Jak chronić auto przed kradzieżą? Dyskusja o sposobach

Problemy ogólne, które nie pasują do innych tematów.
tomix
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
Imię:: TOMEK
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Re: Zabezpieczenie Tourana

Post autor: tomix »

[quote="snakeplisken"]Mam poważny problem ze swoim Touranem. Mam go dopiero od trzech miesięcy i już dwa razy próbowano mi go ukraść. Za pierwszym razem otworzyli drzwi, podmienili komputer, ale nie zdążyli odpalić przy okazji zostawili łamak w stacyjce, a za drugim podmienili wkładkę w drzwiach pasażera, aby dorobić kluczyk do stacyjki.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.[/quote

Dlaczego nie bierzesz pod uwagę najprostrzego i najszybszego rozwiązania po prostu kup AC. Spisz spokojnie co ci po tych twoich zabezpieczeniach , powiedz co, jak będę chcieli to i tak ci auto zniknie albo ci ukradna elementy wyposażenia a wtedy lament i płacz.
Awatar użytkownika
wujo_sam
Specjalista
Auto:: Touran 2.0
Imię:: Tomasz
Podziękował: 68 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy

Post autor: wujo_sam »

Dokladnie. Wykup AC i po sprawie bo nawet z najlepszymi zabezpieczeniami ci zajumia. Laweta i tyle go zobaczysz. Wiadomo ze kazde zabezpieczenie spowolni zlodzieja a uniemozliwi kradziez paprokowi ale AC to AC moim zdaniem.
Awatar użytkownika
rzutnik
Specjalista
Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
Imię:: Wojtek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 133 razy

Post autor: rzutnik »

tomix pisze: Dlaczego nie bierzesz pod uwagę najprostrzego i najszybszego rozwiązania po prostu kup AC. Spisz spokojnie co ci po tych twoich zabezpieczeniach , powiedz co, jak będę chcieli to i tak ci auto zniknie albo ci ukradna elementy wyposażenia a wtedy lament i płacz.
AC nigdy nie wróci ci nakładu pracy jaki sam włożysz w autko oraz satysfakcji z własnej pracy np. przy modach.
tomix
Zaawansowany

rzutnik pisze:
tomix pisze: Dlaczego nie bierzesz pod uwagę najprostrzego i najszybszego rozwiązania po prostu kup AC. Spisz spokojnie co ci po tych twoich zabezpieczeniach , powiedz co, jak będę chcieli to i tak ci auto zniknie albo ci ukradna elementy wyposażenia a wtedy lament i płacz.
AC nigdy nie wróci ci nakładu pracy jaki sam włożysz w autko oraz satysfakcji z własnej pracy np. przy modach.
Ale wroci pieniadze (chyba w tym wypadku najwazniejsze) za auto i do tego jak masz wykupiona ST dostaniesz cala sume bez zadnego pomniejszania bo spadlo po pol roku w eurotaxie itp. Mam rozumiec ze wedlug ciebie wykupienie AC zwlaszcza ze 2 proby mial kradziezy jest chybionym rozwiazaniem, idac tym tropem to lepiej sprzedac auto i jezdzic autobusem. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wujo_sam
Specjalista

rzutnik pisze:
To sie zgadza ale lepiej odzyskac kase za "podstawowa" wersje i byc w plecy po calosci. Mody i wlozona praca - bezcenne, za pozostale rzeczy zaplaci AC.
tomix
Zaawansowany

wujo_sam pisze:
rzutnik pisze:
To sie zgadza ale lepiej odzyskac kase za "podstawowa" wersje i byc w plecy po calosci. Mody i wlozona praca - bezcenne, za pozostale rzeczy zaplaci AC.
Niekoniecznie, jaka podstawowa wersje, przyklad zmieniasz na RNS510 doubezpieczasz, montujesz webasto doubezpieczasz wiem na wlasnym przykladzie, nawet bardzo dokladnie bo radio i panel mi ukradli. Montujesz xenon doubezpieczasz. Nie mam na mysli modow typu dodatkowa lampka w bagazniku. Za swoja prace i czas niestety nie zwracaja, Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 829 razy

Jak chronić auto przed kradzieżą? Dyskusja o sposobach

Post autor: jarry »

Ponieważ często w wątkach przewija się problem jak chronić nasze auta przed kradzieżą i w konkretnych działach np. o zabezpieczeniach elektronicznych pojawiają się offtopy o ubezpieczeniach i ich wyższości nad innymi blokadami i vice versa to tworzę wątek do takiej dyskusji a w wątkach z konkretnymi pytaniami proszę o nie odbieganie od tematu, ewentualnie proszę o link do tego tematu i sobie autor poczyta co jest lepsze i dlaczego :)
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
Awatar użytkownika
rzutnik
Specjalista
Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
Imię:: Wojtek
Otrzymał podziękowań: 133 razy

Re: Jak chronić auto przed kradzieżą? Dyskusja o sposobach

Post autor: rzutnik »

tomix pisze:
rzutnik pisze:
Ale wroci pieniadze (chyba w tym wypadku najwazniejsze) za auto i do tego jak masz wykupiona ST dostaniesz cala sume bez zadnego pomniejszania bo spadlo po pol roku w eurotaxie itp. Mam rozumiec ze wedlug ciebie wykupienie AC zwlaszcza ze 2 proby mial kradziezy jest chybionym rozwiazaniem, idac tym tropem to lepiej sprzedac auto i jezdzic autobusem. Pozdrawiam
Nie o to mi chodzi. Osobiście zawsze wykupuję AC i innym też polecam. Mając AC skorzystam nawet przy uszkodzeniach z mojej winy. Przy kradzieży pieniądze oczywiście odzyskam ale własnego wkładu w autko już nie. Satysfakcja z własnych modów także zostaje skradziona bezpowrotnie.
Awatar użytkownika
wujo_sam
Specjalista

Tomix piszac o podstawowej wersji nie mialem na mysli modow marki lampka bagaznika tylko to co napisales powyzej. Wiadomo ze jak dolozysz np. rnsa to wartosc auta sie zmienia i tego rnsa mozesz doubezpieczyc. Sam doubezpieczylem wiele rzeczy ktore dolozylem. :D
Awatar użytkownika
qwer
Początkujący
Auto:: Touran,2.0 BKD, 2005
Imię:: Daniel
Kontakt:

Post autor: qwer »

A co sadzicie o znakowaniu pojazdów mikrohologramami? Niektóre marki znakują tak wyjeżdżające już z fabryki samochody, ale można też wykonać takie zabezpieczenie na każdym innym aucie. Policja twierdzi, że skuteczne jeśli samochód jest kradziony na części, a w Polsce to chyba z 80% przypadków...
Ostatnio zmieniony czw lut 26, 2015 07:45 przez qwer, łącznie zmieniany 1 raz.
pafcio
Początkujący
Auto:: Jest Astra ma być Touran
Imię:: Paweł

Post autor: pafcio »

Lokalizator nadajnik samochodowy GPS.
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 118 razy
Otrzymał podziękowań: 700 razy

Post autor: spacewalker »

pafcio pisze:Lokalizator nadajnik samochodowy GPS.
:hahaha: i jeszcze koniecznie naklejka na szybie ze jest GPS Tracker .... koniecznie
:piwo:
pafcio
Początkujący

Ok nie uchroni przed kradzieżą ale może pomóc w odnalezieniu zanim zostanie rozłożony na części. Kto wie naklejka mogła by odstraszyć tak jak atrapy kamer, ale na pewno spowoduje że złodziej od razu będzie szukał gps'a.
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Auto:: Touran
Imię:: Maciek
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

pafcio pisze:Ok nie uchroni przed kradzieżą ale może pomóc w odnalezieniu zanim zostanie rozłożony na części. Kto wie naklejka mogła by odstraszyć tak jak atrapy kamer, ale na pewno spowoduje że złodziej od razu będzie szukał gps'a.

No na pewno ;)
http://allegro.pl/zagluszacz-zaklocacz- ... 18965.html
pafcio
Początkujący

Nie mam służbówki, nie wiedziałem że takie coś można kupić. Ale "na technikę wymyśli się inną technikę.." (cyt. Zmiennicy St.Bareja)
ODPOWIEDZ