Wentylatory po zgaszeni silnika się kręcą
Wentylatory po zgaszeni silnika się kręcą
Witam jestem nowy na tym forum szukałem ale nie znalazłem.Zakupiłem Tourana 1,9Tdi 105km auto kupione od znajomej do tej pory nie było z nim problemów przejechałem trasę ok 1000km i po zgaszeniu silnika wentylatory klimy i chłodnicy się kręcą ,czy ktoś może wie co jest do wymiany i jaki to może być koszt i czy można to zrobić samemu
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 702 razy
- Rusek
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię::
Witam
Miałem ten sam problem mój mechanik odrazu powiedział gdzie jest problem-w moim przypadku za pierwszym razem był to czujnik temperatury na wężu przy chłodnicy koszt ok.30 zł za używany.
Za drugim razem winowajcą okazał się czujnik temperatury w komorze silnika.Po wypięciu i wpięciu go od nowa wentylatory chodzą prawidłowo.
Pozdr.
Tomek
Miałem ten sam problem mój mechanik odrazu powiedział gdzie jest problem-w moim przypadku za pierwszym razem był to czujnik temperatury na wężu przy chłodnicy koszt ok.30 zł za używany.
Za drugim razem winowajcą okazał się czujnik temperatury w komorze silnika.Po wypięciu i wpięciu go od nowa wentylatory chodzą prawidłowo.
Pozdr.
Tomek
Tomek
-
ptomek2
- Przeglądacz
Chciałbym zapytać o wentylatory w 2.0 tdi CR DPF. Po zgaszeniu silnika kręcą się jeszcze 5 min. Sytuacja zdarzyła mi się drugi raz. Czym jest to spowodowane? Silnik nie musiał się schładzać bo nie miał z czego (temp oleju 100 stopni, po schłodzeniu turbiny przed zgaszeniem 94 stopnie). Błędów nie ma silnik zadbany symboliczny przebieg.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Fotografia Ślubna i Wideofilmowanie HDSLR
-
gravis
- Początkujący
Re: Wentylatory po zgaszeni silnika się kręcą
dudek79 pisze:Witam jestem nowy na tym forum szukałem ale nie znalazłem.Zakupiłem Tourana 1,9Tdi 105km auto kupione od znajomej do tej pory nie było z nim problemów przejechałem trasę ok 1000km i po zgaszeniu silnika wentylatory klimy i chłodnicy się kręcą ,czy ktoś może wie co jest do wymiany i jaki to może być koszt i czy można to zrobić samemu
Miałem w golfie v 1,9tdi 105 km ten sam problem, wystarczyło wymienić czujnik.
pozdro
- lukasz22i
- Użytkownik
- Podziękował: 3 razy
Panowie, problemy z Touranem znowu wracają, wczoraj padły wycieraczki, dzisiaj znowu problem z wentylatorem klimy...chyba będzie trzeba pomyśleć o zmianie auta.
Do rzeczy, właśnie wróciłem z miasta, zgasiłem auto i ciągle kręci się wentylator klimy, nigdy wcześniej nie było z nim problemu, dzisiaj ze dwa razy na mieście uruchomiłem klimę bo było całkiem ciepło. Zajechałem pod dom, zgasiłem i kręci cały czas.
Co się uwaliło i jak się za to zabrać? Można go jakoś odłączyć na razie żebym nie musiał co postój odłączać klemy akumulatora? Póki co na noc odłączyłem bo szkoda akumulator.a
Do rzeczy, właśnie wróciłem z miasta, zgasiłem auto i ciągle kręci się wentylator klimy, nigdy wcześniej nie było z nim problemu, dzisiaj ze dwa razy na mieście uruchomiłem klimę bo było całkiem ciepło. Zajechałem pod dom, zgasiłem i kręci cały czas.
Co się uwaliło i jak się za to zabrać? Można go jakoś odłączyć na razie żebym nie musiał co postój odłączać klemy akumulatora? Póki co na noc odłączyłem bo szkoda akumulator.a
Ostatnio zmieniony śr sie 28, 2013 21:33 przez lukasz22i, łącznie zmieniany 1 raz.