Wprowadzenie rang na forum
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Wprowadzenie rang na forum
Witam,
aby was bardziej aktywować w udzielaniu się na forum i docenić tych którzy są mocno zaangażowani w życie TKP, planujemy wprowadzenie tzw. rang.
Poniżej propozycja nazw i progów liczby postów.
Nowicjusz - 1
Kandydat - 5
Początkujący – 10
Amator - 30
Użytkownik - 50
Średniak - 90
Uczestnik - 150
Zaawansowany - 300
Specjalista - 500
Wyjadacz - 800
Expert - 1000
Niezrównany - 1500
Mistrz - 2000
Niesklasyfikowany - powyżej 4000
Prosimy o uwagi względnie propozycje zmian nazw.
Administracja TKP
aby was bardziej aktywować w udzielaniu się na forum i docenić tych którzy są mocno zaangażowani w życie TKP, planujemy wprowadzenie tzw. rang.
Poniżej propozycja nazw i progów liczby postów.
Nowicjusz - 1
Kandydat - 5
Początkujący – 10
Amator - 30
Użytkownik - 50
Średniak - 90
Uczestnik - 150
Zaawansowany - 300
Specjalista - 500
Wyjadacz - 800
Expert - 1000
Niezrównany - 1500
Mistrz - 2000
Niesklasyfikowany - powyżej 4000
Prosimy o uwagi względnie propozycje zmian nazw.
Administracja TKP
Ostatnio zmieniony ndz sty 29, 2012 15:46 przez Turanek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Eljot, mylisz "dwa systemy walutowe"
Rangi liczone są od ilości a nie jakości postów. Jakość oceniamy stawiając piwa. Oczywiście nadal będziemy zwracać uwagę na pisanie nie na temat, czy posty nie wnoszące nic do treści (tak, nie, no, zgadzam się etc.). Do tego mamy ostrzeżenia i bany itd.
No i właśnie ciebie motywujemy do zaangażowania i podniesienia poprzeczki. Na paplanie masz Hyde Park

No i właśnie ciebie motywujemy do zaangażowania i podniesienia poprzeczki. Na paplanie masz Hyde Park

-
- Początkujący
- Auto:: Touareg 4.2Pb + LPG, 2004
Tu z Eliotem się zgodzę, bo jeśli te rangi są do paplania to bez sensu jak w dalszym ciągu jakość będziemy oceniać na podstawie piw chociaż i one nie oddają tego, bo część piw było danych dla próby/zabawy, a nie za faktyczna pomoc. Ja np nie mam wcale choć myślę, że konkretnie pomogłem w paru sprawach, ale to nie jest dla mnie ważne ważne jest to, że się komuś pomogło i to nawet bezinteresownie.
Jeśli dalej przejdą te rangi to jak dla mnie powinno być ich mniej i tak:
Nowicjusz 0-1
Początkujący 2-50
Użytkownik 51-500
Władca postów 500 - <
Jeśli dalej przejdą te rangi to jak dla mnie powinno być ich mniej i tak:
Nowicjusz 0-1
Początkujący 2-50
Użytkownik 51-500
Władca postów 500 - <
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 678 razy
To jest główny "cel" wprowadzenia rang. Turanek w swoich dwóch postach dokładnie wyjaśnił o co Nam chodzi.... Nazwy rang i ilość postów oczywiście do dyskusji... Dla mnie OKTuranek pisze:aby was bardziej aktywować w udzielaniu się na forum i docenić tych którzy są mocno zaangażowani w życie TKP, planujemy wprowadzenie tzw. rang.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
rangi
Nie idzicie tą drogą
Ilość nie zamienia się w jakość. Można zostać ekspertem za powitania lub przytakiwania w każdym temaci.
A każdy z uczestników forum i tak ma wyrobione zdanie kto tu jest ekspertem, kto niezrównanym, mistrzem, a kto niezrównoważonym mimo wielkiej ilości postów
Cel niby jest podany, ale jaka jest przyczyna, jakie będzie skutek.
Przez trzy lata nie było potrzeby segregacji urzytkowników, na jakich forach taka segregacja jest praktykowana. Chyba że jest to przymiarka pod ocenę pracowników i listę płac.

Ilość nie zamienia się w jakość. Można zostać ekspertem za powitania lub przytakiwania w każdym temaci.
A każdy z uczestników forum i tak ma wyrobione zdanie kto tu jest ekspertem, kto niezrównanym, mistrzem, a kto niezrównoważonym mimo wielkiej ilości postów
Cel niby jest podany, ale jaka jest przyczyna, jakie będzie skutek.
Przez trzy lata nie było potrzeby segregacji urzytkowników, na jakich forach taka segregacja jest praktykowana. Chyba że jest to przymiarka pod ocenę pracowników i listę płac.

-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Witam system motywacyjny zawsze jest dobrym pomysłem do rozruszania towarzystwa .
Proponowałbym ( jeżeli mogę ) sytem punktacji oparty na wzorze np 1pkt za posta 5 pkt za browara ,a i te nazwy- oklepane tylko władca postów- z[...]e
.
Co do nazw , może silniki turów w kolejności rosnącej mocy ?
[ Komentarz dodany przez: Turanek: Sro Lut 01, 2012 21:00 ]
Kolego §1 pkt1. regulaminu się kłania....
Proponowałbym ( jeżeli mogę ) sytem punktacji oparty na wzorze np 1pkt za posta 5 pkt za browara ,a i te nazwy- oklepane tylko władca postów- z[...]e

Co do nazw , może silniki turów w kolejności rosnącej mocy ?
[ Komentarz dodany przez: Turanek: Sro Lut 01, 2012 21:00 ]
Kolego §1 pkt1. regulaminu się kłania....
Ostatnio zmieniony śr lut 01, 2012 22:01 przez strzalek777, łącznie zmieniany 1 raz.