Dzięki za bardzo konkretny, wyczerpujacy komentarz.Mefju pisze: odpuść sobie 1.2
Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2015]
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Re: Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2015]
- marcyb3
- Expert
- Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 141 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
Moja sąsiadka ma polo 1.2 kupiłem jej ponad dwa lata temu nic się nie dzieje . Bardzo sobie chwali. Ma ładne wyposażenie .ja osobiście polecam
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
- Mefju
- Użytkownik
- Auto:: OCTAVIA III CKFC
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
a co miałem więcej napisać? z doświadczenia pracy w sklepie dobrze Ci radzę. Jeśli chcesz szukać, to szukaj 1.4.swimmer pisze:Dzięki za bardzo konkretny, wyczerpujacy komentarz.Mefju pisze: odpuść sobie 1.2
1.2 to niezbyt udane silniki, 3 cylindry - nierówna praca, łańcuch - coś jeszcze?
zalecam lekturę znalezioną w 5 sekund na google.pl
http://www.auto-swiat.pl/uzywane/vw-pol ... zoru/sxd96
jeśli jednak chodzi o samo Polo, to jak najbardziej mogę polecić - niskie koszty eksploatacji.
-
- Auto:: Passat 1.8T 1998
- Imię:: Michał
Witajcie,
Oglądałem wczoraj to autko, korzystając z tego, że było blisko:
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-tou ... cefbde9102
Podjechałem do zaprzyjaźnionego mechanika. Po względem blacharsko-lakierniczym i technicznym nie miał uwag. Przejechaliśmy się kawałek - też bez zastrzeżeń. Nic, tylko kupować. Na szczęście poprosiliśmy o dzień do podjęcia ostatecznej decyzji i po powrocie zaczęliśmy szukać różnych informacji po necie i co się okazało:
- we wrześniu i październiku to samo auto miało przebieg 200 000 i kosztowało 27500 zł. Sprzedający natomiast twierdził, że auto przywiózł z Niemiec tydzień temu.
- wydruk z bazy WV potwierdza stałe serwisowanie auta od momentu jego kupienia do listopada 2014. Wtedy jest ostatni wpis z przebiegiem 203667 km. Później jest jeszcze wpis ze stycznia o wymianie żarówki. Pytanie co się działo z autem od stycznia do września skoro wcześniej średnio co 2-3 miesiące meldował się w serwisie?
- No i cena biorąc pod uwagę rocznik, wyposażenie i nawet przebieg w granicach 200-220 tys. wydaje mi się jednak za niska.
Ktoś ma jakieś pomysły gdzie tkwi haczyk? Ja chyba go jednak sobie odpuszczę, zwłaszcza że potrzebuję auto do "tłuczenia" na taxi.
Pozdrawiam i uważajcie jak wpadniecie na tą ofertę.
Oglądałem wczoraj to autko, korzystając z tego, że było blisko:
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-tou ... cefbde9102
Podjechałem do zaprzyjaźnionego mechanika. Po względem blacharsko-lakierniczym i technicznym nie miał uwag. Przejechaliśmy się kawałek - też bez zastrzeżeń. Nic, tylko kupować. Na szczęście poprosiliśmy o dzień do podjęcia ostatecznej decyzji i po powrocie zaczęliśmy szukać różnych informacji po necie i co się okazało:
- we wrześniu i październiku to samo auto miało przebieg 200 000 i kosztowało 27500 zł. Sprzedający natomiast twierdził, że auto przywiózł z Niemiec tydzień temu.
- wydruk z bazy WV potwierdza stałe serwisowanie auta od momentu jego kupienia do listopada 2014. Wtedy jest ostatni wpis z przebiegiem 203667 km. Później jest jeszcze wpis ze stycznia o wymianie żarówki. Pytanie co się działo z autem od stycznia do września skoro wcześniej średnio co 2-3 miesiące meldował się w serwisie?
- No i cena biorąc pod uwagę rocznik, wyposażenie i nawet przebieg w granicach 200-220 tys. wydaje mi się jednak za niska.
Ktoś ma jakieś pomysły gdzie tkwi haczyk? Ja chyba go jednak sobie odpuszczę, zwłaszcza że potrzebuję auto do "tłuczenia" na taxi.
Pozdrawiam i uważajcie jak wpadniecie na tą ofertę.
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
ok, za taki komentarz to serio dziekujeMefju pisze:a co miałem więcej napisać? z doświadczenia pracy w sklepie dobrze Ci radzę. Jeśli chcesz szukać, to szukaj 1.4.
1.2 to niezbyt udane silniki, 3 cylindry - nierówna praca, łańcuch - coś jeszcze?
zalecam lekturę znalezioną w 5 sekund na google.pl
http://www.auto-swiat.pl/uzywane/vw-pol ... zoru/sxd96
jeśli jednak chodzi o samo Polo, to jak najbardziej mogę polecić - niskie koszty eksploatacji.

a z autopsji... przed touranem mialem 4 francuzy i to z diesle. teoretycznie nie powinienem wyjeżdzac 100km poza miasto i nie wyjeżdzać z serwisu... no to tyle teori.
- manki
- Przeglądacz
- Auto:: 1T1 2004 BKD
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
co myślicie?może ktoś oglądał? http://olx.pl/oferta/vw-touran-2-0-tdi- ... f396175020
- Robal
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, BKC, 2004
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 25 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Jak jesteś zainteresowny daj znać mogę sprawdzić jestem z Włocławka.
- manki
- Przeglądacz
- Auto:: 1T1 2004 BKD
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
był bym mega wdzieczny,gość podesłał mi zdjecia,wiec "wiem" ze trzeba zrobic zaprawke na dachu i drzwiach,ale chciałbym zeby ktoś to zobaczył na zywo,czy nie jest jakiś totalny rozkap,za tą cene nie spodziewam sie cudów,ale czy środek zadbany,czy ktoś tam gnoju na pole nie wozi itp,jutro jeszcze ide do aso sprawdzić vinRobal pisze:Jak jesteś zainteresowny daj znać mogę sprawdzić jestem z Włocławka.
- WROC1975
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.9 1T1 105KM 2004
- Imię:: Robert
- Podziękował: 74 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Jeśli nie masz " wejścia " w aso a nie jesteś właścicielem to niczego po vin ci nie podadzą - na forum jest wątek o sprawdzaniu auta po vin - dołożysz parę złotych ale dostajesz dokładnie to co chcesz - powodzenia i udanych zakupówmanki pisze:był bym mega wdzieczny,gość podesłał mi zdjecia,wiec "wiem" ze trzeba zrobic zaprawke na dachu i drzwiach,ale chciałbym zeby ktoś to zobaczył na zywo,czy nie jest jakiś totalny rozkap,za tą cene nie spodziewam sie cudów,ale czy środek zadbany,czy ktoś tam gnoju na pole nie wozi itp,jutro jeszcze ide do aso sprawdzić vinRobal pisze:Jak jesteś zainteresowny daj znać mogę sprawdzić jestem z Włocławka.

Sorki - widzę że w wątku o historii też napisałeś

wszystko ma swoje priorytety ...
- brykovitz
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
ja zamiast dołożyć, to zaoszczędziłemWROC1975 pisze:...na forum jest wątek o sprawdzaniu auta po vin - dołożysz parę złotych ale dostajesz dokładnie to co chcesz

- mariuszkom
- Początkujący
- Auto:: Kia C'eed 1,6 crdi 2008
- Imię:: Mario
Witam ponownie,
poszukiwań benzyny z okolic Gdańska ciąg dalszy. Proszę o Wasze spostrzeżenia dotyczące tego egzemplarza:
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-tou ... f43d6d7205
Może potraficie rozwiać wątpliwości, czy możliwa jest wersja po liftingu z datą pierwszej rej. sierpień 2005 ?
poszukiwań benzyny z okolic Gdańska ciąg dalszy. Proszę o Wasze spostrzeżenia dotyczące tego egzemplarza:
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-tou ... f43d6d7205
Może potraficie rozwiać wątpliwości, czy możliwa jest wersja po liftingu z datą pierwszej rej. sierpień 2005 ?
- Miki76
- ____________________
- Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
- Imię:: Damian
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
-
- Zaawansowany
- Auto:: touran 2.0 BMM 2007
- Imię:: Grześ
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 43 razy
to jest przedlift ma szerokie listwy na drzwiach
Touran 1t3 new beetle Kymco downtwon
669 997 911
669 997 911
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
z zewnątrz polift z lampami przednimi od crossa lub feestyle w środku, poza konsolą środkową, przedlift... jednym słowem ulepa lub od fana marki 

- mariuszkom
- Początkujący
- Auto:: Kia C'eed 1,6 crdi 2008
- Imię:: Mario
Dziękuję za komentarze. Mimo opisanych przez Was modyfikacji auto sprzedało się w 2 dni. A ja szukam dalej.