Propozycja nowego działu
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
może to dlatego że forum działa sprawnie i każdy temat ma swoje właściwe miejsce. Dla przykładu temat "działania admina" funkcjonuje na bieżąco i większość trafnych uwag znajduje posłuch i realizację.
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Nie sądzę, wtedy z lenistwa będzie się tego używać i a jak się czegoś konkretnego szuka na forum to się poznaje forum i informacje w nim zawarte.seba244 pisze:Nie wiem czy ktoś już dał taki pomysł, ale myślę że dobrze jest zrobić tak jak w KA temat dla początkujących "Szybkie pytanie-szybka odpowiedź...."
Myślę że mniejszy bałagan byłby na forum...
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Zgadzam się. Świeżaki będą z tego korzystać w każdej możliwej chwili i nie będą czytać innych potrzebnych rzeczy, a przy okazji zrobi się śmietnik.cheles pisze: Nie sądzę, wtedy z lenistwa będzie się tego używać i a jak się czegoś konkretnego szuka na forum to się poznaje forum i informacje w nim zawarte.
Fajnie jest, jak ktoś wejdzie, przywita się, poszuka, poczyta i napisze, że wie o co chodzi ale potrzebuje jeszcze jakiejś pomocy...., a może zostanie na forum, a tak to ani dzień dobry ani w d...pe mnie pocałuj, wziąłem co chciałem i spadam.
- qoocam
- Użytkownik
- Auto:: 1,9 TDI AVQ
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy

myślę, że nie będzie nietaktem jeśli pozwolę sobie na przypuszczenie, iż większość z nas miała do czynienia z innymi forami (nie tylko o tematyce motoryzacyjnej).
Uważam, że czasami warto się wzorować na już sprawdzonych rozwiązaniach

Masz rację! Jednak uważam, że dział zawierający w sobie konkretne adresy majstrów i nasze spostrzeżenia o ich pracy byłby na Twoje stwierdzenie doskonałym poparciem.aawol pisze:może to dlatego że forum działa sprawnie i każdy temat ma swoje właściwe miejsce.
Mogę zaproponować:
DZIAŁ: SPRAWDZONE WARSZTATY
PODDZIAŁY: konkretne województwa
PODPODDZIAŁY: nazwy warsztatów, mechaników i magików co mają (lub nie) cokolwiek pojęcia o swojej pracy... (tu można by opiniować i dyskutować o ich fachowości).
Fajne propozycje pojawiały się już na początku tego wątku

Każdy kiedyś zaczynaniko02 pisze:Świeżaki będą z tego korzystać w każdej możliwej chwili i nie będą czytać innych potrzebnych rzeczy, a przy okazji zrobi się śmietnik.

- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
qoocam,
Coś takiego mamy utworzone może nie aż w tak rozbudowanej formie ale zawsze. Tylko zastanawiam się czy będzie o czym dyskutować jak większość na forum jest zielona w kwestiach mechaniki i obsługi. Trzeba być fachowcem by ocenić pracę drugiego fachowca. Myślę, że to co jest stworzone powinno wystarczyć czyli zasada polecam czy nie polecam z uzasadnieniem.
Można się pokusić o rozbudowę działu ale tak jak pisał Nico02 może z tego powstać "nieuporządkowany zbiór informacji".
Najważniejszą zasadą powinno być to, żeby tematy postów były pisane konkretnie, a nie w stylu szukam albo ratunku czy pomocy. Takie tematu powinny iść do poprawy lub usunięcia przed moderatorów.
Coś takiego mamy utworzone może nie aż w tak rozbudowanej formie ale zawsze. Tylko zastanawiam się czy będzie o czym dyskutować jak większość na forum jest zielona w kwestiach mechaniki i obsługi. Trzeba być fachowcem by ocenić pracę drugiego fachowca. Myślę, że to co jest stworzone powinno wystarczyć czyli zasada polecam czy nie polecam z uzasadnieniem.
Można się pokusić o rozbudowę działu ale tak jak pisał Nico02 może z tego powstać "nieuporządkowany zbiór informacji".
Najważniejszą zasadą powinno być to, żeby tematy postów były pisane konkretnie, a nie w stylu szukam albo ratunku czy pomocy. Takie tematu powinny iść do poprawy lub usunięcia przed moderatorów.