Nie słychać syreny alarmu
-
zbyszek041270
Nie słychać syreny alarmu
Witam wszystkich,szukam podpowiedzi odnośnie syreny alarmu 1KO 951 605A bo taką mam zamontowaną,ktoś może miał taki przypadek,alarm się uzbraja czujniki ruchu reagują też właściwie a syrena ani mru mru.może poprzedni właściciel miał już dość i usunął przekaźnik lub coś w tym stylu?
-
zbyszek041270
Dzięki sprawdzę, ale nie mam na razie dostępu do Vaga.Dodi pisze:moze wyć wyłączona programowo... tzn tak zakodowany sterownik, że wyłaczona została syrena...
[ Dodano: Sob Sty 14, 2012 15:25 ]
Dzięki,sprawdziłem na krótko ,syrena milczy,czas poszukać innej,bo napięcie na wtyczce jest na jednym pinie.jeżu pisze:O ile się nie mylę syrene H12 możesz sprawdzić w testach elementów wykonawczych ale musiałbyś mieć vaga lub kogoś z vagiem
-
zbyszek041270
Turanek pisze:Ma trzy piny: masa, zasilanie i magistrala LIN do komunikacji. Jak nie dostanie sygnału to nie zadziała...
Siema,sprawdziłam również na wtyczce ,na pierwszym jest zasilanie,drugi pewnie masa,a na trzecim nic się nie pojawia nawet jak alarm działa,czy może jest jakieś inne zabezpieczenie typu przekaźnik ?
-
turbokozik
- Kandydat
- Auto:: Touran 1.9 TDI AVQ 2004
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 4 razy
Re: Nie słychać syreny alarmu
Witaj
Mi także pewnego dnia przestała działać? Jak rozwiązałeś problem? Musiałeś ją wymienic?
-- Pn lut 22, 2016 11:17 --
Witam. Przepraszam za milczenie i dziękuję za odpowiedzi. Wciąż z tym nic nie zrobiłem, ale dowiedziałem się, że nie jest to orginalna syrena. To jest taka czarna okrągła puszka (podobna do filtra oleju) po prawej stronie silnika lekko z przodu (patrząc od przodu na silnik) z otworem na kluczyk. Muszę się jakoś do niej włamać bo kluczyka nie mam.
Mi także pewnego dnia przestała działać? Jak rozwiązałeś problem? Musiałeś ją wymienic?
-- Pn lut 22, 2016 11:17 --
Witam. Przepraszam za milczenie i dziękuję za odpowiedzi. Wciąż z tym nic nie zrobiłem, ale dowiedziałem się, że nie jest to orginalna syrena. To jest taka czarna okrągła puszka (podobna do filtra oleju) po prawej stronie silnika lekko z przodu (patrząc od przodu na silnik) z otworem na kluczyk. Muszę się jakoś do niej włamać bo kluczyka nie mam.