nawigacja mfd dvd2

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.
szefo666
Auto:: Touran
Imię::

nawigacja mfd dvd2

Post autor: szefo666 »

witam
Kłopot polega na tym,że kiedy nawigacja wyłączana jest poprzez przekręcenia zapłonu (nie poprzez pokrętło)kiedy chce wysiasc z auta kiedy otworze drzwi nawigacja sie włącza. Jeśli wyłącze ją pokrętłem wszystko gra. Czasem zdarza się rónież, że gdy wsiadam do auta i zamykam drzwi nawigacja również się załącza sama. Wszystko gra dopóki nie zapomnę kiedyś jej wyłączyc przyciskiem wtedy moze sie okazać , ze akumulator padnie.
Czy nie bedzie to powiażane z jakim czujnikiem w drzwiach? Problem pojawił się po aktualizacji oprogramowania na wersje 30 i wgrania map V8 z polskim lektorem.
Prosze o podpowiedzi i z góry dziekuje
'pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: jeżu: Sob Sty 21, 2012 19:27 ]
Wypadałoby się przywitać z TKP....
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 215 razy
Otrzymał podziękowań: 680 razy

Post autor: jeżu »

szefo666 pisze: Problem pojawił się po aktualizacji oprogramowania na wersje 30 i wgrania map V8 z polskim lektorem.
W tym podejrzewam problem. Wróć do poprzednich ustawień i zobacz czy będzie tak samo....
szefo666

Post autor: szefo666 »

Ja również podejrzewam ze to przez nowy soft tylko dziwi mnie to poniewz z tego co czytałem wiele osób korzytało z tego softu i map i nikomu nic takiego raczej sie nie dzieje .
Zależy mi na polskim języku i dlatego szukam innego rozwiązania niz powrót do starego softu, moze jednak ktos juz miał taki przypadek i sie z nim uporał. Mam jeszcze jedno podejrzenietzn. żle nagrana płyta - w przeszłości nagrywając muzyke moja nagrywarka potrafiła wypalic płyte zakonczyc nzgrywanie powodzeniem a mimo to płyta przerywała jakby laser wciaż przeskakiwał. Idąc tym tropem wydaje mi sie jednak, ze soft wogóle by się nie wgrał.
No nic poczekam jeszcze na jakies sugestie i jeśli nikt nic nie podpowie jak sobie z tym poradzic , spróbuje powrócic do starego oprogramowania tak jak sugerujesz.
dario83

Post autor: dario83 »

szefo666 poradziłeś sobie z problemem?

U ojca w samochodzie wgrywałem do MFD2 dvd polskiego softa i robiłem unlocka. Po całej operacji zaobserwowałem takie same objawy jak u Ciebie. Co zrobiłeś ze swoim problemem?
ODPOWIEDZ