Położenie lakieru customowego

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
elektro31
Kandydat
Auto:: Touran 1,9 TDI 2004
Imię:: Marek
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Położenie lakieru customowego

Post autor: elektro31 »

Jak w temacie. Czekaja mnie i tak prace lakiernicze. Zastanawiam się nad całkowitą zmianą lakieru i lakierem customowym. Od zawsze mi się podobał. W sensie aby osiągnąć mniej więcej taki efekt jak tutaj

Image

Czyli coś takiego: http://sklep.custom-shop.pl/lakiery-hou ... -095l.html

Prośba o ocenę.

Zastanawiam się też nad czarnym

Image

Co o tym powiecie? Co bardziej będzie pasowało do T Comfortline 2.0TDI z 2014 roku ?
Awatar użytkownika
żółwik
Użytkownik
Auto:: turek na YETI 4x4
Imię:: Krzysiek
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 16 razy

Re: Położenie lakieru customowego

Post autor: żółwik »

a może połączenie tych 2 kolorów dach czarny reszta "czerwona"
, jak dałem plamę :omatko: to sorki ale dwukolorowe malowanie podoba mi się , poszukaj w sieci może na wzór coś będzie .
Damian15
Specjalista
Auto:: Touran '03 AZV
Imię:: Damian
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 24 razy

Post autor: Damian15 »

Lakier typu "Candy" no no piękny nie powiem że nie jedynie cena odstrasza. Ogólnie proponowałbym Ci zainteresować się lakierem typu "xyralic" właśnie moje aluski są malowane tą technologią, niedługo pochwalę się efektem jeżeli chciałbyś coś więcej się dowiedzieć na temat tego lakieru to wal śmiało na priv :piwo:
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Post autor: GioW »

Jedna uwaga apropo lakierów custom i xyrallic... przy jakimś "bum" nie jest tak łatwo pomalować już sam element żeby nie różnił się od całości. W większości wypadku należy lakierować cały bok lub auto od nowa.

Xyrallic to lakier perłowy, fajnie go widać w pełnym słońcu i tyle. W zwykły dzień będzie wyglądał jak standardowy kolor. Felgi mają małą powierzchnię i moim zdanie szkoda kasy na takie malowanie. Standardowy lakier perłowy by podobnie wyglądał.

Jak ktoś chce poszaleć to polecam lakiery typu kameleon, to dopiero wypas :mrgreen:
Damian15
Specjalista

Janek żeby zobaczyć efekt xyralicu wystarczy że zostanie "rzucone" na jego jakieś tam światło nawet z latarni a już się zaświeci :ok: xyralicu na felgi z mega, extra dużym zapasem to zużyjesz 3-4 gramy, za 12 gram xyralu z przesyłką płaciliśmy ok 40 złotych więc nie wiem czy to aż tak duże koszta :super:
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Post autor: GioW »

Damian15 pisze:Janek żeby zobaczyć efekt xyralicu wystarczy że zostanie "rzucone" na jego jakieś tam światło nawet z latarni a już się zaświeci :ok: xyralicu na felgi z mega, extra dużym zapasem to zużyjesz 3-4 gramy, za 12 gram xyralu z przesyłką płaciliśmy ok 40 złotych więc nie wiem czy to aż tak duże koszta :super:
Ja wiem jak się zachowuje xyrallic... ale żeby na felgi? no cóż, kto bogatemu zabroni :hahaha:

Powiedz chociaż jaki kolor wybrałeś?
Damian15
Specjalista

Zbyt duża kombinacja kolorów :haha: baza jest w jednym kolorze później wleciał barwiony bezbarwny a na koniec xyralic czerwony a na to xyralic biały, z tym że ten czerwony został troszeczkę stłumiony przez lakier bazowy :piwo:
elektro31
Kandydat
Auto:: Touran 1,9 TDI 2004
Imię:: Marek
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: elektro31 »

Cena rzeczywiście, dosyć wysoka, ale no bez przesady. Mam już przygotowaną odpowiednią ilość gotówki. Bardziej zastanawiam się nad wyborem koloru. Łączenie kolorów - hmm, chyba nie w przypadku Touran :)
Wolałbym jednostajny kolor. Chyba zdecyduję się na ten czarny. Jakoś mi bardziej pasuje do tego modelu auta :)

Dzięki za opinię :)
ODPOWIEDZ