Turbosprezarka 1.9 tdi 101km 74kw

dante155
Auto:: Touran 1.9 TDI
Imię:: Piotr

Turbosprezarka 1.9 tdi 101km 74kw

Post autor: dante155 »

Mam pyt posiadam tourana 1. 9 TDI 101km 74kw z czipowany na 135km, wprzypadku wymiany turbiny szukac takiej samej jak orginal czy mocniejszej.

-- Pt maja 20, 2016 14:27 --

Aktualnie mam taki objaw ze swieci sie czek engine a i ostatnio strzelila mi rura dochodzaca do intercoolera to tam znalazlem olej to chyba turbina wypluwa. W tym przypadku regeneracja czy nowa. Hmm i ciekawostka jakie koszta ? Jestes w stanie mi podpowiedziec?
Awatar użytkownika
Tomasz_W-wa
Władca postów
Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
Imię:: Tomasz
Podziękował: 285 razy
Otrzymał podziękowań: 484 razy

Re: Turbosprezarka 1.9 tdi 101km 74kw

Post autor: Tomasz_W-wa »

Ja właśnie przerabiałwm to samo.
Turbinę zegenerowałem 2 lata temu i okazało się że przepuszcza olej i do tego wirnik miał luzy.
Nie pchałem się już w regenerację i kupiłem nową f. KKK
Co do rury intercooler-a to u mnie było tak że na łączeniu przepuszczała, kupiłem nową ale wiem że chłopaki mieli różne przypadki z zamiennikami i też wolałem kupić nową z ASO VW i mieć spokój na lata.
Co do turbiny jaką teraz założyć to nie pomogę, ale wydaje mi się że taką samą.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Re: Turbosprezarka 1.9 tdi 101km 74kw

Post autor: wesol »

Zależy w jaką moc celujesz. Czy będziesz podnosił jeszcze. Olej w wezach zawsze jest tylko pytanie ile tam go jest. Trzeba sprawdzić jakie są luzy podłużne i poprzeczne na wirnik. Nie wiem jak tam z wydajnością ic i pompek by celować wyżej. Tak samo sprzęgło. Unię w bls ponoć pompki nie są jakieś liche i nie wiem ile w tym prawdy ale pod 200 koni ponoć wyrobia.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
ODPOWIEDZ