Mam taki problem - posiadam sensor deszczu i gdy jade podczas kiedy pada normalnie wszystko działa, a gdy wycieraczki na chwile przestaną działać (bo deszcz na chwile ustanie, zmniejszy swoją siłę albo po prostu przejade pod mostem) słychać takie stuknięcie (w dachu ?!
Dziwne stukanie po wyłączeniu wycieraczek ? :/
-
McEven
- Początkujący
- Auto:: Touran, 1.9 TDI, 2009
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 4 razy
Dziwne stukanie po wyłączeniu wycieraczek ? :/
Witam wszystkich.
Mam taki problem - posiadam sensor deszczu i gdy jade podczas kiedy pada normalnie wszystko działa, a gdy wycieraczki na chwile przestaną działać (bo deszcz na chwile ustanie, zmniejszy swoją siłę albo po prostu przejade pod mostem) słychać takie stuknięcie (w dachu ?!
) Dzieje się tak między załączaniem a zastopowaniem wycieraczek. Nie wiem jak to lepiej wyjaśnić. Jeśli coś na ten temat wiecie to proszę o pomoc. Pozdrawiam.
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Re: Dziwne stukanie po wyłączeniu wycieraczek ? :/
Oczywiście. To jest zmiana pozycji wycieraczek. W fazie pracy nie dojeżdżają do końca, tylko są w stanie czuwania kilka cm wyżej.
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
-
strażowy
- Początkujący
- Auto:: Touran,1.9tdi BLS,2006
- Imię:: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Dziwne stukanie po wyłączeniu wycieraczek ? :/
Cześć
U mnie przy parkowaniu wycieraczek było słychać też lekkie puknięcie, okazało się że jedno z ramion-prawe- jest po prostu za nisko osadzone i stuka o plastik na podszybiu. Obecnie już jest cisza
U mnie przy parkowaniu wycieraczek było słychać też lekkie puknięcie, okazało się że jedno z ramion-prawe- jest po prostu za nisko osadzone i stuka o plastik na podszybiu. Obecnie już jest cisza
...touran ? czemu nie, przecież całkiem zajefajnie turla się ...he he