Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2015]

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
klejnus
Początkujący
Auto:: Touran 1.9 BKC 2005R 7o
Imię:: Paweł

Re: Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2015]

Post autor: klejnus »

Witam. Jutro jutro jadę oglądać to auto http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-tou ... paeUA.html Jak myślicie będzie wart kupna? Jestem u rodziny 250km od domu wiec ryzykuję tym że nie sprawdzę go w aso itd. W niedzielę powrót. Trochę za późno znalazłem to forum :(
Awatar użytkownika
Golas
Przeglądacz
Auto:: Touran 1T1 2.0 TDi
Imię:: Adam
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 51 razy
Kontakt:

Post autor: Golas »

Dla mnie dziwne... jeżeli autko niby takie super lalka i w ogóle to go nie stać na przerejestrowanie i jego utrzymanie tam w DE , aż tak naprawdę tam drogo ? Miałem też takiego kupić z 2006 2.0 140 km od Polaka pracującego i mieszkającego w GB i też ta sama bajka bo musi go przerejestrować już zaraz nagle bo kary mu nałożą itp a widzę że zjężdża nadal Nim na PL blachach od ponad 7-miu m-cy bo ma rodziców po sąsiedzku z moimi teściami...
Więc warto się zastanowić i dokładnie prześwietlić auto jak się czyta takie bajki...
Awatar użytkownika
PioDer
Przeglądacz
Auto:: 1T2 1.9 BLS '07
Imię:: Piotr
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: PioDer »

o tego Tourana pytał już jeden użytkownik (patrz na datę postu!)
http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... c5#p156818

Myślę, że daje to do myślenia. Gość od 1,5 roku próbuje go sprzedać. Poniżej link do kopii ogłoszenia z Marca 2015 - cena 24 500 zł:

http://webcache.googleusercontent.com/s ... ient=opera

Ponadto lewy błotnik jest krzywo założony - patrz spasowanie przy słupku. Ogólnie patrząc po zdjęciach widać, że auto jest zmęczone.

Ja bym na Twoim miejscu nie ryzykował na świętach, tym bardziej, że nie możesz wziąć go na szarpaki i kanał oraz pod kompa.

Pozdrawiam
klejnus
Początkujący

Dziękuję. Ten co pytał to właściciel auto obecny :) Z tego co czytam to prawdę mówi obecnie. Sam je sprowadził w przywitaniu opisał że kupił go i będzie go w Niemczech użytkował. I co macie na myśli "zmęczony"? bo szczerze przyznam że różnicy miedzy innymi touranami nie widzę:)
karl
Użytkownik
Auto:: BMN,2.0 tdi,2006
Imię:: Karol
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 44 razy

Post autor: karl »

Reflektory przód nie są od Tourana
Awatar użytkownika
marcyb3
Expert
Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
Imię:: Marcin
Podziękował: 141 razy
Otrzymał podziękowań: 182 razy

Post autor: marcyb3 »

karl pisze:Reflektory przód nie są od Tourana
po czym sądzisz kolego że nie od tourana?? u mnie są takie same lampy i jak szukałem wkładu żarówki w ASO to pan mi powiedział że są dwa rodzaje lamp w touranie. Moim zdaniem mało wiesz, a dużo piszesz

Kolego @Klejnus jak nie sprawdzisz sam osobiście to nie będziesz wiedzieć w jakim satnie jest ten Touran,ja zanim kupiłem swojego to obejrzałem 24 szt zjeździłem cztery województwa i w końcu kupiłem mimo że miał malowany przedni błotnik i wymienione drzwi od kierowcy,ale przemówiło to do mnie że przebieg w oryginale (obecnie 217600) i auto od jednego właściciela z niemiec. Ładny zadbany itd . a że malowany mi to nie przeszkadza, silnik zdrowy , turbo ok, dwu mas cichutki nic nie słychać.Ogólnie jest ciężko kupić coś dobrego wiem bo to już mój drugi Touran i troszkę się naszukałem . życzę powodzenia i cierpliwości
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Awatar użytkownika
PioDer
Przeglądacz

marcyb3, witaj w klubie :D też widziałem z dwadzieścia Touranów, a zakup był kompromisem cena/jakość i "widziały gały co brały". Duży przebieg dość młodego auta i pewny pierwszy właściciel. Ale mimo to 2,5 godziny przemaglowałem go z kumplem, wraz ze stacją diagnostyczną.

BTW: klejnus, nie zauważyłem, że to ten sam gość :D

Pozdrawiam
klejnus
Początkujący

Spoko :piwo: i bylem go obejrzeć. Klapę bierze rdza nad klamka kilka rys wgniotów I pala się poduszki. Podobno coś z przełącznikiem w schowku . Silnik ładnie chodził klima sprawna. Prawdopodobnie łożysko oporowe do wymiany bądź coś ze sprzęgłem. Mam znajoma w Niemczech i potwierdziła to z tym urzędem celnym. W przebieg wierze. Cena dość sporo opuścił. Tak naprawdę mam spore wymagania. Bo chciałbym 7miejsc climatroni k ogrzewanie postojowe (opcja) i bogaty komp. Orientuje się tylko ze ten ma chyba 2 opcje licznika. Jest to 1touran którego obejrzałem. Przyciąga mnie ta lista rzeczy zrobionych. Papiery paragony są na to. Najbardziej mnie tylko ta klapa przeraza bo wiem ze nawet jak to będzie zrobione to i tak to kiedyś wyjdzie.
Awatar użytkownika
Johny7205
Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
Imię:: Janek
Podziękował: 69 razy
Otrzymał podziękowań: 60 razy

Post autor: Johny7205 »

Klapą się nie przejmuj. Ruda to znany temat w klapach przedliftowych.
Chłopaki wymieniają w całości na klapę od polifta 1T2 i tak jest najlepiej. Jest gdzie o tym wątek na forum. Może uda Ci się trafić klapę w tym samym lakierze to lakierowanie odpada. Plastiki łącznie z szybą przekładasz.
Licznik sobie przełożysz na 874A i będziesz miał wszystkie opcje dla 1T1 bez większej roboty.
Jeśli przebieg realny i newralgiczne części już wymienione to bierz. :ok:
Obrazek
Awatar użytkownika
PioDer
Przeglądacz

Johny7205 pisze:Klapą się nie przejmuj. Ruda to znany temat w klapach przedliftowych.
Chłopaki wymieniają w całości na klapę od polifta 1T2 i tak jest najlepiej.
Żarty sobie chyba robisz :P Nasz Touran 1T2 polift rok 2007 (rejestracja 12.2007 - czyli jeździ po drogach 8 lat dopiero!) - klapa zaczyna rdzewieć przy listwie oświetlenia i purchel po prawej stronie na zgrzewie(?)

Nic nie poprawili z blacharką, to mit nie wiem, przez kogo rozpowszechniany...
freaker1979
Początkujący
Auto:: 1.9 TDI 105 km BLUEMOTION
Imię:: Andrzej
Podziękował: 5 razy

Post autor: freaker1979 »

Witam.
Wybieram się w poniedziałek sprawdzić dwa touraniki, oto linki:

olx.pl/oferta/volkswagen-touran-1-9-tdi-7-osobowy-6-bieg-100-serwis-w-aso-100-bezwypad-stan-bdb-CID5-IDdc5KN.html

oraz:

http://olx.pl/oferta/sprzedam-vw-touran-CID5-IDddMft.html

Szukam jak w temacie 1.6 b 8v 102km ale szczerze w mojej okolicy to nie ma:( a jechać w Polskę to i czasu i kasy brakuje.
Awatar użytkownika
PioDer
Przeglądacz

Pierwszy Touran "bosy, goły i wesoły".

Drugi jakiś dziki tuning - patrz łezki z przodu (nie wyglądają jak te oryginalne zderzakowe), na tylnej klapie nie wspomnę. Zdjęcia też takie sobie - trudno powiedzieć...
Awatar użytkownika
gordon
Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
Imię:: Ireneusz
Podziękował: 115 razy
Otrzymał podziękowań: 188 razy

Post autor: gordon »

Dokładnie pierwszy totalny golas, a pod maską syf, nawet niedbający specjalnie o auto ludzie nie mają takiego syfu pod maską.
A drugi faktycznie doinwestowany szczególnie przełącznik świateł i radio, ja u siebie miałem 250kkm na szafie, wymieniałem przełącznik świateł na chrom i radio z navi, i nie było tak zalochane jak w tym aucie które ma chyba 200kkm, bo te 2000 km przebiegu to chyba błąd wystawiającego. A tuning to nawet nie dziki, ale raczej na W, szczególnie na klapie. A i jeszcze dojrzałem popielniczki i zapalniczki brakuje. Dodatkowo na jednym zdjęciu jakby kopcił na biało, mam nadzieję, że to wina niskiej temperatury zewnętrznej.
Takie jest moje zdanie.
Awatar użytkownika
Johny7205
Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
Imię:: Janek
Podziękował: 69 razy
Otrzymał podziękowań: 60 razy

Post autor: Johny7205 »

PioDer może załapałeś się jeszcze na klapę bez poprawionego ocynku w pierwszym roczniku polifta.
Mój Touran od nowości stoi non stop pod chmurką 5 lat i klapa jest ok. Może jeszcze za wcześnie na ogniska rudej?? Zobaczymy- czas pokaże.
Obrazek
marqs38
Auto:: Touran 1.9 TDI 2007
Imię:: Marek

Post autor: marqs38 »

Cześć Panowie. Co sądzicie o tym samochodzie
http://olx.pl/oferta/volkswagen-touran- ... 9aafd99461
Zablokowany