Jakie śruby???
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Jakie śruby???
Witam!!! Chciałbym kupić nowe śruby do felg, przy czym nie wiem jaka powinna być ich długość. W necie znalazłem o długości 280mm i 300mm. Które wybrać???
-
- Użytkownik
- Podziękował: 1 raz
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
w "dobrym" serwisie oponiarskim w Toruniu.
To był dzień w którym totalnie zawiodłem się na serwisie sieciówce Eurogold Premio.
Zaczęli zdejmować stare koła, poinformowali mnie, że muszę mieć inne śruby to ja do nich mówię, że kupie je, a oni, że nie mają
Więc pojeździłem sobie po Toruniu i znalazłem w innym serwisie śruby. Więc to cena sklepowa, że tak powiem.
To był dzień w którym totalnie zawiodłem się na serwisie sieciówce Eurogold Premio.
Zaczęli zdejmować stare koła, poinformowali mnie, że muszę mieć inne śruby to ja do nich mówię, że kupie je, a oni, że nie mają

Więc pojeździłem sobie po Toruniu i znalazłem w innym serwisie śruby. Więc to cena sklepowa, że tak powiem.
Pozdrawiam!
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
czy w sytuacji gdybym chciał zmienić koła na alu to muszę się przygotować na zakup nowych śrub? Teraz do stalówek mam śruby z łbem stożkowym a jak pamiętam w A80 B3 na śrubach stożkowych miałem zarówno stalówki jak i alu. Czy " z góry" wiadomo że do alufelg są inne śruby??? Jak to sprawdzić? Alufelg jeszcze nie mam - uważnie poszukuję i wolę wiedzieć ile więcej mnie będą ewentualnie kosztować.
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
aawol z tego co pamiętam to jeśli nie masz oryginalnych alufelg VW to musisz mieć 2 komplety śrub do stalówek i alu.
Ja mam alu Borbety więc nie są to VW.
Nie znam się na nazewnictwie i parametrach. Najlepiej to sprawdzić przed wymianą albo zmienić w serwisie w którym będą mieli śruby, a nie tak jak ja miałem zapewnioną kolędę po sklepach w poszukiwaniu śrub.
Nie znam się na nazewnictwie i parametrach. Najlepiej to sprawdzić przed wymianą albo zmienić w serwisie w którym będą mieli śruby, a nie tak jak ja miałem zapewnioną kolędę po sklepach w poszukiwaniu śrub.
Pozdrawiam!
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Zgadza się 2 komplety będą plus klucz do śrub, jeżeli alufelgi nie będą orginalne VWCiapek pisze:aawol z tego co pamiętam to jeśli nie masz oryginalnych alufelg VW to musisz mieć 2 komplety śrub do stalówek i alu.
-
- Użytkownik
Znalazłem taką ofertę: LinkCiapek pisze:w "dobrym" serwisie oponiarskim w Toruniu.
Tylko ta cena... 3 zł za sztukę trochę podejrzanie niska

-
- Przeglądacz
- Auto:: 1T1 BXF '06
- Imię:: Pablo
Przecież standard VW to łebek kulisty a nie stożkowy!rumun_58 pisze:Jeśli będę to oryginalne felgi VW, Audi itp. to na śrubach stożkowych je zamontujesz na tych co masz stalówki
Ponadto, część felg niefabrycznych (w sensie nie VW, czyli np. Enzo H które mam u siebie) są przygotowane na "fabryczny montaż" czyli montujesz je śrubą z łbem kulistym, bez pierścieni centrujących.
-
- Początkujący
- Auto:: CFHC 2014
- Imię:: Maciek
Re: Jakie śruby???
Witam,
Czy może ktoś potwierdzić jakie śruby musiałbym kupić do oryginalnych alu 17" - Touran 2014r. ?
Dzięki
Czy może ktoś potwierdzić jakie śruby musiałbym kupić do oryginalnych alu 17" - Touran 2014r. ?
Dzięki
Astra G > Golf 5 > Touran
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 678 razy
Re: Jakie śruby???
Takie same jak w 1t1/1t2kikutixxx pisze:Witam,
Dzięki
WHT001812
np Febi 09801