Witam wszystkich.
W związku z tym iż już za kilka miesięcy Nasza rodzina powiększy się o trzeciego
małego rozrabiakę przyszła pora na zmianę samochodu.
Auto, którym obecnie się poruszamy to VW polo classic sedan z silnikiem benzynowym 1.4 (44kW). Przyznam się że w obecnym układzie 2+2 już nam
ciasnawo w tym samochodzie. Auto od nowości w rodzinie - od 2000r. obecnie ok. 270 tyś. na liczniku.
Po namyśle wydaje mi się, że Touran byłby dobrym wyborem. Kwota jaką dysponuję to max 30 tyś zł. Rocznie robię ok. 17 tyś w tym dwa razy w tygodniu trasa autostradą ok. 140km do pracy (w obie strony). Co do silnika rozważam zakup raczej benzyniaka np. 1.6MPI 102kW, jako jednostki dość mało awaryjnej. Gazu raczej nie będę zakładał. Jeżdżę raczej spokojnie.
Po wstępnej analizie ofert znalazłem coś takiego:
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-tou ... 9f0c4800d9
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-tou ... 33121640b0
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-tou ... 4dd28225dd
Z góry dziękuję za pomoc.
VW Touran - dla rodzinki 2+3
-
- Użytkownik
- Auto:: 2.0 TDI-CFHC- 2011
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Re: VW Touran - dla rodzinki 2+3
nr2 podany kolor to brązowy, czy ja mam coś z oczami? bo wydaje mi się że jest szary
ma pełny fis i kierownicę multi
Oczywiście polecam sprawdzić historię obu egzemplarzy w ASO

ma pełny fis i kierownicę multi
Oczywiście polecam sprawdzić historię obu egzemplarzy w ASO
Mój Norweski Turek ==> Highline 2011r - 2.0 TDI CFHC - 7os<==
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran Cross BMM 2008r.
- Imię:: tomasz
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Temat z ofertami przenieś do odpowiedniego postu bo już jest taki stworzony,witamy się w odpowiednim dziale bo chcemy żeby na forum był ład i porządek,w skrócie każdy z podanych to dosyć biednie wyposażony jak za te pieniądze...żaden nie ma grzanych foteli,halogenów,spryskiwaczy lamp,jeden tylko ma felgi alu reszta stalówki,brak czujników parkowania w srebrnych,licznik tylko 1/2FIS w srebrnych,kierownica zwykła bez multifunkcji i skóry w srebrnych,brak przyciemnionych szyb w srebrnych co przy dzieciach uważam za podstawę,dziwne że jeden srebrny wersja podstawowa a ma relingi od Highline,ogólnie szary ma trochę więcej od srebrnych,czyli radio z navi,kierownice multi ze skórą,przyciemnione szyby,czujniki parkowania,pełny FIS,ale daleko mu jeszcze do pełnego wyposażenia,pewnie wynika to z tego że 1,6 benzynka mało kto brał w pełnym wypasie....
-
- Auto:: Polo Classic 1.4 sedan
- Imię:: Janusz
Witam dziękuję Panowie za odzew.
Oferty przeniosłem do innego działu.
Co do koloru nr 2 napisałem do sprzedającego z prośbą o wyjaśnienie.
Oferty przeniosłem do innego działu.
Co do koloru nr 2 napisałem do sprzedającego z prośbą o wyjaśnienie.