Nowy Touran 2016
- siemi1
- Przeglądacz
- Auto:: Octavia II FL 2009 BMM
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 28 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Re: Nowy Touran 2016
U mnie kolega ma 18 z temi samouszczelniajacymi juz 2x srube/gwozdzia zlapal. Wylkanizatorzy tylko wyjmowali i tyle nic nie robili poza sprawdzeniem w wodzie czy nic nie ucieka napewno.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
-
- Przeglądacz
- Auto:: 2.0 150KM '16
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Też już kilka razy odnotowałem zawieszenie się kamery - jednocześnie na ekranie nie miałem wizualizacji czujników, choć sygnalizacja dźwiękowa działała.mckotek pisze:Zrobili mi przegląd kamery. Zresetowali sterownik radarów. Zobaczymy co będzie. Ma być dobrze.
No to przerobiliśmy ten sam zestaw problemów. Ja nadziałem się na blachowkręt. Mechanik stwierdził, że wystarczy tylko wykręcić. Od tego czasu zrobiłem jakiś 1000km i faktycznie bez różnicy.mckotek pisze: Złapałem zato gwoździa w oponie. Jestem ciekaw Waszego zdania o oponach z wkładką - self saal. Zalepili mi dziurę rozgrzewając wkładkę, ale nie wiem co będzie z tą oponą i jakie kupić zimœwki. W sumie dobra jest bo dojechałem spokojnie do wulkanizacji. Poza tym samochód śmiga, nie mam więcej problemœw. Pozdrawiam
-
- Przeglądacz
- Auto:: 2.0 150KM '16
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Sporadycznie, choć wczoraj to przy co drugim parkowaniu, a jeździłem ciut dłużej. Produkcja 03.2016.mckotek pisze:A jak często masz ten problem? U mnie, odpukać jest ok. Może wgranie sterownika radarów pomogło....
Zgłosiłem już sprzedawcy, będziemy ustawiać wizytę i zobaczymy co wtedy.
- mckotek
- Auto:: Touran 1.4 TSI 2016
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
No to następny problem.Front assis niedostępny. Jeszcze przed urlopem muszę udać się o serwisu. Samochód super, ale nie miałam jeszcze tyłu problemów z nowym samochodem.4-5 miesiąc jazdy i problemy. Zastanawiam się jak to jest że sprzedażą usterkowych nowych samochodów. Co klient może zrobić.
- mckotek
Odebrałem dziś samochód z serwisu. Błąd we front assist był spowodowany lekkim odchyłem geometrii koła lewego. Mam testować dalej. Narazie wszystko ok.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.4 TSI 150KM
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 4 razy
Czy ktoś posiada w swoim Touranie system elektronicznego wzmacniania głosu (dostępny w pakiecie Rodzina)? W moim samochodzie, mimo ustawienia siły wzmocnienia na maksymalną i niebieskiej ikony wyświetlanej w prawym górnym rogu ekranu dotykowego, wzmocnienie nie działa. Czy to może być błąd w oprogramowaniu?
-
- Początkujący
Testowałem poniżej 100 km\h i mimo, że w samochodzie nie było jakoś szczególnie głośno to wzmocnienie głosu by się przydało. Czytałem instrukcję obsługi dosyć dokładnie i nie znalazłem tam informacji o tym, żeby ta funkcja była aktywowana powyżej 100 km\h. Jeśli faktycznie jest takie "ograniczenie" to ciekawe czy można to przeprogramować. Nie widzę jakiegoś specjalnego powodu dla którego miałoby to być właśnie 100 km\h a nie np. 80 km\h 

- mckotek
Uwaga, jak będziecie aktualizować nawigacje, dwa razy do roku, to nie formatujcie kardy sd, jak zalecają w instrukcji, tylko zastąpcie pliki nowymi!!!
-
- Auto:: Touran 1.8 tsi
- Imię:: Witek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Tez to obserwuje. Mam wrażenie ze to poprostu nie za bardzo działa. Myslałem ze dzieci będą mnie słyszeć dodatkowo z głośnikow-chyba tak nie jest.....grszyman pisze:Testowałem poniżej 100 km\h i mimo, że w samochodzie nie było jakoś szczególnie głośno to wzmocnienie głosu by się przydało. Czytałem instrukcję obsługi dosyć dokładnie i nie znalazłem tam informacji o tym, żeby ta funkcja była aktywowana powyżej 100 km\h. Jeśli faktycznie jest takie "ograniczenie" to ciekawe czy można to przeprogramować. Nie widzę jakiegoś specjalnego powodu dla którego miałoby to być właśnie 100 km\h a nie np. 80 km\h
Czy macie Comp Media? Zastanawiam sie czy ktos robi wirusa na nie aby był mirror link? Czy jak jest w orygibale to odtwarza filmy z komorki?
-
- Początkujący
Czy ktoś z Was ma fabryczny (elektrycznie opuszczany) hak holowniczy? Czy przy odbiorze samochodu mieliście adnotację o haku w dowodzie rejestracyjnym?
Ja otrzymałem dowód bez takiej adnotacji, a teraz dealer każe mi jechać na stację diagnostyczną po zaświadczenie, a następnie do wydziału komunikacji. Zastanawiam się czy to jest normalna procedura, a może jednak to dealer dał ciała i przed zarejestrowaniem samochodu powinien zadbać o takie zaświadczenie - skoro samochód wyjechał z fabryki (a potem z salonu) z hakiem?
Ja otrzymałem dowód bez takiej adnotacji, a teraz dealer każe mi jechać na stację diagnostyczną po zaświadczenie, a następnie do wydziału komunikacji. Zastanawiam się czy to jest normalna procedura, a może jednak to dealer dał ciała i przed zarejestrowaniem samochodu powinien zadbać o takie zaświadczenie - skoro samochód wyjechał z fabryki (a potem z salonu) z hakiem?
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Według mnie zawalił dealer. Skoro auto wyjechało z fabryki z hakiem więc powinno mieć taką adnotację w papierach i przy rejestracji adnotacja o haku powinna być umieszczona w dowodzie rejestracyjnym. Innym rozwiązaniem jest, że to dealer dokładał hak aby było taniej (czyt. aby on więcej zarobił) i teraz każe klientowi załatwiać formalności (czyt. pokryć dodatkowe koszty).
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
- Johny7205
- ____________________
- Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
- Imię:: Janek
- Podziękował: 69 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
Miałem tak samo w przypadku dwóch nowych samochodów odbieranych od dealerów z hakiem fabrycznym (Skoda Superb, Passat B8)
Mimo, że w homologacji fabrycznej był wymieniony hak fabryczny, w obydwy przypadkach musiałem jechać na stację diagnostyczną a następnie z papierem ze stacji do wydziału komunikacji. Mam ręcznie wpisany hak + pieczątkę w dowodzie rejestracyjnym.
Mimo, że w homologacji fabrycznej był wymieniony hak fabryczny, w obydwy przypadkach musiałem jechać na stację diagnostyczną a następnie z papierem ze stacji do wydziału komunikacji. Mam ręcznie wpisany hak + pieczątkę w dowodzie rejestracyjnym.