Chorwacja - Tylko gdzie ?

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Farszu
Zaawansowany
Auto:: touran 2.0 BMM 2007
Imię:: Grześ
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 43 razy

Re: Chorwacja - Tylko gdzie ?

Post autor: Farszu »

Ma ktoś może jakieś sprawdzone noclegi i miejsca w chorwacji jak coś to na pw info prosze
Touran 1t3 new beetle Kymco downtwon
669 997 911
Awatar użytkownika
Maciej_F
Expert
Auto:: Alhambra 7N
Imię:: Maciej
Podziękował: 49 razy
Otrzymał podziękowań: 68 razy

Post autor: Maciej_F »

Nie żałuje jazdy na sam dół Chorwacji : Ston .
Dobry wypad na Dubrownik , Medjugorie , Korcule itp .
A zarazem cisza i spokój .
sirtomash
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: sirtomash »

Hej,

W poprzednim roku byłem pierwszy raz i żałuję ... żałuję, że wcześniej nie jeździłem :D
W tym roku też planuję końcówka Lipca. Z tym, że teraz bardziej objazdowo, może tydzień w Carnogórze i potem tydzień w Chorwacji.
Może ma ktoś sprawdzone mniejsca w okolicach miejscowości Srima, Vodice, Rogoznica ?
Ja byłem w Baska VOda - Villa Ana (http://www.villaana.com)- polecam, jedyny minus mały parking i wyjazd z posesji na cemntymetry ...
Farszu
Zaawansowany
Auto:: touran 2.0 BMM 2007
Imię:: Grześ
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 43 razy

Post autor: Farszu »

ktoś był może chorwacja wyspa vir
Touran 1t3 new beetle Kymco downtwon
669 997 911
Awatar użytkownika
Piter7707
Specjalista
Auto:: Touran TDI 2.0 CFHC 2010r
Imię:: Piotr
Podziękował: 30 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Post autor: Piter7707 »

Też jadę w sierpniu dlatego kupiłem Turka do wakacji muszę wszystko zrobić w aucie co potrzeba żeby dojechać ma ktoś sprawdzone miejsca Dalmacja środkowa moja rodzina to 2+2 przeglądam oferty na casamundo gdzie jeszcze patrzeć

-- Pn lut 19, 2018 14:42 --

gartur
Początkujący
Auto:: TOURAN 2.0 TDI BMT 2011
Imię:: Artur
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: gartur »

Piter7707 pisze:Też jadę w sierpniu dlatego kupiłem Turka do wakacji muszę wszystko zrobić w aucie co potrzeba żeby dojechać ma ktoś sprawdzone miejsca Dalmacja środkowa moja rodzina to 2+2 przeglądam oferty na casamundo gdzie jeszcze patrzeć

Patrz tu, bardzo przydatne forum dla cromaniaków http://www.cro.pl/forum
toomas08
Użytkownik
Auto:: VW Touran 1.4 TSI 2018
Imię:: Tomasz
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: toomas08 »

Piter7707 pisze:Też jadę w sierpniu dlatego kupiłem Turka do wakacji muszę wszystko zrobić w aucie co potrzeba żeby dojechać ma ktoś sprawdzone miejsca Dalmacja środkowa moja rodzina to 2+2 przeglądam oferty na casamundo gdzie jeszcze patrzeć

Jak z dziećmi to popatrz na Zaboric kolo Szybenika. Bylem tam juz dwa razy. Jakby co to pisz bo juz kilka razy bylem w cro wiec moze bede mogl pomoc.

Nabazgrane z telefonu
--
Obrazek
gartur
Początkujący
Auto:: TOURAN 2.0 TDI BMT 2011
Imię:: Artur
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: gartur »

toomas08 pisze:

Jak z dziećmi to popatrz na Zaboric kolo Szybenika. Bylem tam juz dwa razy. Jakby co to pisz bo juz kilka razy bylem w cro wiec moze bede mogl pomoc.

Nabazgrane z telefonu
Zaboric to bardzo fajna miejscówka, jeżdżę tam od 2008 roku rok w rok. :super:
no010
Początkujący
Auto:: VW T1 1.9 BLS '07
Imię:: Radek
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Post autor: no010 »

Rogoźnica.
Byłem z 2 dzieciaków, odpocząłem zobaczyłem, zwiedziłem i polecam z czystym sumieniem :ok:
Zbyniu90
Początkujący
Auto:: Passat b7, 2.0 tdi, 2012
Imię:: Aleksander
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Zbyniu90 »

Witam,
Od ostatnich 5 lat jezdze nad polskie morze i nie dosc ze na 5 lat tylko raz mialem pogode to ceny i ogolne przeludnienie sa wrecz odrzucajace i w tym roku postanowilem jechac do Chorwacji.
Teraz ma do was kilka pytan:
1. Czy korzystal ktos ze strony airbnb.com zeby zabukowac ville i czy nikt was nie oszukal?.
2. Czy byl ktos w miejscu gdzie jest piaszczysta plaza? Mam dwoje dzieci i raczej kamienie odpadaja.
3. Bede jechal angielskim autem, ogolnie mam na wyposarzeniu 2x alkomat, kamizelki dla kazdego, kolo zapasowe, apteczka, trojkat, zapasowe zarowki i bezpieczniki, i jakis zestaw narzedzi, czy potrzebuje cos jeszcze?
4. Nigdy nie jechalem w tak "dzikie" dla mnie czesci europy, czy macie jakies dobre rady dla takiego nowicjusza jak ja?.
Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam,
Zbyniu.

Sent from my LG-H870 using Tapatalk
Awatar użytkownika
poldiver
Zaawansowany
Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
Imię:: Kuba
Otrzymał podziękowań: 71 razy
Kontakt:

Post autor: poldiver »

Zbyniu90 pisze:Witam,
Od ostatnich 5 lat jezdze nad polskie morze i nie dosc ze na 5 lat tylko raz mialem pogode to ceny i ogolne przeludnienie sa wrecz odrzucajace i w tym roku postanowilem jechac do Chorwacji.
1. Czy korzystal ktos ze strony airbnb.com zeby zabukowac ville i czy nikt was nie oszukal?.
2. Czy byl ktos w miejscu gdzie jest piaszczysta plaza? Mam dwoje dzieci i raczej kamienie odpadaja.
3. Bede jechal angielskim autem, ogolnie mam na wyposarzeniu 2x alkomat, kamizelki dla kazdego, kolo zapasowe, apteczka, trojkat, zapasowe zarowki i bezpieczniki, i jakis zestaw narzedzi, czy potrzebuje cos jeszcze?
4. Nigdy nie jechalem w tak "dzikie" dla mnie czesci europy, czy macie jakies dobre rady dla takiego nowicjusza jak ja?.
Zbyniu.

Ad1. Nie korzystałem
Ad2. Okolica pomiędzy miejscowościami Omiš i Duće - w tym rejonie były piaszczyste plaże. Nasze dzieci po dwóch dniach chciały jechać na plażę kamienistą. Piaszczysta plaża z reguły oznacza gorszą wodę. Miejscowość Jezera na wyspie Murter - piaszczysta plaża miejska, a wyspa połączona zwodzonym mostem ze stałym lądem. Fajna miejscówka.
Poza tym wiele plaż w Chorwacji ma na plażach wylane betonowe podesty, na których można się położyć - kamienie nie są wtedy żadnym problemem. Woda jest zdecydowanie fajniejsza (czystość i przejrzystość) przy plażach kamienistych. Zdecydowanie ich nie wykluczaj.
Ad3. Nic więcej nie potrzebujesz
Ad4. Nie zmieniaj podejścia - na miejscu zaskoczy Cię miła atmosfera, życzliwość i otwartość "tubylców". Jeśli będziecie równie otwarci jak oni - skończy się na pewno wspólnym obiadem i rakiją.
Zbyniu90
Początkujący

Moje dzieci maja teraz 7 lat i 9 miesiecy, czy z takimi dziecmi na kamienistej plazy nic sie nie stanie ?.
Moja kobieta znalazla ladny domek w okolicach Zadaru, czy zna ktos tamte rejony?.
Ogolnie to chodzi mi o czas podrozu, bede jechal z Bydgoszczy i chcialbym byc jak najszybciej zeby nie meczyc dzieci droga.

Awatar użytkownika
poldiver
Zaawansowany
Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
Imię:: Kuba
Otrzymał podziękowań: 71 razy
Kontakt:

Post autor: poldiver »

Okolice Zadaru są jak najbardziej OK.
Jeśli nie chcesz męczyć rodziny w drodze, wystartuj z domu w czwartek, a z Zadaru albo w czwartek, albo w poniedziałek. Unikniesz wtedy korków po drodze.
Zbyniu90
Początkujący

Dzieki ci kolego za pomoc, juz mam jakas wizje przynajmniej

toomas08
Użytkownik
Auto:: VW Touran 1.4 TSI 2018
Imię:: Tomasz
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: toomas08 »

Zbyniu90 pisze:Witam,
Zbyniu.

Ad1. Nie wiem nie korzystam. Ja staram się szukać namiary bezpośrednio bo gospodarzy
Ad2. Okolice Privlaki i Ninu
Ad3.Wg mnie nie
Ad4. "Dzikie" ... to żeś dowalił :P. Zaplanuj trasę ewentualnie nocleg i w drogę. Nie stesuj się, prawie wszędzie autostrady, stacje, parkingi z restauracjami...po prostu europa. Spokojnie możesz podglądnąć trasę na Street View.
--
Obrazek
ODPOWIEDZ