdź vin. Jak przebieg się zgadza w historii vw to zainteresuj się. A jak byś pojechał zobaczyć to sprawdź czy vin się zgadza.
- madrid 2012
- Auto:: Golf IV, 1.6, 2003
- Imię:: Kuba
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Właściciel bez problemu podał mi nr VIN, sprawdziłem również na stronie Ministerstwa auto i wszystko się zgadza. Jeszcze tylko historię sprawdzić po VIN i będzie wszystko jasne. 
Kuba
- greg0216
- ____________________

- Auto:: Passat B7
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 41 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Tylko dobrze się zastanów bo za pare lat ten model dużo straci a za te pieniądze możesz kupić teraz nowszy model i potem nie bedziesz miał dużego plecaka przy odsprzedaży
Grzegorz
-
bahtek86
- Początkujący
Tak z ciekawości obczaiłem olx.pl i jest sporo w nowej budzie za te pieniądze. Reszta jak kolega wyżej napisał.
-- Pn lis 16, 2015 00:19 --
Tak z ciekawości obczaiłem olx.pl i jest sporo w nowej budzie za te pieniądze. Reszta jak kolega wyżej napisał.
-- Pn lis 16, 2015 00:19 --
-
Ziomek
- Przeglądacz
- Auto:: Cross Touran '08 1.9BLS
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Rozumiem, że poprzedni post to ironia. Kupując samochód dla siebie nie masz priorytetu go od-sprzedawać. A jeśli chodzi o budę, to kwestia co się komu podoba.
Hę?
Hę?
Pozdrawiam,
Ziomek
Ziomek
-
bahtek86
- Początkujący
jeśli to auto z linku starsze nie było rozbite i nie podoba ci się nowsza buda to kup starszego.
-
tomek685024
- Początkujący
- Auto:: VW Touran, BXE, 2009
- Podziękował: 3 razy
Re: Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2015]
Jak dobrze widzę jest to wersja Freestyle i wydaje mi się, że tylne lampy to powinien on mieć przyciemniane, bynajmniej ja takie mam.
- żółwik
- Użytkownik
- Auto:: turek na YETI 4x4
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
ale co wy marudzicie jak prawdą jest to co napisano to kupuje nowe auto za połowe ceny nie jakiś niemiec z przebiegiem też ori ale 180-250kkm czyli wyeksploatowany razy 5-10 .
Ogladać sprawdzać jak gra całować w rękę i brać .
jedno tylko pytanie czy chcesz 1,9 ja mam i nie narzekam choć przesiadłem się z HDI na TDI
A odsprzedaż kto wie co będzie za 4-5 lat
Ogladać sprawdzać jak gra całować w rękę i brać .
jedno tylko pytanie czy chcesz 1,9 ja mam i nie narzekam choć przesiadłem się z HDI na TDI
A odsprzedaż kto wie co będzie za 4-5 lat
- mariuszkom
- Początkujący
- Auto:: Kia C'eed 1,6 crdi 2008
- Imię:: Mario
Witam Ekspertów,
od niedawna poszukuję VW Tourana w wersji 7 osobowej po FL. Z uwagi na planowany śr. roczny przebieg ok 10 000 km ( 60% miasto, 40% trasa ) skupiłem się na wersjach benzynowych. Natknąłem się na następujące ogłoszenie:
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-tou ... ycBXn.html
Z tego co wygrzebałem w sieci, to wersja 2,0 8v występowała z fabrycznie montowaną instalacją CNG. Sprzedawca twierdzi, że jest to wersja bez gazu.
Co Wy o tym sądzicie? I jakie są Wasze pozostał spostrzeżenia.
Książki serwisowej brak. Czy po VIN'ie można sprawdzić w sieci historię serwisową w Niemczech?
od niedawna poszukuję VW Tourana w wersji 7 osobowej po FL. Z uwagi na planowany śr. roczny przebieg ok 10 000 km ( 60% miasto, 40% trasa ) skupiłem się na wersjach benzynowych. Natknąłem się na następujące ogłoszenie:
Z tego co wygrzebałem w sieci, to wersja 2,0 8v występowała z fabrycznie montowaną instalacją CNG. Sprzedawca twierdzi, że jest to wersja bez gazu.
Książki serwisowej brak. Czy po VIN'ie można sprawdzić w sieci historię serwisową w Niemczech?
- gordon
- ____________________

- Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
- Imię:: Ireneusz
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 188 razy
W sprawie historii auta zapraszamy do tego wątku Historia auta
- Bzyku
- Specjalista
- Auto:: BKD, 2008
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
nie widzę rolety - a jak trzeba będzie dokupić to 300pln,mariuszkom pisze:Witam Ekspertów,
sprawdź też hak holowniczy - czy kulka nie jest mocno starta - może to świadczyć że auto ciągało sporo przyczep, a co za tym idzie sprzęgło do wymiany
reszta to wersja golas - fajna do modyfikacji - jeżeli będziesz chcieć,
niech jeszcze koledzy potwierdzą ale według mnie auto to wersja Concept a fotele są z Trendline??
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
- hary
- Kandydat
- Auto:: Touran 1.9TDi '06
- Imię:: Mateusz
Którego Tourana wybrać 1T1 vs 1T2
Witajcie.
Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Po 7 latach poruszania się Seatem Ibizą 6k postanowiłem zmienić autko właśnie na Tourana bo zawsze mi się strasznie podobał, a poza tym rodzina mi się powiększyła o jednego nowego członka
.
Dostałem dofinansowanie na otwarcie działalności gospodarczej z czego połowę (czyli 11 tys) mogę przeznaczyć na pojazd. Cześć pieniędzy jeszcze uzbierałem.
Pytanie moje brzmi... Czy kupować przed liftową wersja i dołożyć powiedzmy 3-5 tys czy dołożyć więcej i poszukać do 25 tys Tourana po lifcie ? Silnik interesuje mnie raczej diesel 1.9 TDi (chyba ten 105 km), bo po 2.0 mam złe doświadczenia wśród znajomych, a skrzynia to mówiąc szczerze nic nie wiem o DSG w praktyce a dużo ofert jest właśnie z ta skrzynią.
Zależy mi na tym aby kupić od osoby prywatnej bo jako dowód zakupy muszę mieć umowę kupna sprzedaży a nie fakturę (taki formalny wymóg dofinansowania), oraz auto musi być zarejestrowane na ciężarowe ale to akurat sobie załatwię za 400 pln
Będę wdzięczny za opinie, linki, pomoce i sugestie.
Póki co w moim regionie czyli łódzkie udało mi się znaleźć dwie moim zdaniem ciekawe oferty, z czego ta druga to raczej chyba komis
olx.pl/oferta/zadbany-sprawny-100-CID5-IDaittR.html
olx.pl/oferta/volkswagen-touran-klimatronic-1-9-tdi-105-km-lift-zarejestrowany-CID5-IDc8TiR.html
Pozdrawiam !
Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Po 7 latach poruszania się Seatem Ibizą 6k postanowiłem zmienić autko właśnie na Tourana bo zawsze mi się strasznie podobał, a poza tym rodzina mi się powiększyła o jednego nowego członka
Dostałem dofinansowanie na otwarcie działalności gospodarczej z czego połowę (czyli 11 tys) mogę przeznaczyć na pojazd. Cześć pieniędzy jeszcze uzbierałem.
Pytanie moje brzmi... Czy kupować przed liftową wersja i dołożyć powiedzmy 3-5 tys czy dołożyć więcej i poszukać do 25 tys Tourana po lifcie ? Silnik interesuje mnie raczej diesel 1.9 TDi (chyba ten 105 km), bo po 2.0 mam złe doświadczenia wśród znajomych, a skrzynia to mówiąc szczerze nic nie wiem o DSG w praktyce a dużo ofert jest właśnie z ta skrzynią.
Zależy mi na tym aby kupić od osoby prywatnej bo jako dowód zakupy muszę mieć umowę kupna sprzedaży a nie fakturę (taki formalny wymóg dofinansowania), oraz auto musi być zarejestrowane na ciężarowe ale to akurat sobie załatwię za 400 pln
Będę wdzięczny za opinie, linki, pomoce i sugestie.
Póki co w moim regionie czyli łódzkie udało mi się znaleźć dwie moim zdaniem ciekawe oferty, z czego ta druga to raczej chyba komis
olx.pl/oferta/zadbany-sprawny-100-CID5-IDaittR.html
olx.pl/oferta/volkswagen-touran-klimatronic-1-9-tdi-105-km-lift-zarejestrowany-CID5-IDc8TiR.html
Pozdrawiam !
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
no może nie touran, ale co by nowego wątku nie tworzyć.
padla potrzeba zakupu malego autka do jeżdzenia w koło komina:
http://olx.pl/oferta/volkswagen-polo-1- ... 28d0959473
niestety umowa "na niemca"... jutro jade na diagnostyke.
co myslicie?
co myslicie?
- Mefju
- Użytkownik
- Auto:: OCTAVIA III CKFC
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
odpuść sobie 1.2swimmer pisze:no może nie touran, ale co by nowego wątku nie tworzyć.
co myslicie?