Witam.Mam problem z niesprawnym wspomaganiem kierownicy.Kontrolka sie jednak nie pali, choc widac ewidentnie ze ciezej chodzi kierownica bo porównuje chociazby z hydraulicznym wspomaganiem z drugiego mojego auta.Elektryczne Tourana powinno sie paluszkiem kreci a tu na parkingu jest ciezko dwoma rekoma.Pamietam ze w ubiegla zime przy maksymalnym skrecie w prawo lub lewo na zakrecie (troszke driftowalem )slyszalem w tamtej chwili odglosy pracy silniczka wspomania jak podejrzewam i w tamtym okresie wydaje mi sie ze wspomaganie utracilem,choc wiadomo ze na sniegu mniej sie to odczuwalo przez mniejsze tarcie. Przez ten rok znacznie sie kierownica przez to starla daltego musze cos z tym zrobic.Co poczac jakie moga byc koszty naprawy i gdzie z tym jechac ?Pzdr
Jak nie ma błędu w układzie wspomagania to mozesz je sobie "wzmocnic" kodując odpowiedno w adaptacji. Ja u siebie wzmocniłem na max-a siłę wspomagania, Nie porównuj hydraulicznego wspomagania do elektycznego.
wlasnie przez ostatni rok zauwazalnie sie starla,tak ze wyglada na duzo wiecej niz auto ma przejechane a wygladala rok temu inaczej(mam skorzana kiere).ok,mozesz podac namiary.a jesli chodzi o ta adaptacje to wystarczy to zrobic Vagiem ?przecietny mechanik majacy Vaga bedzie wiedzial jak to zrobic,poprosze o wskazowki dokladnie jaki kod iitp dzieki za odp.
materazzi pisze:wlasnie przez ostatni rok zauwazalnie sie starla,tak ze wyglada na duzo wiecej niz auto ma przejechane a wygladala rok temu inaczej(mam skorzana kiere).ok,mozesz podac namiary.a jesli chodzi o ta adaptacje to wystarczy to zrobic Vagiem ?przecietny mechanik majacy Vaga bedzie wiedzial jak to zrobic,poprosze o wskazowki dokladnie jaki kod iitp dzieki za odp.
jeżu pisze:44-Wspomaganie->Adaptacje - 10, i w kanale 01 mamy możliwość zaadaptowania różnych pozycji siły wspomagania ..Na pozycji 15 kierownica skręca sama
Korzystając z uprzejmości Maciej_F probowalismy zmienic na Vagu sile wspomagania w Tourranie, bylo to mozliwe tylko do poziomu 5,(tyle tez bylo wczesniej)nie bylo mozlwiosci podniesienia na wiekszy poziom wciskajac UP.Wpisujac recznie wieksza ilosc przycisk Save byl nie aktywny. Na vagu nie wykryto zadnych bledow zwiazanych bezposrednio ze wspomaganiem.Co nalezy zrobic zeby zwiekszyc?