Witam.
Posiadam takowy bagażnik jakiejś niemieckiej produkcji z poprzedniego auta czyli Passata B6. Myślałem o założeniu i co się okazało że poprzeczki są za krótkie. Czy macie może jakieś bagażnik do polecenia co warto kupić, myślę że nie ma już szerszego auta niż TOURAN że jak kupie to przy zmianie będzie pasował do następnego
a i ważne aby na poprzeczkach było można zamontować bagażnik na narty Thule Snowpro 745
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
aki, ja mam belki thule te srebrne aerobar i do tego thule spirit 820 i musze zerknąć do siebie czy na pewno mam długość 135cm,bo tak mi się coś kojarzy,ale nie jestem pewien..
Szczerze to od kiedy mam tourana chyba tylko raz zakładałem bagażnik i wisi i się kurzy
Ostatnio zmieniony czw lut 02, 2012 23:37 przez Muti, łącznie zmieniany 2 razy.
Jedyne belki które są wysuwane poza obrys auta podczas załadunku. Fajny bajer zważywszy na to że Touran niski nie jest.. Model 891-rozmiar 127 cm. Idealnie pasują, nic nie wystaje. Fajny design.
A są to najwęższe belki z tej serii Więc wcale Touran nie jest taki szeroki, a raczej rozstaw relingów
Stopa bagażnika do tego: Thule Rapid System 751.
Uchwytów na narty nie mam(mam na rowery), ale każdy będzie pasował z Thule.
Można zamontować ten bagażnik Snow Pro
belki do Tourana muszą mieć 135cm dlatego te od Paska nie podchodzą. ja mam jakieś tańsze i nie polecam przy obecnych temperaturach plastiki zrobiły się bardzo sztywne i wpadają w wibracje przy większych prędkościach. hałas jakich mało!
ŁukaszTouran pisze:A tak na poważnie to te są bardzo dobre do Tourana : Tu
ile byś za niego liczył ? jeżeli byś chciał go sprzedać?
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
ile byś za niego liczył ? jeżeli byś chciał go sprzedać?
Nie rozumiem
Co bym miał sprzedawać?
Nie no, tylko jak bys chciał sprzedać to ustawie się w kolejce
to że niby ja sobie wymyśliłem, że moje mają 127 cm?
tak mi powiedzieli w sklepie i tak kupiłem, wystają poza reling ale nie wystają poza auto, z tego co się orientuję to podparcie belki (ta czarna plastikowa obejma) nie może być na samym końcu, ponieważ grozi złamaniem belki. Twoje Ciapek z tego co widzą są już na maxa rozciągnięte??
tak Ci powiedzieli w sklepie gdzie mieli Thule?
Po zamontowaniu obejm na relingi do belek mają one ogranicznik. Po coś on przecież jest.
Weź pod uwagę także to, że Slide Bary są bardziej masywne od Aero.
Jak ja kupowałem swoje to sklep nie sprzedał żadnych tych belek Slide Bar bo była to nowość.
Montowaliśmy metodą prób i błędów. Ludzie tam jeżdżą regularnie na szkolenia z Thule więc też wiedzą jak to ma wyglądać.
Na tylnej mam zapas, na przedniaj rozstaw na maxa. Trzeba zauważyć, że relingi rozszerzają się w stronę maski.
Ważny jest rozkład na dachu. Jak przyjrzysz się zdjęciu mocowania są idealnie na środkach relingów między środkowym przęsłem.
PRzy Twojej długości to poza obrys to one Ci nie wystają na styk, albo lekko wystają.
U mnie tylna która ma zapas lekko wystaje poza dach, ale nie poza obrys a co dopiero prawie 10 cm wiecej.
Odgrzeję stary wątek.
Czy ktoś może wstawić zdjęcie z 3-4 rowerami na dachu tourana? Szukam aktualnie belek do relingów i zaczęłam się zastanawiać, jak fizycznie wygląda montaż 4 rowerów na dachu. Że gimnastykowanie będzie, to wiem - przerabialiśmy to nie raz w peugeot partnerze ale do tej pory tylko 2 rowery woziliśmy. Teraz potrzebuję 3 uchwytów, a w przyszłym sezonie zapewne 4. I nie wiem jaka długość belki będzie potrzebna. A może ten Thule Slide Bar to jedyne sensowne rozwiązanie dla 4 rowerów? Bagażnik musi być dachowy, bo nie mam haka, a poza tym zimą montuję box. Zdradźcie, jakie macie patenty na 4 rowery na dachu?