kluczyk vw touran-gdzie kupić?
- fire-954
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię::
kluczyk vw touran-gdzie kupić?
mam prosbe,prosze o podpowiedz gdzie mam sie zaopatrzyc w nowy kluczyk do tourana.Jaka wygląda jego dorobienie i zakodowanie?jestem z okolic trojmiasta.
- QQRYDZA
- Expert
- Auto:: 1,9tdi
- Imię:: dar
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
;-/
To powodzenia z ubezpieczeniem,ja w takim przypadku skierowałbym się prosto do serwisu.
Może ktoś zna inny sposób;-/,a swoją drogą jak mogłeś kupić auto z jednym kluczykiem?Sprawdziłeś po VINIE przynajmniej??Może drugi kluczyk jest u właściciela;-/
Może ktoś zna inny sposób;-/,a swoją drogą jak mogłeś kupić auto z jednym kluczykiem?Sprawdziłeś po VINIE przynajmniej??Może drugi kluczyk jest u właściciela;-/
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
w PZU nie ma z tym problemu...To powodzenia z ubezpieczeniem,
powiem Ci, że np. w belgii przy likwidacji szkody z ubezpieczenia zabierają jeden kluczyk... i prawie zawsze jak kupujesz samochód z belgii po kolizji bądź wypadku dostajesz tylko jeden kluczyk... no chyba ze handlarz go odrazu dorobił przed sprzedażą...QQRYDZA pisze:a swoją drogą jak mogłeś kupić auto z jednym kluczykiem?
- QQRYDZA
- Expert
przegięcie pały;-/Dodi pisze:w PZU nie ma z tym problemu...To powodzenia z ubezpieczeniem,
powiem Ci, że np. w belgii przy likwidacji szkody z ubezpieczenia zabierają jeden kluczyk... i prawie zawsze jak kupujesz samochód z belgii po kolizji bądź wypadku dostajesz tylko jeden kluczyk... no chyba ze handlarz go odrazu dorobił przed sprzedażą...QQRYDZA pisze:a swoją drogą jak mogłeś kupić auto z jednym kluczykiem?
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
To że nie miałeś kłopotu z ubezpieczeniem to pikuś, zobaczymy czego Ci nie życzę, gdy zgłosisz szkodę do ubezpieczyciela - wtedy zaczną się schody. A propo zgłosiłeś przy ubezpieczeniu, że posiadasz tylko jeden komplet ?Iza_30 pisze:Ja też miała jedne kluczyk. Nie miałam kłopotu z ubezpieczeniem. Kluczyk mozna dorobić w serwisie i może to zrobić tylko właściciel. Nas to kosztowało 600 zł.
- cheles
- Władca postów
Re: ;-/
Jestem za - zwrócić się do serwisu o duplikat klucza, przynajmniej pewność, że będzie oryginałQQRYDZA pisze:To powodzenia z ubezpieczeniem,ja w takim przypadku skierowałbym się prosto do serwisu.
-
Iza_30
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI140 KMDSG
- Imię:: Iza
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
To że nie miałeś kłopotu z ubezpieczeniem to pikuś, zobaczymy czego Ci nie życzę, gdy zgłosisz szkodę do ubezpieczyciela - wtedy zaczną się schody. A propo zgłosiłeś przy ubezpieczeniu, że posiadasz tylko jeden komplet ?[/quote]
Zalezy kogo pytasz. Ja po otrzymaniu drugiego kompletu, za radą agentki, przesłałam zdjecia dwóch kompletów oraz scan faktury za komplet.
Zalezy kogo pytasz. Ja po otrzymaniu drugiego kompletu, za radą agentki, przesłałam zdjecia dwóch kompletów oraz scan faktury za komplet.
- cheles
- Władca postów
Zalezy kogo pytasz. Ja po otrzymaniu drugiego kompletu, za radą agentki, przesłałam zdjecia dwóch kompletów oraz scan faktury za komplet.[/quote]Iza_30 pisze:To że nie miałeś kłopotu z ubezpieczeniem to pikuś, zobaczymy czego Ci nie życzę, gdy zgłosisz szkodę do ubezpieczyciela - wtedy zaczną się schody. A propo zgłosiłeś przy ubezpieczeniu, że posiadasz tylko jeden komplet ?
Pytam Fire, który zaczął wątek. A jak widać po Twojej wypowiedzi mam rację, należy zgłosić ubezpieczycielowi, że posiada się jeden kluczyk a jak dorobi dosłać im informację o drugim.
- Marco_Polo
- Specjalista
- Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
- Imię:: Marek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Witam
Dla mnie sprzedający z jednym kluczem auto byłby podpadający. Sprawdziłeś dobrze to auto?? Ja do kluczyków miałem dołączoną plastikową tasiemkę z kodem. To mój 3 VW i za każdym razem oprócz dwóch kluczy miałem coś takiego. Znajomy który mi sprowadzał auta mówił, że to jest na wypadek potrzeby dorobienia.
Dla mnie sprzedający z jednym kluczem auto byłby podpadający. Sprawdziłeś dobrze to auto?? Ja do kluczyków miałem dołączoną plastikową tasiemkę z kodem. To mój 3 VW i za każdym razem oprócz dwóch kluczy miałem coś takiego. Znajomy który mi sprowadzał auta mówił, że to jest na wypadek potrzeby dorobienia.
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
- tomasino74
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2.0 BMM 2007
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Też zakupiłem Tourana z 1 kluczykiem, jednak zanim zapłaciłem kasę maksymalnie starałem się rozeznać w sytuacji co będzie gdy... Ubezpieczyłem auto w Avivie, uprzedziłem w rozmowie tel., że posiadam tylko jeden klucz i zaznaczyłem, że rozmowę nagrywam. Mam nadzieję, że nie będę miał okazji korzystać z ubezp. w razie "zniknięcia" auta.
- QQRYDZA
- Expert
właśnie sie zastanawiałem po cholere ta tasiemka;-)Marco_Polo pisze:Witam