Propozycja nowego działu

Tu zgłaszamy wszelkie propozycje zmian odnośnie działania forum.
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Pomysł wydaje się dobry, chociaż takich "czarnych owiec" na forum nie ma, a jeżeli się trafią to admini przecież blokują konta takich osób.

Proponuję może wzorem "piw" zrobić coś "ala" allegro system gwiazdkowy, by po lewej stronie przy nicku pojawiał się np. plus lub minus.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Tomasz_W-wa
Władca postów
Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
Imię:: Tomasz
Podziękował: 285 razy
Otrzymał podziękowań: 484 razy

Post autor: Tomasz_W-wa »

Ja jestem za.
A ten temat mógłby być w tym samym miejscu co "Regulamin działu giełda", tak żeby był przez cały czas na górze, a nie gdzieś zniknął jak dojdą inne aukcje forumowiczów.

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

Myślę, że można by już porządek zrobić w temacie kalendarzowym.
Za dużo poprzyklejanych tematów itp ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
qoocam
Użytkownik
Auto:: 1,9 TDI AVQ
Imię:: Kamil
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: qoocam »

i....?
Przyznam, że pomysły w temacie zacne, ale z realizacją to marnie trochę...
zaraz będzie 0,5 roku od ostatniego wpisu :shock:
Touran by Qoocam - QOORAN

"Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo - na pewno to zepsujesz..."
Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Imię:: Andrzej
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Post autor: aawol »

może to dlatego że forum działa sprawnie i każdy temat ma swoje właściwe miejsce. Dla przykładu temat "działania admina" funkcjonuje na bieżąco i większość trafnych uwag znajduje posłuch i realizację.
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę

auto touran aawol
seba244
Expert
Auto:: Touran
Imię:: .......
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: seba244 »

Nie wiem czy ktoś już dał taki pomysł, ale myślę że dobrze jest zrobić tak jak w KA temat dla początkujących "Szybkie pytanie-szybka odpowiedź...."

Myślę że mniejszy bałagan byłby na forum...
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

seba244 pisze:Nie wiem czy ktoś już dał taki pomysł, ale myślę że dobrze jest zrobić tak jak w KA temat dla początkujących "Szybkie pytanie-szybka odpowiedź...."

Myślę że mniejszy bałagan byłby na forum...
Nie sądzę, wtedy z lenistwa będzie się tego używać i a jak się czegoś konkretnego szuka na forum to się poznaje forum i informacje w nim zawarte.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

cheles pisze: Nie sądzę, wtedy z lenistwa będzie się tego używać i a jak się czegoś konkretnego szuka na forum to się poznaje forum i informacje w nim zawarte.
Zgadzam się. Świeżaki będą z tego korzystać w każdej możliwej chwili i nie będą czytać innych potrzebnych rzeczy, a przy okazji zrobi się śmietnik.
Fajnie jest, jak ktoś wejdzie, przywita się, poszuka, poczyta i napisze, że wie o co chodzi ale potrzebuje jeszcze jakiejś pomocy...., a może zostanie na forum, a tak to ani dzień dobry ani w d...pe mnie pocałuj, wziąłem co chciałem i spadam.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
qoocam
Użytkownik
Auto:: 1,9 TDI AVQ
Imię:: Kamil
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: qoocam »

:> a jednak, zakurzony, ale żyje (temat)...
myślę, że nie będzie nietaktem jeśli pozwolę sobie na przypuszczenie, iż większość z nas miała do czynienia z innymi forami (nie tylko o tematyce motoryzacyjnej).
Uważam, że czasami warto się wzorować na już sprawdzonych rozwiązaniach :P
aawol pisze:może to dlatego że forum działa sprawnie i każdy temat ma swoje właściwe miejsce.
Masz rację! Jednak uważam, że dział zawierający w sobie konkretne adresy majstrów i nasze spostrzeżenia o ich pracy byłby na Twoje stwierdzenie doskonałym poparciem.
Mogę zaproponować:
DZIAŁ: SPRAWDZONE WARSZTATY
PODDZIAŁY: konkretne województwa
PODPODDZIAŁY: nazwy warsztatów, mechaników i magików co mają (lub nie) cokolwiek pojęcia o swojej pracy... (tu można by opiniować i dyskutować o ich fachowości).
Fajne propozycje pojawiały się już na początku tego wątku :)
niko02 pisze:Świeżaki będą z tego korzystać w każdej możliwej chwili i nie będą czytać innych potrzebnych rzeczy, a przy okazji zrobi się śmietnik.
Każdy kiedyś zaczyna :P Poza tym, istotą dobrze funkcjonującego forum jest min. korzystanie z jego dobrodziejstw. Zaś "inne potrzebne rzeczy" .... rozumiem, że miałeś na myśli (powstający czasem mimo szczerych chęci... śmietnik) tj. właśnie ten nieuporządkowany zbiór faktycznie "potrzebnych rzeczy" :ok:
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

qoocam,

Coś takiego mamy utworzone może nie aż w tak rozbudowanej formie ale zawsze. Tylko zastanawiam się czy będzie o czym dyskutować jak większość na forum jest zielona w kwestiach mechaniki i obsługi. Trzeba być fachowcem by ocenić pracę drugiego fachowca. Myślę, że to co jest stworzone powinno wystarczyć czyli zasada polecam czy nie polecam z uzasadnieniem.

Można się pokusić o rozbudowę działu ale tak jak pisał Nico02 może z tego powstać "nieuporządkowany zbiór informacji".
Najważniejszą zasadą powinno być to, żeby tematy postów były pisane konkretnie, a nie w stylu szukam albo ratunku czy pomocy. Takie tematu powinny iść do poprawy lub usunięcia przed moderatorów.
Obrazek
VW Touran by chelesline
ODPOWIEDZ