materazzi pisze:Mam sterownik z końcówką BD więc powinien być ok. Ogólnie polecam go, bo bez problemu działają wszystkie przyciski na kierownicy...
Też tak myślałem... do czasu. Po wyjęciu z Pomarańczy RNS 310 i włożeniu RCD 310 (to radio było od nowości) przestała działać lewa strona przycisków (głośność, wyciszanie). Prawa strona działa bez problemów. Dzieje się to na sterowniku BD "podarowanym" przez Jarrego na I OZTKP. Wtedy cieszyłem się, bo na wcześniejszym (niestety nie pamiętam końcówki, ani kto go dostał - czyżby Eljot) nie działał tempomat.
O i to jest zagwozdka...
Z racji tego że nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na pytanie czy da się zamontować łopatki od DSG do kierownicy która ich nie posiada, powiedzcie jako to jest?
Znalazłem coś takiego http://allegro.pl/vw-wlacznik-multifunk ... 99428.html
Mam kierownicę trójramienną z multifunkcją, 8 przycisków wersja highline a chciałbym dodatkowo sterowanie DSG.
Czy lepiej szukać całej kierownicy?
materazzi pisze:Mam sterownik z końcówką BD więc powinien być ok. Ogólnie polecam go, bo bez problemu działają wszystkie przyciski na kierownicy...
Też tak myślałem... do czasu. Po wyjęciu z Pomarańczy RNS 310 i włożeniu RCD 310 (to radio było od nowości) przestała działać lewa strona przycisków (głośność, wyciszanie). Prawa strona działa bez problemów. Dzieje się to na sterowniku BD "podarowanym" przez Jarrego na I OZTKP. Wtedy cieszyłem się, bo na wcześniejszym (niestety nie pamiętam końcówki, ani kto go dostał - czyżby Eljot) nie działał tempomat.
O i to jest zagwozdka...
Ja mam u siebie BD. Działa mi i tempomat i RCD310 z kierownicy. Nie ma żadnych problemów.
Radio źle zakodowane też mi nie działała zmiana stacji z kierownicy ale z tempomatem nigdy nie było problemów.
ŁukaszTouran pisze:ja nie mogę zaadoptować Czujnika kąta skrętu kierownicy (G85). Robie wszystko tak jak w manualu i nie daje rady. Parametry wszystkie w normie.
za mało danych jak to robisz i gdzie jest błąd, na 99% coś źle robisz ale co to wyjdzie jak KROK PO KROKU opiszesz co robisz SZCZEGÓŁOWO!
I jak zakodować kierownice żeby prawa strona (strzałki) działały jako przełączanie stacji, utworów?
zaznaczam, że jeszcze mam 1/2fis
Proszę o pomoc
pozdrawiam
Łukasz
nie da się bo musisz mieć wybraną opcję AUDIO na liczniku bo wtedy system wie żę chcesz w audio zmieniać a nie gdzie indziej np. w menu komputera spalanie itp.
w security access po wpisaniu 40168 nie loguje, wyskuje blad a w coding II-11 loguje po wpisaniu tego kodu.
wogole w g200,g201 po nacisnieciu on/off/next wyskauje error ale jak nacisne od nowa ok dla danej grupy to w drugim okienku jest ok.
ŁukaszTouran pisze:I jak zakodować kierownice żeby prawa strona (strzałki) działały jako przełączanie stacji, utworów?
zaznaczam, że jeszcze mam 1/2fis
Nie zakodujesz jeżeli masz 1/ FIS, musisz mieć pełny FIS. Też próbowałem kodować na 1/2 FIS. W przyszłym tygodniu będę zmieniał na pełny FIS.