ale to twierdzisz czy się pytasz czy tak powinno być? jeżeli twierdzisz to nic nowego nie odkryłeś... a jeżeli pytasz czy tak powinno byc to odpowiadam, że tak... oczywiście możesz to sobie wyłączyć jak Ci przeszkadza ale teraz dokładnie nie pamietam jaki bit za to odpowiada...
potwierdzam, tak ma być i jest "fabrycznie"
tez czasami mnei to wkurza zwłaszcza, że ja i żona mamy całkiem inne ustawienia lusterek i trzeba sie nakrecić troche
LYJO pisze:tez czasami mnei to wkurza zwłaszcza, że ja i żona mamy całkiem inne ustawienia lusterek i trzeba sie nakrecić troche
Własnie po to jest ustawianie "synchroniczne",zebyś nie musiał kręcić..Jak u mnie kto ustawi pod siebie,to reguluje tylko lewe,a prawe sie samo ustawia i jest ok..tzn jak jezdzi ojciec to ma niżej i na zewnątrz,ja wsiadam to tylko L ustawiam
Jeśli mogę podepne sie pod temat. U brata w octavi po włączeniu wstecznego prawe lusterko schodzi do dołu aby łatwiej było cofać przy np. krawężniku. Po włączeniu jedynki wraca na swoje położenie. Czy idzie i gdzie załączyć tą funkcje u mnie?
Jeśli mogę podepne sie pod temat. U brata w octavi po włączeniu wstecznego prawe lusterko schodzi do dołu aby łatwiej było cofać przy np. krawężniku. Po włączeniu jedynki wraca na swoje położenie. Czy idzie i gdzie załączyć tą funkcje u mnie?
Ja mam tą samą opcje w drugim samochodzie Nissanie Pathfinderze. Przełącznikiem od lusterek sobie ustawiam które lusterko ma schodzić w dół. Bardzo przydatne
Rauko nie jestem pewien na 100 % ale wydaje mi się że jak przeglądałem oferty nowych touranów w salonie ( wtedy jeszcze 1T2) to ta funkcja była jako dodatkowa opcja w jakimś pakiecie.
Właśnie sprawdziłem na stronie vw i jest to w pakiecie lusterka
Pakiet "Lusterka"
- czujnik deszczu
- czujnik zmierzchu - automatyczne właczenie swiateł z funkcja Coming / Leaving Home
- lusterka zewnetrzne, elektrycznie składane
- lusterko po stronie pasazera obnizane automatycznie przy wstecznym biegu
- lusterko wewnetrzne, automatycznie przyciemniane
- oswietlenie przestrzeni wokół drzwi
@ Lyjo
Próbowałeś dać żonie drugi kluczyk zamiast swojego? Przy wyłączeniu nastawienia takie jak np. pozycja lusterek jest zapamiętywana w kluczyku.
@ Rauko
Opcja ta dostępna jest z pakietem Lusterka, jak pisze Piotrek. Odpowiadam na ewentualne dalsze pytania co do uruchomienia tej funkcji - lusterko taki ma nieco inne wkłady regulujące, bo mają one dodatkowe potencjometry meldujące położenie silniczków. Do tego idą dodatkowe kable do sterownika drzwi.
Turanek pisze:@ Lyjo
Próbowałeś dać żonie drugi kluczyk zamiast swojego? Przy wyłączeniu nastawienia takie jak np. pozycja lusterek jest zapamiętywana w kluczyku.
żona używa swojego kluczyka i nic takiego się nie dzieje...