Postanowiłem go przystosować do montażu ww akcesoriów.
Na początku napaliłem się, żeby go wogóle wykręcić, niestety z powody mało zgrabnych rączek i braku odpowiednich narzędzi się nie udało, jednak postanowiłem zamieścić zdjęcia dla zainteresowanych...
(miałem małe śrubokręty, łamane torksy i nic).
Pokusiłem się nawet o wyjęcia radia, panelu climatic i ramki na której się trzymają ale nadal byłem mało zgrabny.
Chodzi nam o taki uchwyt:

Po demontażu ramki, radia i panelu:

Tak jest zasilany nasz uchwyt:

To musimy odkręcić:

Niestety tutaj poległem mimo godzinnej prób odkręcenia Torx-ów 20 nie dałem rady.
Poszedłem dalej, paznokciami możemy odczepić tylną obudowę naszego uchwytu:

Po dokładnym obejrzeniu i stwierdzeniu, że konstrukcja jest dość mocna stwierdziłem, że wiercimy otwór pod klasyczny uchwyt od telefonu.
Dobrałem odpowiednie wiertło, wywierciłem i mocno wcisnąłem część uchwytu z kulką, którą później skręcamy w celu stabilizacji całości.

Następnie mocuję uchwyt. Oczywiście wszystko wcześniej zostało obmierzone i sprawdzone, żeby była pełna funkcjonalność (obrót uchwytu, bezkolizyjne korzystanie z manetki wycieraczek, stacyjki oraz nawiewów na konsoli środkowej).
Wszystko można bez problemu zamontować i zdemontować nawet, jak uchwyt cały czas jest na swoim miejscu.
Efekt końcowy:

Przerobiłem taki uchwyt:
http://www.allegromat.pl/aukcja169661
Można inny ale akurat ten miał demontowalną końcówkę z kulką i był na tyle duży, żeby zmieścić mojego Samsunga Galaxy S4 w aluminiowej obudowie - wchodzi na styk.
-- 26 sty 2015, o 09:08 --
Czy te zdjęcia się rozjeżdżają? są 800x600. Jak coś, to poprawię.