chinczyk, nie chinczyk 2 lata grało i coś się z... pytanie teraz co dalej, czy ktoś miał coś podobnego, czy oddać je do naprawy.
Ciekawostka. Dowiedziałem się dzisiaj, że radia tego typu powinno się odłączać od instalacji w chwili ładowania akumulatora, czy ktoś też tak słyszał, i nie wystarczy tu tylko wyciągnąć bezpiecznik.
popey-71 pisze:chinczyk, nie chinczyk 2 lata grało i coś się z... pytanie teraz co dalej, czy ktoś miał coś podobnego, czy oddać je do naprawy.
Ciekawostka. Dowiedziałem się dzisiaj, że radia tego typu powinno się odłączać od instalacji w chwili ładowania akumulatora, czy ktoś też tak słyszał, i nie wystarczy tu tylko wyciągnąć bezpiecznik.
Na prawdę szukaj na grupach tematycznych, to nie jest wątek dotyczący chińskiego radia.
Dzisiaj dopiero odważyłem się na instalację softu,musze się pochwalić ze poszło za pierwszym razem,tzn za drugim,bo po w sadzenie pierwszej płyty Verbatin DVD aktualizacja nie ruszyła. Natomiast po włożeniu Verbatim CD instalacja przebiegła pomyślnie trwało to wszystko ok godz soft 5238 z gateway.Oczywiście najpierw wszedłem VCDS do radia zrobiłem fotki,ale po zainstalowaniu wartości wszystkiego zostały. Później chciałem zrobić Reset z poziomu meni radia zaznaczyłem wszystko,po twierdziłem ale radio raczej się nie zresetowalo bo nawet się nie wyłączyło.Po tym wszystkim przystąpiłem do instalacji map,miałem już płytę z mapami zachód V14, dodam że zakupionej na alledrogo,ale wyskoczył napis proszę wrzucić płytę CD albo DVD do radia.Miałem również przygotowana płytkę Verbatin DVD do instalacji mapy wschód z karty SD,czego w sumie nie chciałem robić ze względu na to ze kolega pab567 i wielu innych odradza tego sposobu ze względu na możliwość uszkodzenia radia,ale wiadomo tonący chyta się brzytwy,ale niestety płyta tez nie odpaliła,po wsadzeniu karty sd usłyszałem dźwięk, później restart w trybie software upgrade mode,ale niestety mapa również się nie zainstalował, nawet nie ruszyła. Prosze bardziej doświadczonych kolegów o pomoc w instalacji map.
Jak mogę najszybciej dostać się do tego lasera.Moze ktoś ma filmik albo foty jak to zrobić krok po kroku.Nie którzy piszą że przesuwają go do konca i czyszcza przez mala dziurkę inni wyciągają cały mechanizm.Fajnie by było jak by ktoś pokazał cały proces,zaczynając od wykrecenia radia z auta,gdzie są ukryte śruby i na co przede wszystkim uważać.
Jest to mój pierwszy post na forum nie dawno dokonałem zakupu Tourana z RNS 510 i oczywiście zabrałem się za naukę urządzenia języka polskiego. Włożyłem płytę z niby aktualizacją nic się nie działo jak instrukcja wskazywała dokonałem twardego restu twardego urządzenia. Wymieniałem płyty próbując dokonać jakiejkolwiek aktualizacji jednak bez skutecznie.
Efekt końcowy jest taki, że nie mam głosu w głośnikach z urządzenia dodatkowo nie mogę odczytać aktualnej wersji przez menu serwisowe w urządzeniu, mam zainstalowany dysk 30 GB jednak po próbach jest on nie dostępny.
Próbowałem już wrzucać plik swl fix nie pomaga wyrzuca płytę z komunikatem, że złe CD po niemiecku.
Dodam tylko że urządzenie uruchamia się normalnie czy ktoś miał podobny problem proszę o informację czy ktoś ma czysty soft do tego radia i jak później dokonać aktualizacji ?
Z góry dziękuję za pomoc
Jeżeli ktoś ma na chomiki sprawdzone linki z instrukcją proszę o podsyłanie
Na koniec tylko dodam, że nagrywałem wszystko na płytach Verbatim DVD próbowałem wgrywać wiele wersji na DVD jednak żadna nie chce wywołać procesu aktualizacji wszystko robię zgodnie z opisami
Witam, pogrzebałem w swoim RNS 510 i znalazłem możliwość ustawienia daty i godziny.
Godzina wyświetla się na fisie a data ... nie. Da się gdzieś aktywować wyświetlanie daty?
Pozdro