Witam
Czy halogenu do wersji r-line są jakieś inne? Bardziej owalne? Bo moje soczewki są zbyt okrągłe.
Halogenu R-line
- Johny7205
- ____________________

- Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
- Imię:: Janek
- Podziękował: 69 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
Re: Halogenu R-line
Występowały dwa rodzaje halogenów poza soczewkami, niezależnie od wersjiR-line czy Cross.
W polifcie stosowane były do 06.2008 halogeny bardziej okrągłe od przedlifta.
Potem stosowane były takie bardziej owalne od 06.2008 do 05.2010.
W 1T3 od 05.2010 stosowane są te bardziej owalne ale mają trochę inne mocowanie i regulację. Trzeba je trochę przerabiać żeby pasowały do 1T2. Ćwiczyłem ten temat u siebie.
No i oczywiście kratki trzeba dopasować do dane typu halogenów (z otworami bardziej okrągłymi i bardziej owalnymi). Kratki mają ten sam numer katalogowy ale różnią się literką na końcu. Nie pamiętam teraz ale chyba od "K" zaczynają się bardziej owalne.
Zobacz wykaz w załaczniku
W polifcie stosowane były do 06.2008 halogeny bardziej okrągłe od przedlifta.
Potem stosowane były takie bardziej owalne od 06.2008 do 05.2010.
W 1T3 od 05.2010 stosowane są te bardziej owalne ale mają trochę inne mocowanie i regulację. Trzeba je trochę przerabiać żeby pasowały do 1T2. Ćwiczyłem ten temat u siebie.
No i oczywiście kratki trzeba dopasować do dane typu halogenów (z otworami bardziej okrągłymi i bardziej owalnymi). Kratki mają ten sam numer katalogowy ale różnią się literką na końcu. Nie pamiętam teraz ale chyba od "K" zaczynają się bardziej owalne.
Zobacz wykaz w załaczniku

- wachu
- Użytkownik
- Auto:: 2.0tdi dSG '12
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 14 razy
- Otrzymał podziękowań: 38 razy
czyli do moich kratek muszę mieć 5k0...
szkoda, bo zakupiłem fajne ledy - halogenów oryginalnie nie miałem i używam ich tylko jako dzienne na zwykłym przekaźniku

w takim razie ledy do sprzedania i muszę szukać owalnych
szkoda, bo zakupiłem fajne ledy - halogenów oryginalnie nie miałem i używam ich tylko jako dzienne na zwykłym przekaźniku

w takim razie ledy do sprzedania i muszę szukać owalnych
- Johny7205
- ____________________

- Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
- Imię:: Janek
- Podziękował: 69 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
Dokup kratki do nich. W używkach to nie jest duży wydatek.
Jeśli masz kratki R-line to możesz dokupić do nich tylko czarne wkładki, które są na zatrzaskach. Te bardziej okrągłe są bardziej popularne na Alledro niż te owalne.
Jeśli masz kratki R-line to możesz dokupić do nich tylko czarne wkładki, które są na zatrzaskach. Te bardziej okrągłe są bardziej popularne na Alledro niż te owalne.