Witam wszystkich.
Witam wszystkich.
Witam wszystkich. W styczniu 2015 zamierzam kupić w salonie nówkę Tourana w wersji Highline Perfectline, 2.0 TDI, 140KM, DSG. Termin zakupu związany jest z korzyścią, jaką jest zniżka związana z wyprzedażą rocznika. Do tego liczę też na jakieś dodatkowe zniżki ze strony salonu, i tu pytanie do Was. Jakie macie doświadczenia z salonami w Polsce? W których dają dodatkowe upusty cenowe, może dodatkowe doposażenie typu hak do wybranej konfiguracji? Byłem w najbliższym salonie mojego miejsca zamieszkania, ale pan przedstawiciel handlowy nie za bardzo był skory na jakieś dodatkowe upusty od cen konfiguratora. Pisałem zapytania ofertowe do dwóch salonów, ale od tygodnia czasu nie dostałem odpowiedzi. Nie zależy im na potencjalnym kliencie, a może mają jakąś centralną bazę danych, że dany gość był już w salonie, mają jego dane i widzą, że chce coś dodatkowego wyciągnąć? Czekam na Wasze sugestie i porady w tym temacie. Pozdrawiam
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
Re: Witam wszystkich.
pozdro
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Dokładnie. napisz do kilku salonów, na pewno będą spore różnice.JEDARO pisze:możesz rozesłać zapytania do wszystkich ASO wiem, że forumowicze tak robią i nie raz opłaca się pojechać na drugi koniec Polski bo potrafi być różnica kilku tyś zł.
Jak już pisałem wcześniej, napisałem do dwóch, ale się od ponad tygodnia nie odzywają.niko02 pisze: Dokładnie. napisz do kilku salonów, na pewno będą spore różnice.
Chyba napiszę do wszystkich. Tylko czy nie mają centralnej bazy danych o potencjalnych klientach, i jeden salon nie chce odbierać klienta drugiemu?
Mieszkam blisko Lubina, ale u Świtonia-Paczkowskiego nie za bardzo chcą coś od siebie dać.
-
sztefan
- Auto:: Touran 177 BMT, 2014
- Imię:: stefan
Witaj.
Jestem szczęśliwym posiadaczem takiego Tourana tylko z silnikiem 177.Polecam salon w Świętochłowicach (Porsche Katowice) prosić Pana Sebastiana.Bardzo elastyczni i terminowi(moja biała strzała miała być do odbioru za 3 miesiące, a była za 2)
Jestem szczęśliwym posiadaczem takiego Tourana tylko z silnikiem 177.Polecam salon w Świętochłowicach (Porsche Katowice) prosić Pana Sebastiana.Bardzo elastyczni i terminowi(moja biała strzała miała być do odbioru za 3 miesiące, a była za 2)
Dzięki sztefan za info. A ile taniej udało Ci się wyrwać od ceny konfiguracji? Co do terminu odbioru, to wszędzie mówią o terminie odbioru do 12 tyg., ale przeważnie są w 8 tyg.
Zamówiłem jednak u Świtonia-Paczkowskiego. Wszędzie oferowali takie same ceny. Fura już jest, nawet zapłacona. Czekam teraz na tablice.