gdzie w touranie schować gaśnicę
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
gdzie w touranie schować gaśnicę
Mam gaśnicę ( pewnie jak każdy ) ale nie mam gdzie jej włożyć a to spore auto jest jakby nie było. Dotychczas gaśnica była pod fotelem kierowcy w schowku ale schowek jest mi często potrzebny na laptop a poza tym gaśnica jest minimalnie za duża - rozpycha schowek i klapka się nie blokuje. Po wyjęciu gaśnicy schowek zaczął się elegancko zamykać a gaśnica poszła do bagażnika. wstępnie zaczepiłem ją o ucho do mocowania ładunku ale biorąc pod uwagę że mam na podłodze korytko ochronne wygląda to niefachowo.
Gdzie szanowni koledzy trzymają gaśnice? żeby się nie tłukła i nie zawadzała? gaśnica jest z szynami montażowymi ale szkoda mi wiercić turasia. Touran jest w wersji najprostszej więc w podłodze bagażnika mam tylko dojazdówkę i brak miejsca na gaśnicę.
Gdzie szanowni koledzy trzymają gaśnice? żeby się nie tłukła i nie zawadzała? gaśnica jest z szynami montażowymi ale szkoda mi wiercić turasia. Touran jest w wersji najprostszej więc w podłodze bagażnika mam tylko dojazdówkę i brak miejsca na gaśnicę.
- rock4
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 20 razy
- Kontakt:
w moim przypadku: mam pełnowymiarowe 16'' koło zapasowe. Obróciłem go na lewą stronę i gaśnica (ze stelażem do zamontowania) pięknie wkomponowała się pomiędzy felgę a gwint którym mocuje się koło. Dodatkowo owinąłem w szmatkę aby wyeliminować jakieś stuki-puki.
Jak oglądałem Tourany przygotowując się do zakupu to widziałem w jednym zamontowaną nad nadkolem w bagażniku. Dobre miejsce - łatwo dostępne nawet jeśli bagażnik mamy wypełniony.
Jak oglądałem Tourany przygotowując się do zakupu to widziałem w jednym zamontowaną nad nadkolem w bagażniku. Dobre miejsce - łatwo dostępne nawet jeśli bagażnik mamy wypełniony.
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
No z zasady gaśnica powinna być łatwo dostępna. VW przewidział specjalny uchwyt pod siedzenie pasażera, ale wtedy nie może być szuflady pod siedziskiem. Nie wiem jak to się ma do regulacji wysokości, czy nie przeszkadza.
Ja w pomarańczy mam w schowku dolnym, na szczęście ma na średnicy parę milimetrów mniej i nie rozpycha schowka. W białasie na razie jest w podwyższanej podłodze.
Ja w pomarańczy mam w schowku dolnym, na szczęście ma na średnicy parę milimetrów mniej i nie rozpycha schowka. W białasie na razie jest w podwyższanej podłodze.
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Ja bez problemu zmiescilem w dolnej szufladzie pod fotelem kierowcy.
Zalezy od gasnicy, sa waskie i dlugie albo grube i krotkie.
Zalezy od gasnicy, sa waskie i dlugie albo grube i krotkie.
VW Touran 1.9TDI '08 KLIKNIJ
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
Moja ostatecznie została przymocowana do uchytu do wyjmowania fotela tylnego .
Stoi grzecznie w bagażniku i mam dostęp do niej albo z bagażnika albo składając tylny fotel za kierowcą. Myślę że zanim nie wymyślę nic lepszego tak będzie . Wprawdzie gdybym chciał wyjąć fotel i pojechać bez niego to mocowanie gaśnicy zostanie z fotelem w garażu.... ale żadko składam fotele a bez foteli to jeszcze nie miałem okazji jeździć
Stoi grzecznie w bagażniku i mam dostęp do niej albo z bagażnika albo składając tylny fotel za kierowcą. Myślę że zanim nie wymyślę nic lepszego tak będzie . Wprawdzie gdybym chciał wyjąć fotel i pojechać bez niego to mocowanie gaśnicy zostanie z fotelem w garażu.... ale żadko składam fotele a bez foteli to jeszcze nie miałem okazji jeździć
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Moja gasnica (gruba i krótka) jest w bagazniku po lewek stronie mam schowek tam też trzymam apteczkę i bluze odblaskową. Nic nie brzeczy itpEljot pisze:![]()
Rękawiczki, po przeciwnej stronie.
![]()
Acz potem wylądują na kole zapasowym.
Teraz remont na działce a więc za zaopatrzenie robi i co rusz są mi potrzebne.
A leży grzecznie i nie odzywa się mimo, że drobi w Bydzi przypominają ser szwajcarski.
:x