Witam
Od dłuższego czasu zaczęła mnie denerwować ta szpecąca "dziura", brakuje tam zaślepki wejścia 12V. Mam pytanie czy muszę wymieniać całe wejście czy do kupie gdzieś tą zaślepkę?
Brakuje ci klapki i sprężynki. Ta klapka łatwo się wypina i gubi.
Jeśli będziesz chciał wymieniać całe gniazdo, to ostrzegam, ze to żmudna robota i momentami siłowa - dodam, że w ASO jest przyrząd do wyciągania gniazd
Chao pisze:Witam
Od dłuższego czasu zaczęła mnie denerwować ta szpecąca "dziura", brakuje tam zaślepki wejścia 12V. Mam pytanie czy muszę wymieniać całe wejście czy do kupie gdzieś tą zaślepkę?
hej
Chao ogarnąłeś temat tej klapki? Ja u siebie też mam tu dziurę, a między siedzeniami znalazłem jakąś sprężynkę i myślę że to właśnie będzie od tego. Ale klapki brak. Zamówiłem coś jako zestaw naprawczy za ok. 20 zł ale jeszcze nie widziałem co to jest bo nie zdążyłem odebrać. Daj znać jak u ciebie to teraz wygląda.
ale nie wiem czy się opłaca kupować samą czasem całość kupisz taniej
Jedaro uprzedził mnie w odpowiedzi, ale jego propozycja jest dużo lepsza niż to co trafiłem ja, bo u mnie jest po prostu atrapa zapalniczki a nie zaślepka. Nie wiem czy jest nr. ale podrzucę. Swoją drogą ciekawe ile kosztuje to co wrzucił JED., bo u mnie 22 zł.
Ciapek pisze:ja zaślepkę mam, sprężynkę też, ale niestety sprężynka wyskoczyła i klapka się nie zamyka.
Czy ktoś ogarniał taki motyw?
No ale jaki problem ? Wszystko masz to co za problem założyć sprężynkę na miejsce .
Problem w tym jak to założyć. Skoro ciężko to się rozbiera, ASO ma jakieś specjalne narzędzia do tego więc pytam.
Tak samo sprawa wygląda z klapką bagażnika. Też nie jest łatwo.
Jeśli masz wersję z klapką na zawias to na zapalniczce są dwa plastiki - stałą obudowę i obrotowy pierścień z zawiasami do klapki . Jak właśnie ten obrotowy pierścień jest ułamany , to teoretycznie trzeba by użyć narzędzia z VW .