tberent pisze:Za wszystko zapłacił 350zl z materiałem i uwaga . Z ozonowaniem i odgrzybianiem klimy ale za czynnik musiał dopłacić . Zapomniałem za ile.
Ja muszę na dniu to zrobić skoro takie ceny
no to czas się przyzwyczajać do takich cen
Touran By JEDARO Caddy By JEDARO Jest i Tiguan
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
Witam zwracam się z zapytaniem czy przekładka panelu jak na zdjęciach poniżej obejdzie się bez przeróbek w instalacji itd.czyli prosta podmianka tzn.
Z takiego panelu zdj.1 na panel z golfa 6 zdj.2.
Załączniki
Na taki z golfa 6
VCDS i wszystko jasne ;-)
był 1.9TDI BKC a teraz jest 2.0TDI CFHC
Musisz cala nagrzewnice wymienić i dołożyć trochę instalacji
Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Ja uważam że jedyny minus klimatica to tylko to że są cztery biegi wiatraka. Mogłoby być na tranzystorze czyli płynnie albo więcej tych podziałów siły nadmuchu np 6 czy 7.
Generalnie zauważyłem że lepiej jakby producenci skupili się na wyciszeniu samego nadmuchu bo na maxa lub prawie na maxa to troszkę w kabinie robi się głośno.
-- Śr lut 19, 2020 19:36 --
Ja uważam że jedyny minus klimatica to tylko to że są cztery biegi wiatraka. Mogłoby być na tranzystorze czyli płynnie albo więcej tych podziałów siły nadmuchu np 6 czy 7.
Generalnie zauważyłem że lepiej jakby producenci skupili się na wyciszeniu samego nadmuchu bo na maxa lub prawie na maxa to troszkę w kabinie robi się głośno.
wesol pisze:Ja uważam że jedyny minus klimatica to tylko to że są cztery biegi wiatraka. Mogłoby być na tranzystorze czyli płynnie albo więcej tych podziałów siły nadmuchu np 6 czy 7