Jak zapisac ustawienia Climatronic?

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica
MowMiJablo
Początkujący
Auto:: Touran 1T0, 2.0 TDI, 2005
Imię:: Mateusz
Podziękował: 1 raz

Jak zapisac ustawienia Climatronic?

Post autor: MowMiJablo »

Witam. Mam problem a raczej pytanie dotyczące Climatronic. Standardowo po przekreceniu kluczyka na zapłon włącza się climatronic z temperaturą 22C dla kierowcy i 26C dla pasażera w trybie Eco. Chciałbym to zmienić na np. 20C dla obu stron w trybie auto. Da radę coś takiego zrobić? Przeszukałem juz wiele stron i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Poniżej dodaję zdjęcie mojego climatronic ponieważ nie znam się jeszcze na modelach itd :)
uploadfromtaptalk1430091488212.jpg
Pozdrawiam serdecznie.
karl
Użytkownik
Auto:: BMN,2.0 tdi,2006
Imię:: Karol
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 44 razy

Re: Jak zapisac ustawienia Climatronic?

Post autor: karl »

a czytał obszerny temat na forum o webasto :?:
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 829 razy

Post autor: jarry »

MowMiJablo pisze:Standardowo po przekreceniu kluczyka na zapłon włącza się climatronic z temperaturą 22C dla kierowcy i 26C dla pasażera w trybie Eco
albo masz zasilania źle podłączone albo uwalony panel, jak wszystko jest OK to panel zapamiętuje twoje ustawienia przed wyłączeniem stacyjki i po włączeniu są takie same jak przed wyłączeniem bez żadnych dodatkowych działań z twojej strony :mrgreen:

tak jak kolega karl napisał jest na forum obszerny wątek o Webasto autorstwa jednego z naszych forumowiczów, jest tam akapit o zasilaniach w panelu z przyciskiem Webasto, taki właśnie posiadasz, być może przy montażu tego panela pofabrycznym ktoś nie zamienił zasilań... :sorry:
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
Awatar użytkownika
rzutnik
Specjalista
Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
Imię:: Wojtek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 133 razy

Post autor: rzutnik »

Jeśli panel był podmieniany na nowszy to należy jeszcze przepiąć zasialnie przy panelu. U siebie po wymiane panela bez przepinania zasilania wszystko się kasowało po wyciągnięciu kluczyka - czyli tak jak u ciebie. Po zmianie podłaczenia zasilania jest tak jak napisał Jarry - panel "pamięta" ostatnie ustawienia.
Awatar użytkownika
wkpwojtek
Zaawansowany
Auto:: Touran,2.0 BKD, 2005
Imię:: Wojtek
Podziękował: 95 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Post autor: wkpwojtek »

Moj panel po wymianie na panel webasto pamięta ustawienia tylko działania klimatronika. Przy używaniu webasto resetuje się do 22 stopni. Przeczytalem, że podobno taki typ panelu choć mam cały czas pewne wątpliwości czy tak właśnie ma być. Dodam, że kabelki były zamienione.
Wojtek
MowMiJablo
Początkujący
Auto:: Touran 1T0, 2.0 TDI, 2005
Imię:: Mateusz
Podziękował: 1 raz

Post autor: MowMiJablo »

wkpwojtek pisze:Moj panel po wymianie na panel webasto pamięta ustawienia tylko działania klimatronika. Przy używaniu webasto resetuje się do 22 stopni. Przeczytalem, że podobno taki typ panelu choć mam cały czas pewne wątpliwości czy tak właśnie ma być. Dodam, że kabelki były zamienione.
I co się okazało? Udało Ci się jakoś to zrobić? Jak będę miał trochę czasu wolnego będę próbował zamienić kabelki i dam znać czy to coś dało czy nie.
ODPOWIEDZ