Vw touran cieknie woda z tyłu

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
Nixonlr
Auto:: Touran, 1,9 2005
Imię:: Łukasz

Vw touran cieknie woda z tyłu

Post autor: Nixonlr »

Dzień Dobry
Szanuję wasz czas, ale mam problem, który może wydać się błachy, a mi zabił ćwieka :/
Mój problem to woda, która dostaję mi się do tourana z tyłu, a dokładniej są takie 2 wiązki przewodów między klapą a dachem.
Problem mam z tą częścią co jest w dachu, bo ma połamane plastikowe zaczepy i przy większym deszczu mam zalaną podsufitkę
Jak radzicie to uszczelnić?? Może ktoś wie, jak się nazywa ten element żeby go wymienić, bo nigdzie nie mogę znaleźć :/
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
marek1629
Zaawansowany
Auto:: touran, 1.9 bls 2006
Imię:: Marek
Podziękował: 65 razy
Otrzymał podziękowań: 92 razy

Re: Vw touran cieknie woda z tyłu

Post autor: marek1629 »

Szukałem w etce online i ten element opisują jako meszek ochronny, ale nr tam nie widzę.a etki typowej nie mam. Zadzwoń do aso podaj nr nadwozia powedz ze chodzi Ci o meszek na kable łączący klapę z nadwoziem i podadzą Ci nr oraz koszt zakupu u nich. I dalej zdecydujesz czy kupujesz nowy czy szukasz na allegro np
Moje autko marek1629
145.5 KM 323Nm bls
Awatar użytkownika
DLUGI-74
Expert
Auto:: VW Touran Cross
Imię:: Tomasz
Podziękował: 54 razy
Otrzymał podziękowań: 63 razy

Re: Vw touran cieknie woda z tyłu

Post autor: DLUGI-74 »

Nixonlr pisze:Dzień Dobry
Szanuję wasz czas, ale mam problem, który może wydać się błachy, a mi zabił ćwieka :/
Mój problem to woda, która dostaję mi się do tourana z tyłu, a dokładniej są takie 2 wiązki przewodów między klapą a dachem.
Problem mam z tą częścią co jest w dachu, bo ma połamane plastikowe zaczepy i przy większym deszczu mam zalaną podsufitkę
Jak radzicie to uszczelnić?? Może ktoś wie, jak się nazywa ten element żeby go wymienić, bo nigdzie nie mogę znaleźć :/
Pozdrawiam
Nixonlr :idea: sprawdz jeszcze śruby mocujące klapę ...kiedyś po wymianie klapy na inną też miałem zalaną tapicerkę pomogło wtedy odkręcenie klapy silikon pod śruby i dobre dokręcenie. :cze:
ODPOWIEDZ