Witam wszystkich, niedawno zakupiłem VW Touran 2.0 z 2006 roku 170 koni, na początku miałem tylko problem z odpalaniem, jak długo postał to odpalał za drugim lub 3 razem ale po kilku dniach jazdy po mieście czasami zaczęło nim szarpać tak jakby cały samochód dostał trzęsiawki czy parkinsona. Głownie zdarzało się to na staniu na światłach i na jałowym biegu, później zauważyłem to również podczas jazdy. Aby ruszyć ze świateł musiałem dać więcej gazu inaczej gasł, zauważyłem też że wtedy gdy go trzęsło to więcej spalał. W kolejnym dniu się to nasiliło i miałem problem z powrotem do domu bo odpaliłem go dopiero chyba za 6 razem i przez całą drogę go telepało a jakoś wrócić do domu musiałem, jechał tylko na pół sprzęgle i jakby w ogóle nie miał mocy. Na szczęście koło domu mam warsztat to od razu go odstawiłem i zaczęło się szukanie przyczyny, na komputerze nie ma błędów, wtryski wydają się w porządku wszystko jest dobrze wyregulowane, mechanik ściągnął paliwo i o dziwo było czarne, praktycznie nie przepuszczało światła, nie wiem co ktoś tam lał ale po wymianie filtra paliwa i wypłukaniu problem nadal jest, także ciężko zapala i cały czas go telepie, samochód oglądało już kilku mechaników i w sumie nikt nie ma pomysłu co może być nie tak, większość rzeczy zostało sprawdzonych czy może ktoś się spotkał z takim problemem? Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Pozdrawiam
Problem z odpalaniem i szarpaniem
- bartez55
- ____________________

- Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Re: Problem z odpalaniem i szarpaniem
Przywitaj się w odpowiednim dziale. Widzę, że jesteś z Warszawy to do Łowicza masz blisko, nie zastanawiaj się tylko jedz do Jacy. Namiary znajdziesz na forum.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka