Problem z elektryką.
-
Marek1755
- Auto:: touran, 2004, 2,0tdi
- Imię:: Marek
Problem z elektryką.
Witam! Jestem nowym forumowiczem, ale nie mam już siły ze swoim touranem dlatego też szukam pomocy wszędzie, może ktoś z Was miał taki problem. Rok temu zakupiłem vw tourana 2004 2,0tdi ze skrzynią dsg. Tak zaczęła się moja przygoda i również problemy. Na początku skończyły się pompo wtryski, potem wymieniałem po koleji: przepustnice x 2szt, a także listwę od pompo wtrysków popłynąłem z kasy a efektów brak. Touran ciężko odpala, poza tym zauważyłem że po wyłączeniu przyciskiem econ klimatyzacji, zaczyna silnik wypadać z zapłonu. Objawia się to rzucaniem silnika i na komputerze skacze na biegu jałowym dawka paliwa 0,1l/h potem 0,2l/h a czasami pokazuje 0,0l/h. Poza tym zauważyłem że gdy touran postoi w garażu nie odpalany przez ponad dobę, nie mogę go odpalić, występuje takie tykanie tak jakby coś się działo z rozrusznikiem. Nie wiem już co mam robić wszystko wskazuje na to iż problem dotyczy elektryki, ale jestem zdesperowany dlatego też szukam pomocy wszędzie. Poza tym zapomniałem jeszcze o takich drobiazgach jak raz pracująca a raz nie pracująca prawa wycieraczka, z tylnią bywa podobnie itd. Przykładów mógłbym podawać wiele. Po prostu dramat, jeżeli ktoś może mi pomóc to bardzo proszę. Boję się kolejnych mechaników którzy moim kosztem będą się uczyć i wymieniać kolejne części w aucie.
Pozdrawiam!
Marek1755
Pozdrawiam!
Marek1755
-
karl
- Użytkownik
- Auto:: BMN,2.0 tdi,2006
- Imię:: Karol
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 44 razy
Re: Problem z elektryką.
Musisz podpiac auto pod komputer a pozniej podac kody bledow bo nie sadze ze ktos Ci pomoze bez tego no chyba ze Krzysztof Jackowski z Człuchowa(jasnowidz).
- Miki76
- ____________________

- Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
- Imię:: Damian
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
jak byś podał lokalizację to może w pobliżu będą forumowicze z kabelkiem i ci auto zdiagnozują w przeciwnym razie musisz udać się do elektryka lub kupić sprzęt do diagnozy i wtedy wyniki wrzucić na forum lecz pamiętaj pierwszy skan auta należy wykasować i przejechać się po skasowaniu błędów potem ponowne skanowanie ci prawdę powie
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Popraw temat, bo jest niezgodny z regulaminem!
Uzupełnij profil o auto i skąd jesteś, bo Polska mało mówi.
NzTT
Uzupełnij profil o auto i skąd jesteś, bo Polska mało mówi.
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
-
Marek1755
- Auto:: touran, 2004, 2,0tdi
- Imię:: Marek
Witam!
Dzięki Panowie, jeżeli chodzi o ścisłość Ja jestem ze Słupska, dzisiaj jadę do elektryka dam znać czy magik coś pomógł.
Pozdrawiam!
Marek
Dzięki Panowie, jeżeli chodzi o ścisłość Ja jestem ze Słupska, dzisiaj jadę do elektryka dam znać czy magik coś pomógł.
Pozdrawiam!
Marek
- Muti
- Władca postów
Popraw temat, bo będzie ostrzeżenie!
NzTT
NzTT
-
Damian15
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Mariusz nie gadaj koledze że jeżeli płynu ubywa to od razu głowica przyczyn ubywającego płynu bądź "znikającego"(kolega nie określił się w tej kwestii) jest wiele i nie musi wcale to być głowica jak to wypisują w internetach.... Po pierwsze to się przywitaj w odpowiednim dziale a po drugie jest temat dotyczący ubywającego płynu w układzie i jak sobie z tym poradzić.
- Muti
- Władca postów
Do tej pory temat nie został zmieniony i dodatkowo robi się smietnik.
Tymczasowo zamykam.
Tymczasowo zamykam.