Adminowskie działania...
- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Adminowskie działania...
Założyłem ten wątek bo trochę spraw zaczyna być drażniących na forum nie tylko dla mnie.
1) wprowadziłbym zakaz dodawania ogłoszeń o sprzedaży czegokolwiek bez podania ceny !
2) wiecznie nie uchwytny/nie mający czasu admin. Od jakiego czasu prosicie się już o emationa z piwem ? Ponad tydzień prosze się o wstawienie u góry forum banerka z informacją o zapisach na koszulki i nic !
Turanek ma JUNIOR ADMINA, proponuje, aby miał pełnego, żeby mógł takie sprawy załatwić bo ADMIN będący odpowiedzialny za forum niestety takich rzeczy nie ogarnia. Nie wiem czy nie potrafi czy nie chce. W to nie wnikam...
Prosze wpisujcie Wasze uwagi dotyczące działania forum.
1) wprowadziłbym zakaz dodawania ogłoszeń o sprzedaży czegokolwiek bez podania ceny !
2) wiecznie nie uchwytny/nie mający czasu admin. Od jakiego czasu prosicie się już o emationa z piwem ? Ponad tydzień prosze się o wstawienie u góry forum banerka z informacją o zapisach na koszulki i nic !
Turanek ma JUNIOR ADMINA, proponuje, aby miał pełnego, żeby mógł takie sprawy załatwić bo ADMIN będący odpowiedzialny za forum niestety takich rzeczy nie ogarnia. Nie wiem czy nie potrafi czy nie chce. W to nie wnikam...
Prosze wpisujcie Wasze uwagi dotyczące działania forum.
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2011 16:49 przez LYJO, łącznie zmieniany 2 razy.
- rumun_58
- Użytkownik
- Auto:: 1T1 HL BLS 06"
- Imię:: Bartek
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Co do giełdy to faktycznie jest nieład spory.
Obowiązkowo wprowadzić, że każde ogłoszenie musi mieć cenę i zdjęcia oferowanej rzeczy oraz dane do kontaktu z osobą, która daną rzecz chce sprzedać - jeśłi tego nie ma ogłoszenie do kosza.
Po 2. wprowadziłbym zakaz tworzenia nowych tematów sprzedam na kilka części od jednego sprzedającego, masz 3 rzeczy - zrób jeden temat, a w temacie, podtemacie wypisz to co masz do zaoferowania, ewentualnie zrób "różne części" a w środku już listę, ceny zdjęcia...
To tyle tak na szybko
Obowiązkowo wprowadzić, że każde ogłoszenie musi mieć cenę i zdjęcia oferowanej rzeczy oraz dane do kontaktu z osobą, która daną rzecz chce sprzedać - jeśłi tego nie ma ogłoszenie do kosza.
Po 2. wprowadziłbym zakaz tworzenia nowych tematów sprzedam na kilka części od jednego sprzedającego, masz 3 rzeczy - zrób jeden temat, a w temacie, podtemacie wypisz to co masz do zaoferowania, ewentualnie zrób "różne części" a w środku już listę, ceny zdjęcia...
To tyle tak na szybko

- Misiek8010
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Z doświadczenia wiem, że forum nie prowadzone przez admina/prowadzone w ograniczonym stopniu ma małe szanse długiego bytu, pomijając osoby "zakorzenione na stałe"
Oczywistą rzeczą jest przydzielenie normalnych uprawnień osobie która "ogarnia" i jest stałym bywalcem forum. Co do giełdy się nie wypowiadam, bo nie zaglądam tam za często 
Pozdrrr

Pozdrrr
-
- Władca postów
- Auto:: 1.4 TSI DSG HL 2016
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
No i oczywiście Regulamin forum, a co do emotionów to proponował bym ich więcej np takich jak: ok, piwo, brawo itd
Ostatnio zmieniony śr lis 16, 2011 15:41 przez peterb, łącznie zmieniany 1 raz.
- admin
- Władca postów
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
Kolego Lyjo, nie każdy ma czas spędzać 24h na forum i reagować na wszelkie zachcianki userów.
Wspomnianego banera nie będzie, bo nie wiem po co miałby być? Jest temat o koszulkach, kto chce to się zapisuje i tyle.
Giełda będzie miała swój regulamin.
Turanek dostanie odpowiednie uprawnienia i o ile będzie potrafił to mi pomoże w ogarnięciu wszystkich życzeń każdego z userów.
Pozdrawiam
Wspomnianego banera nie będzie, bo nie wiem po co miałby być? Jest temat o koszulkach, kto chce to się zapisuje i tyle.
Giełda będzie miała swój regulamin.
Turanek dostanie odpowiednie uprawnienia i o ile będzie potrafił to mi pomoże w ogarnięciu wszystkich życzeń każdego z userów.
Pozdrawiam
-
- Expert
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Re: Sprawy Adminowskie itp
Jestem zaLYJO pisze:

- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Bez urazy, ale chyba współtworzymy forum...Kolego Lyjo, nie każdy ma czas spędzać 24h na forum i reagować na wszelkie zachcianki userów.
Nie są to moim zdaniem zachcianki a swojego rodzaju potrzeby.
Każdy na przykład czułby się lepiej jak po "dziękuję za pomoc" poszło wirtualne pivko...
To nie są takie zwykłe zachcianki moim zdaniem...
- admin
- Władca postów
- Kontakt:
Spoko, piwko będzie, tak jak obiecałem, dajcie linka do konkretnego .gif'a to wrzucę je nawet zaraz.
Nie zajmowałem się tym do tej pory, bo nie miałem czasu, a nie jest to jakaś sprawa priorytetowa... mająca wpływ na funkcjonowanie całego forum...
Eljot, chodziło mi o to, że jakbym miał odpowiadać na każde PW (dostaje po kilka dziennie) czy na każde "zrób mi baner" to by mi dnia nie starczyło na to wszystko. A forum dla mnie jest rozrywką - tworzę je z pasji. Ale muszę rozdzielać czas między sprawy ważne i ważniejsze.
A teraz pytanie do Was, userów, którzy tak narzekają na pracę "zielonych" - kto zgłosił się na apel o współtworzenie FAQ?
Przypomnę link do tematu: http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=887
Łatwo jest brać i żądać, ale zaoferować coś od siebie już trudniej...
Nie zajmowałem się tym do tej pory, bo nie miałem czasu, a nie jest to jakaś sprawa priorytetowa... mająca wpływ na funkcjonowanie całego forum...
Eljot, chodziło mi o to, że jakbym miał odpowiadać na każde PW (dostaje po kilka dziennie) czy na każde "zrób mi baner" to by mi dnia nie starczyło na to wszystko. A forum dla mnie jest rozrywką - tworzę je z pasji. Ale muszę rozdzielać czas między sprawy ważne i ważniejsze.
A teraz pytanie do Was, userów, którzy tak narzekają na pracę "zielonych" - kto zgłosił się na apel o współtworzenie FAQ?
Przypomnę link do tematu: http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=887
Łatwo jest brać i żądać, ale zaoferować coś od siebie już trudniej...
- admin
- Władca postów
- Kontakt:
Tak, tylko w granicach rozsądku, tzn. nie podawajcie linków do paczek 100 emotów, bo to może znaleźć każdy, a tyle nie jest potrzebne na forum.
Chodzi o wyselekcjonowane, ciekawe emotki, które chcielibyście zobaczyć na forum. I tak jak pisałem, najlepiej z konkretnym linkiem do pliku.
Bo żeby wrzucić "piwko" na forum to muszę je najpierw znaleźć w sieci, później umieścić na serwerze, dodać nazwę na forum i ustawić skrót do pliku...
Chodzi o wyselekcjonowane, ciekawe emotki, które chcielibyście zobaczyć na forum. I tak jak pisałem, najlepiej z konkretnym linkiem do pliku.
Bo żeby wrzucić "piwko" na forum to muszę je najpierw znaleźć w sieci, później umieścić na serwerze, dodać nazwę na forum i ustawić skrót do pliku...