vr_6 pisze:Zamówiłem 27 grudnia dziś osobiscie odebrałem w serwisie .
Niestety ... not working
... jaki ECU ?
kubawojcik pisze:Panowie wiele nie tracicie. To raczej zbedny gadzet. Funkcjonalnosc tego jest bardzo mala. Jakies wyzwania ktore i tak sa chyba zbugowane bo niby zrobilem jakies jedno a nie zaliczylo
Pytanko do osób które dostały moduł. Jak to wygląda funkcjonalnie, a nie marketingowo jak na stronie. W ogóle warto to instalować? Zawsze to jakaś wartość dodana do auta ale pytanie czy to nie jest zbędny gadżet.
Fakt, że VW za darmo dostanie bazę danych osób i konkretnych samochodów.
Pozdrawiam
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
Pokazuje przebieg auta, poziom paliwa, napiecie akumulatora, liste dealerow serwisow vw najblizej Ciebie, pokazuje gdzie zaparkowales (o ile miales wlaczona apke), rejestruje kazda Twoja trase (przy wlaczonej apce).
Pokazuje Ci procentowo jak wygladala Twoj styl jazdy pod wzgledem "eco driving" (bierze pod uwage: hamowanie, przyspieszanie, temp silnika, obroty silnika, predkosc)
Uruchamiasz sobie wyzwania (max 3 aktywne jednoczesnie) np. Zrob trase >3km z predkoscia <60km/h i stylem jazdy 91%.
Mozna tez rejestrowac tankowania (jeszcze nie robilem tego wiec nie wiem po co ale pewnie pokaze Ci spalanie)
Wpisujesz tam przeglad techniczny wiec pewnie przypomina o terminie.
Pokazuje ile masz km czy dni do serwisu.
Mozesz wezwac pomoc (wyslac swoja lokalizacje do pomocy drogowej)
Jak dla mnie to moze to byc srednio przydatne dla amatora motoryzacji. Za to dla kogos kto sie orietuje, naprawia auto swoje z powodzeniem to jest to totalnie niepotrzebne by nawet nie wpowiedziec po dluzszym testowaniu irytujace i rozbawiajace.
kubawojcik pisze:pokazuje gdzie zaparkowales (o ile miales wlaczona apke), rejestruje kazda Twoja trase (przy wlaczonej apce).
Pokazuje Ci procentowo jak wygladala Twoj styl jazdy pod wzgledem "eco driving"
Nieeee już się podjarałem . Idealna Apka do pilnowania księgowej . Gdzie ? co ? jak ? Muszę to mieć
Ja już kilkukrotnie zamawiałem przez stronę, ale nikt do mnie nie dzwoni z potwierdzeniem ... VIN mam ok bo nowe auto. Czy dostał ktoś przesyłkę bez telefonu?
Dzisiaj kurier przywiózł moduł. Podłączyłem w aucie sparowałem z telefonem i aplikacja pokazała przebieg, ilość paliwa, napięcie akumulatora. Pomimo braku kompatybilności (wg strony VW) wygląda, że działa z moim autem. Później się przejadę to zobaczę co pokazuje w czasie jazdy.