Tylny Zderzak
-
- Auto:: Touran 1.9 TDi DSG 2007
- Imię:: Bob
Tylny Zderzak
Cześć Wszystkim czytającym. Mam taki dylemat: będę chciał wymienić tylny zderzak ponieważ jest mocno przytarty(parkingowe manewry) . Z racji tego że chce kupić taki zderzak w kolorze oryginalnym i tylko go zamienić zastanawiam się czy nie szukać zderzaka z parktronikiem oryginalnym . I tu pytanie : Czy duże są koszty późniejszego skompletowania i podłączenia elementów w całość żeby teki parktronik działał jak fabryka przykazała? Numer lakieru to LD7S po lifcie. Pozdrawiam .
-
- Użytkownik
- Auto:: 2,0TDI 130KW 4motion DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 135 razy
Re: Tylny Zderzak
co do ceny to masz tutaj: http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... ead#unread
Nie kupuj zestawu z kilku źródeł gdyż często jedno z drugim nie współpracuje. Kup cały komplet u jednego sprzedawcy z jednego auta.
Najlepszym rozwiązaniem będzie kupienie zderzaka z gotowymi otworami chociaż samo wiercenie też nie jest arcy trudne jeżeli posiadasz otwornicę 19mm i odwagę na "dewastację" zderzaka.
Nie kupuj zestawu z kilku źródeł gdyż często jedno z drugim nie współpracuje. Kup cały komplet u jednego sprzedawcy z jednego auta.
Najlepszym rozwiązaniem będzie kupienie zderzaka z gotowymi otworami chociaż samo wiercenie też nie jest arcy trudne jeżeli posiadasz otwornicę 19mm i odwagę na "dewastację" zderzaka.
Był Touran 1,9TDI/77KW + DSG
Jest Tiguan 2,0TDI/130KW + DSG
Jest Tiguan 2,0TDI/130KW + DSG
-
- Auto:: Touran 1.9 TDi DSG 2007
- Imię:: Bob
znalazłem na portalu ogłoszeniowym taki zderzak w tym kolorze co mój i z czujnikami parkowania za 5 stówek . Wg mnie cena trochę za duża. Czy brać go?
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Same czujniki możesz kupić od ok. 50zł w górę (chociaż w tej cenie to trzeba szukać i czekać na okazję). Czujników jest 4 więc masz już min 200. Wiązka tak od 60-70 w górę. Za sam zderzak zostaje już ok 200zł. Do parktronika będziesz musiał jeszcze dokupić moduł i wiązkę od sterownika centralnego (tu możesz sam podciągnąć przewody). Tak jak już wcześniej koledzy napisali składanie po kawałku od różnych dostawców grozi tym że później jedno z drugim może nie współpracować. Sam to przerabiałem więc wiem jak jest - kupujesz składasz, nie działa, kupujesz inne kawałki, znowu nie działa, w końcu wkurzony kupujesz komplet od jednego i wszystko działa. Koszty wydane po drodze utracone.
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem będzie kupić sam zderzak (z otworami lub bez) a komplet do PDC w całości od jednej osoby. Zwróć uwagę na to że jeśli chcesz mieć OPS to potrzebny jest inny moduł i inne czujki.
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem będzie kupić sam zderzak (z otworami lub bez) a komplet do PDC w całości od jednej osoby. Zwróć uwagę na to że jeśli chcesz mieć OPS to potrzebny jest inny moduł i inne czujki.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3