Chcialbym opisac wam swój problem z dsg. Mianowicie:
borykalem sie z problemem wibracji calego samochodu podczas przyspieszania na biegu 2 i 4 (tak jakby sprzeglo sie slizgalo)... na zimnym silniku kiedy olej w skrzyni nie byl jeszcze nagrzany wszystko bylo ok, zadnych wibracji podczas przyspieszania. Wraz ze swoim mechanikiem postanowilismy wymienic tarczki w skrzyni z nadzieja ze to pomoze. Po wymianie tarczek probowalismy zrobic adaptacje skrzyni. Po podpieciu kompa nie wywalalo zadnych bledow. jednak podczas robienia adaptacji skrzynia przeszla w tryb awaryjny (migajace literki na fisie). Po skonczonej adaptacji wywalilo blad 01087 - czyli niewykonane nastawy podstawowe, ktorych nie mozna skasowac
Pierwsze odczucie bylo takie jakby duzo lepiej wrzucal bieg D i R. Jednak po tym jak wyjechalismy z garazu, auto podczas zmieniania biegow zachowywalo sie tragicznie.... mocne szarpniecia na 1 i 2 biegu... w momencie kiedy skrzynia zaczela zmieniac biegi obroty zamiast spadac odrazu w dól, rosly delikatnie w gore i dopiero wtedy zaskakiwal nastepny bieg...
Nie wiem co teraz zrobic... nie wiem jak poradzic sobie z adaptacja... moze to w tym teraz tkwi problem?
Dodam jeszcze ze podczas wymiany tarczek uronilismy 100-200ml oleju ze skrzyni... czy mysliscie ze to moze byc problem?? Olej juz kupiony, czekam tylko na zamowiony sprzet do wpuszczania oleju do skrzyni... mam nadzieje ze to pomoze
napiszcie swoje zdanie....
pozdro