Ciekawe radio RCD330
-
- ____________________
- Auto:: Touran 1.6 2005
- Imię:: krzysztof
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Ciekawe radio RCD330
żeby podpiąć fabryczna kamerę vw trzeba zakupić tzw opóźniacz
gdzieś to widziałem poszukam i się odezwę
gdzieś to widziałem poszukam i się odezwę
- jaras99
- Specjalista
- Auto:: Audi A4 B6 1.9TDI AVF
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 66 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
jeżeli mam kiere multi 8 przyciskową i moduł 1K0 953 549 AQ to czy będzie i w jakim zakresie działać sterowanie z kierownicy?
-
- Początkujący
- Auto:: passat
- Imię:: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Jaka masz kamere kolego ( oryginal - zamiennik )
RCD330 ma zwykle wejscie av na kamere. Jesli masz oryginal to potrzebujesz konwertera - znajdziesz wszystko u chinczyka.
RCD330 ma zwykle wejscie av na kamere. Jesli masz oryginal to potrzebujesz konwertera - znajdziesz wszystko u chinczyka.
- jaras99
- Specjalista
To chyba nie do mnie?molnar pisze:Jaka masz kamere kolego ( oryginal - zamiennik )
-
- Początkujący
Nie do ciebie - pare postow wyzej.jaras99 pisze:To chyba nie do mnie?molnar pisze:Jaka masz kamere kolego ( oryginal - zamiennik )
A jesli chodzi o multi kiere to bedzie ci dzialac zmiana glosnosci i jesli dobrze pamietam to tyle.
- jaras99
- Specjalista
Ok. W obecnym radio mam zamontowamą kamere cofania AV (jakiś chinol), podpieta po plus ze wstecznego i wszystko działa. Ten "opóźniacz" jest konieczny?molnar pisze:Nie do ciebie - pare postow wyzej.jaras99 pisze:To chyba nie do mnie?molnar pisze:Jaka masz kamere kolego ( oryginal - zamiennik )
A jesli chodzi o multi kiere to bedzie ci dzialac zmiana glosnosci i jesli dobrze pamietam to tyle.
-
- Początkujący
nic nie wiem o opzniaczu. Zeby podlaczyc oryginalna kamere vw pod rcd330 potrzebny jest konwerter sygnalow video , zeby podlaczyc chinska kamere nic nie jest potrzebne bo one maja zwykle wyjscie video.
-
- Auto:: Alhambra MY2012 2.0TDI
- Imię:: Adam
@molnar: dzięki, czyli tak jak przypuszczałem. Wpisując "rgb to cvbs" w googlach 3 podpowiedź była "rgb to cvbs vw converter" więc to chyba popularny temat (chyba, że coś podobnego wpisywałem i nie pamiętam)
Pytanie tylko czy jest coś na co należy uważać w przypadku tych konwerterów? Chińczyki przy każdej ofercie piszą, że może nie działać w konkretnym samochodzie wiec może są jakieś różnice... pewnie się dowiem dopiero jak zamówię
Co do opóźniacza, to nie wyrobiłem sobie jeszcze zdania jak to faktycznie miałoby być, a widzę, że zdania są podzielone.
Pytanie tylko czy jest coś na co należy uważać w przypadku tych konwerterów? Chińczyki przy każdej ofercie piszą, że może nie działać w konkretnym samochodzie wiec może są jakieś różnice... pewnie się dowiem dopiero jak zamówię

Co do opóźniacza, to nie wyrobiłem sobie jeszcze zdania jak to faktycznie miałoby być, a widzę, że zdania są podzielone.
-
- Początkujący
Jesli chodzi o konwerter to sa to tanie zabawki choc konwersja sygnalu zeby nie tracic na jego jakosci wcale nie jest taka prosta i tania. Generalnie wszystkie chinckie konwertery zabieraja jakosc ( widac to po szczegolach obrazka ) ale niestety cos za cos. Nie testowalem tego specjalnie, mam w moim aucie oryginalna kamere hi ( skretne linie ) ktora sam zakladalem , kodowalem i robilem adaptacje do auta i tak jak szybko kupilem rcd330 tak szybko je sprzedalem. Wole rns315 z jego funkcjonalnoscia niz chinski sprzet ( dla mnie to wynalazek - jest to moje prywatne zdanie, moge miec takie ).forrestas pisze:@molnar: dzięki, czyli tak jak przypuszczałem. Wpisując "rgb to cvbs" w googlach 3 podpowiedź była "rgb to cvbs vw converter" więc to chyba popularny temat (chyba, że coś podobnego wpisywałem i nie pamiętam)
Pytanie tylko czy jest coś na co należy uważać w przypadku tych konwerterów? Chińczyki przy każdej ofercie piszą, że może nie działać w konkretnym samochodzie wiec może są jakieś różnice... pewnie się dowiem dopiero jak zamówię![]()
Nikomu oczywiscie nie odbieram prawa zakupu tego sprzetu i posiadania odmiennego zdania.
-
- Auto:: Alhambra MY2012 2.0TDI
- Imię:: Adam
@molnar: Bardzo ciekawe i wartościowe (przynajmniej dla mnie) stwierdzenie
Niestety nie miałem rcd330 w ręku więc nie bardzo wiem na czym ta chińskość polega. Mógłbyś rozwinąć tę myśl?
W sumie to też się zastanawiałem na rns315 zwłaszcza, że można je b. tanio znaleźć (~600pln, z kodem) ale z tym radiem akurat mialem do czynienia i wiem, że za dużo mi ta zmiana nie da:
1) Teraz jeżdżę z telefonem i nie wyobrażam sobie powrotu do navi offline. (Android Auto zakładam, że da mi taką możliwość podobnie jak CarPlay - mapy Apple'a)
2) Wybieranie głosowe - podobno przy wersji CarPlay działa przycisk wybierania głosowego na kierownicy - miałem w Kia Ceed wybieranie głosowe i to był absolutnie killer feature (Zakładam, że google/Siri sobie z tym poradzi - wybierania głosowego by VW nawet nie będę komentował)
3) Muzyki też słucham głównie ze Spotify więc możliwość obsługi na ekranie byłaby dużym ułatwieniem
W sumie na początku powinienem zaznaczyć, że rozważam wersję NoName.
@molnar: I jeszcze jedno pytanie bo na kamerach się absolutnie nie znam: Hi odnosi się do kamery (rodzielczość) czy linii skrętnych. Bo linie wprawdzie mam, ale jakość nawet bez konwertera jest słaba.

W sumie to też się zastanawiałem na rns315 zwłaszcza, że można je b. tanio znaleźć (~600pln, z kodem) ale z tym radiem akurat mialem do czynienia i wiem, że za dużo mi ta zmiana nie da:
1) Teraz jeżdżę z telefonem i nie wyobrażam sobie powrotu do navi offline. (Android Auto zakładam, że da mi taką możliwość podobnie jak CarPlay - mapy Apple'a)
2) Wybieranie głosowe - podobno przy wersji CarPlay działa przycisk wybierania głosowego na kierownicy - miałem w Kia Ceed wybieranie głosowe i to był absolutnie killer feature (Zakładam, że google/Siri sobie z tym poradzi - wybierania głosowego by VW nawet nie będę komentował)
3) Muzyki też słucham głównie ze Spotify więc możliwość obsługi na ekranie byłaby dużym ułatwieniem
W sumie na początku powinienem zaznaczyć, że rozważam wersję NoName.
@molnar: I jeszcze jedno pytanie bo na kamerach się absolutnie nie znam: Hi odnosi się do kamery (rodzielczość) czy linii skrętnych. Bo linie wprawdzie mam, ale jakość nawet bez konwertera jest słaba.
- maciej22.86
- Przeglądacz
- Auto:: 1T1 1.9 TDI 77KW
- Imię:: MACIEJ
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Posiadam w moim Touranie RCD330 Desay...W razie co na obecną chwilę mogę pomóc w zmianie kolorów radia na czerwone, język polski 99,9%, oraz odblokowanie radia do pulpitu win 6.0 CE... Nie ukrywam nauka na forum golf VI.. Podziękowania dla kolegów z tego forum którzy podzielili się plikami i informacjami w tym temacie.
-- Pt lut 09, 2018 22:58 --
Teraz przy czasie jestem na etapie wgrania EasyConnected z pełną obsługą androida
-- Pt lut 09, 2018 23:07 --
-- Pt lut 09, 2018 23:08 --
-- Pt lut 09, 2018 23:09 --
-- Pt lut 09, 2018 23:11 --
-- Pt lut 09, 2018 23:13 --
jak dla mnie super radyjko w razie co służę pomocą w udostępnieniu odpowiednich plików, ich instalacji itp.
-- Pt lut 09, 2018 22:58 --
Teraz przy czasie jestem na etapie wgrania EasyConnected z pełną obsługą androida
-- Pt lut 09, 2018 23:08 --
-- Pt lut 09, 2018 23:09 --
-- Pt lut 09, 2018 23:11 --
-- Pt lut 09, 2018 23:13 --
jak dla mnie super radyjko w razie co służę pomocą w udostępnieniu odpowiednich plików, ich instalacji itp.
- dymek
- Przeglądacz
- Auto:: vw touran 1.6 FSI 2006
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Jaka cena?Krzycho pisze:@Adamos też ma, sam mu montowałem... jak by co to mam na sprzedaż wraz z polskim menu...
-
- Początkujący
- Auto:: Vw
- Imię:: Jarosław
Witam szukam RCD330G z CarPlay pod Iphone, najlepiej z polskim menu. Macie może jakieś sprawdzone źródło na ali albo w Polsce? Możecie podesłać jakieś linki ?
pzdr
pzdr

-
- Przeglądacz
- Auto:: nie touran
- Imię:: Mariusz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Ja kupowałem na Ali od sklepu auto aidu, mają różne modele i konfiguracjeJago4 pisze:Witam szukam RCD330G z CarPlay pod Iphone, najlepiej z polskim menu. Macie może jakieś sprawdzone źródło na ali albo w Polsce? Możecie podesłać jakieś linki ?
pzdr
Generowanie PASSWORD do kart SD dla RNS315 oraz RNS310 pod podany numer CID. Nie ma znaczenia jaka to karta. Podajesz swój numer CID dostajesz pasujący PASSWORD