jako że mam dawcę halogenów bede wymontowywał je z Tourana i montował do siebie... pytanie czy jest mozliwość wyjęcia samej wiązki od halogenów, czy ona jest połączona w jakąś wieksza wiązke ? chciałbym wmiare mozliwości jak najwiecej wyjąć ale bede miał na to mało czasu (kraść nie będę )
o ile sie orietuje to ta wiązka łaczy sie z wieksza wiazka i chyba az do bordnetza (czy jak to sie tam zwie), na spocie QQ męczyl o to Turanka... Podpytaj QQ
Ja miałem dokładane halusy i mam spięte razem z tyłem.
Tyle mogę powiedzieć.
Wiem, że opcja aby działały osobno jest wiele bardziej skomplikowana.
Powodzenia!
bede musiał chyba tak samo zrobić jak Ty miałeś Ciapek lub na oddzielny przełącznik... moj bordnetz nie obsługuje przednich halogenów... no chyba, że zamienie też bordnetz-a
Dodi, ja w Czarnuchu dokładałem halogeny i osobny przekaźnik (bo Bordnetz bez halogenów był). Zmieniłem tylko włącznik świateł na oryginalny z przednimi halogenami.
Jedynym minusem było to, że przy włączonych p.mgilenych i wyłączeniu stacyjki (gasły halogeny) zielony symbol halogenów na włączniku był podświetlony.
halogeny już zamontowane nie wyciągałem wiązki bo za duzo roboty obciąłem tylko wtyczki, żeby nie było druciarstwa... zrobie tak jak Turanek pisał, przełącznik też przełożyłem wiec nie bedzie problemu...
Prąd sterujący przekaźnika podłącz pod włącznik, a prąd zasilający pod zacisk po stacyjce - weź multimetr i poszukaj przy bezpiecznikach w kabinie.
Jak będziesz przeciągał przewody przez przelotkę to dobrze zabezpiecz, co by woda do środka po nich się nie dostała.
Dodi, sprawdź jakie napięcie jest tam wystawione i czy ci przekaźnik pociągnie. Bo na włącznik leci pewnie nie za dużo natężenia prądu, bo to tylko sterownie jest.
Ja już nie pamiętam, a zdjęć nie mogę się dogrzebać jaki przekaźnik tam wrzuciłem.