Problem z zapaleniem światła w podsufitce po otwarciu drzwi

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
daniel.wu
Początkujący
Auto:: 1.9 TDI, 2007
Imię:: Daniel
Podziękował: 1 raz

Problem z zapaleniem światła w podsufitce po otwarciu drzwi

Post autor: daniel.wu »

Witam serdecznie,

niestety nie znalazłem podobnego tematu (jeśli przeoczyłem, przepraszam), ale mam w Touranie pewien problem z zapalaniem światła w podsufitce po otwarciu drzwi. Ustawione jest poprawnie w podsufitce, tj. że po otwarciu drzwi światła mają się zapalić. Podejrzewam, że może jakiś czujnik jest źle ustawiony? Gdy auto postoi parę godzin, otworzę drzwi, światło się zapala. Gdy po całej nocy postoi, otworzę drzwi, światło się nie zapala. Auto stoi całą noc w garażu, niezamknięte, z kluczykami w środku (bezpieczeństwo to podstawa!:D), choć nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie. Czy ktoś ma jakiś pomysł, dlaczego się tak dzieje, bądź co trzeba zrobić, by niezależnie od tego, ile auto stoi, światło reagowało zawsze?

Korzystając z okazji, podpytam o inne sprawy. Mianowicie podczas zapalonego silnika, bagażnik nie chce się otworzyć. Dlaczego? Też da się to jakoś ustawić?

W samochodzie na drzwiach pasażera mam przycisk do zamykania/otwierania drzwi. Aczkolwiek nie reaguje on. Uszkodzony, czy może wyłączony?

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
turek
Specjalista
Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
Imię:: Michal
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Re: Problem z zapaleniem światła w podsufitce po otwarciu dr

Post autor: turek »

daniel.wu pisze:Witam serdecznie,
Od tego tak w ogóle jest powitalnia i wypadało by tam zajrzeć
daniel.wu pisze:niestety nie znalazłem podobnego tematu (jeśli przeoczyłem, przepraszam), ale mam w Touranie pewien problem z zapalaniem światła w podsufitce po otwarciu drzwi. Ustawione jest poprawnie w podsufitce, tj. że po otwarciu drzwi światła mają się zapalić. Podejrzewam, że może jakiś czujnik jest źle ustawiony? Gdy auto postoi parę godzin, otworzę drzwi, światło się zapala. Gdy po całej nocy postoi, otworzę drzwi, światło się nie zapala. Auto stoi całą noc w garażu, niezamknięte, z kluczykami w środku (bezpieczeństwo to podstawa!:D), choć nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie. Czy ktoś ma jakiś pomysł, dlaczego się tak dzieje, bądź co trzeba zrobić, by niezależnie od tego, ile auto stoi, światło reagowało zawsze?
Otwarcie każdych drzwi uruchamia oświetlenie wnętrza wiec zobacz czy reaguje na inne drzwi jeżeli inne włączają ośw.wnętrza to już wiesz gdzie szukać
daniel.wu pisze:Korzystając z okazji, podpytam o inne sprawy. Mianowicie podczas zapalonego silnika, bagażnik nie chce się otworzyć. Dlaczego? Też da się to jakoś ustawić?
Tak da się ustawić podpinając kompa.
daniel.wu pisze:W samochodzie na drzwiach pasażera mam przycisk do zamykania/otwierania drzwi. Aczkolwiek nie reaguje on. Uszkodzony, czy może wyłączony?
Tapicerka może być z angola a sprawdzałeś auto pod tym kątem czy nie było coś kombinowane z przekładką?
ODPOWIEDZ