Co mam uszkodzone w przedniej lampie?

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
GSG-9
Początkujący
Auto:: Touran 1.9 tdi 2007r
Imię:: Marcin
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Co mam uszkodzone w przedniej lampie?

Post autor: GSG-9 »

Witam.Przednia prawa lampa świeci mi niżej. Wcześniej pisałem o tym w innym temacie ale myślałem ze mam uszkodzony odbłysnik. Lampy zwykłe nie ksenony.
I teraz po dokładnym obejrzeniu przez lusterko lampy od środka wyszło mi że odbłysnik chodzi jakby na zawiasy góra dół.W lewej lampie stoi sztywno.Silniczki działają tzn podnoszą i opuszczają odbłysnik. Ale tak sobie myślę że może mam problem z silniczek od regulacji świateł lub jakimś jego elementem.W poradzie o wymianie tego silniczka na jednym zdjęciu odbłysnik leży niżej tak jak u mnie.Dodatkowo mogę ruszać odbłysnikiem góra dół i wiedzę że rusza mi się biały element od silniczka chyba w niego jest wpiety silniczek a to jest przymocowane do odbłysnika.Czy to powinno być ruchome tzn odbłysnik razem z silniczkiem mogę poruszyć ręką ok 1-2 cm góra dół .Tak jakby był luz między białym elementem przymocowanym do odbłysnika a tym tloczkiem który jest w niego wpiety. Nie rozbieralem tego jeszcze wolę wcześniej zapytać.
Przemek29
Początkujący
Auto:: Touran 2.0 AZV Highline
Imię:: Przemek

Re: Co mam uszkodzone w przedniej lampie?

Post autor: Przemek29 »

A jak jedziesz po dziurach lampa ci nie skacze góra dól. Jeżeli masz wpięty silniczek a dalej sie odbłyśnik rusza to ten biały element w który wpinasz silniczek się wyłamał. należy wyjąć silniczek i w miarę możliwości spróbować to przykleić .
GSG-9
Początkujący

Sprawdzę to o czym mówisz. Postaram się wyciągnąć silniczek i obejrzeć ten element o którym piszesz.Mam nadzieję że da się to naprawić.
Dzięki.
Awatar użytkownika
rasta
Zaawansowany
Auto:: Toyota Avensis T27
Imię:: Tomek
Podziękował: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 110 razy

Post autor: rasta »

GSG-9- jakby co to mam taki silniczek walający się w garażu, tylko że w Polsce będę dopiero 1.08 , oddam za browara :)
GSG-9
Początkujący

Ok to poczekam na ciebie i bardzo chętnie go przygarnę. Odezwij się po powrocie.
Awatar użytkownika
rasta
Zaawansowany
Auto:: Toyota Avensis T27
Imię:: Tomek
Podziękował: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 110 razy

Post autor: rasta »

GSG-9 - prześlij mi na PW swoje dane, w poniedziałek wyślę pocztą ;)
ODPOWIEDZ