Usunięcie postu i lans adminów

Tu zgłaszamy wszelkie propozycje zmian odnośnie działania forum.
Awatar użytkownika
badi
Przeglądacz
Auto:: 1T3, 2.0, 2010r.
Imię:: Przemek BADI
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Usunięcie postu i lans adminów

Post autor: badi »

Może szanowne grono adminów i moderatorów mi wytłumaczyć tą samowole w usuwaniu postów bez informacji dla kogoś kto go stworzył. Aha i zaczyna mnie denerwować że niektóre postu adminów są lansowane w dziale giełda na początku. Chyba coś nientak sie dzieje ostatnio. pozdrawiam
był Touran 1t1 2006 DSG 2.0 BMM 140ps
był Touran 1t3 2010 manual 2.0 CR 140 ps
jest Golf 6 GTD 2008 manual 2.0 CR 170ps
jest Ford S-max 2017 Vignale 2.0 Ecoboost 241ps
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Re: Usunięcie postu i lans adminów

Post autor: Eljot »

badi rzeczywiście podwieszanie postów prywatnych jest deczko nieładne.
Pod tym się podpisuję....
:uklon:

Sorki wycofuję się....
Ostatnio zmieniony pn wrz 12, 2016 10:19 przez Eljot, łącznie zmieniany 1 raz.
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Widzę w dziale giełda, że podwieszone są posty jednego admina..., a czy nie uważacie czasem, ze gdyby nie On ,to organizacyjnie wszystkie dotychczasowe zloty OZTKP leżały by w gruzach?

Panowie nie przesadzajcie. Jak ktoś coś robi, a robi dużo, to 3 pierwsze posty w dziale giełda to chyba nie jest duże wynagrodzenie za włożoną pracę?

Badi, jak coś Ci zostało skasowane, to napisz do mod-ów, na pewno Ci wyjaśnią. może to tylko błąd, bo ostatnio na necie jest sporo problemów nie tylko na tym forum.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
wkpwojtek
Zaawansowany
Auto:: Touran,2.0 BKD, 2005
Imię:: Wojtek
Podziękował: 95 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Post autor: wkpwojtek »

Podwieszanie postów było poruszane już wcześniej. Zostało to już uregulowane w jednym z punktów regulaminu giełdy, który przytoczę poniżej. Post Badiego był bez wymaganego realnego zdjęcia sprzedawanego towaru, wiec domyślam się, że za to został usunięty.

10. W myśl zasady "Zrób coś dla Forum, Forum zrobi coś dla Ciebie" w dziale Giełda możesz uzyskać możliwość przyklejenia swojego ogłoszenia poprzez uzyskanie tzw. Giełdowej Gwiazdki w skrócie GG. GG zdobywamy poprzez wkład w treść forum np. za utworzone manuale, posiadane podziękowania oraz napisane posty. Kryteria ilości manuali, podziękowań i postów będą zmieniane wraz z rozwojem forum.
Aktualna lista osób spełniających kryteria posiadania GG pod linkiem:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... ingle=true.
Maksymalna ilość GG dla jednego forumowicza jest ograniczona do 5.
Wojtek
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

wkpwojtek pisze:10. W myśl zasady "Zrób coś dla Forum, Forum zrobi coś dla Ciebie" w dziale Giełda możesz uzyskać możliwość przyklejenia swojego ogłoszenia poprzez uzyskanie tzw. Giełdowej Gwiazdki w skrócie GG. GG zdobywamy poprzez wkład w treść forum np. za utworzone manuale, posiadane podziękowania oraz napisane posty. Kryteria ilości manuali, podziękowań i postów będą zmieniane wraz z rozwojem forum.
Sorki coś mi uciekło....
:uklon: :uklon: :uklon:
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
badi
Przeglądacz
Auto:: 1T3, 2.0, 2010r.
Imię:: Przemek BADI
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Post autor: badi »

Wojtek ok domyślam się za co usunięty został mój post, ale to nie znaczy że o niczym nie wiem itp., wypadało by poinformować autora postu. Nie rozumiem tylko dlaczego aby odświeżyć swój post aby wrócił na początek listy działu giełda, muszę go skasować i napisać nowy post,a moderator nie ma w tym problemu może warto to zmienić aby można było podbić swoje ogłoszenie, które np po tygodniu leci na ostatnią stronę a tam np mało kto zagląda, najważniejsza jest zawsze pierwsza strona giełdy.

pozdrawiam Badi
był Touran 1t1 2006 DSG 2.0 BMM 140ps
był Touran 1t3 2010 manual 2.0 CR 140 ps
jest Golf 6 GTD 2008 manual 2.0 CR 170ps
jest Ford S-max 2017 Vignale 2.0 Ecoboost 241ps
Awatar użytkownika
wkpwojtek
Zaawansowany

Badi, temat giełdy był już omawiany. Wzbudzał ogromne emocje i poprzez głosowanie ustalono jak w regulaminie. Jeśli chodzi o Twój post to zauważ, że zostałeś poinformowany w sposób kiedy zaakceptowałeś zasady panujące na forum. Mam na myśli regulamin. Tam jest napisane jakie trzeba spełnić wymogi, a jeśli się ich nie spełni to post będzie usunięty. Dodam, że forumowicze delikatnie podpowiadali Ci abyś uzupełnił brakujące wymogami rzeczy. Trzeba, także zrozumieć naszych administratorów, moderatorów itp kiedy to ciężko by było im odpisywać na każdą sytuację, która i tak jest już określona. Co człowiek to sytuacja, a pewne sytuacje powtarzające się można określić w paragrafach, co jest uczynione.
Wojtek
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 418 razy

Post autor: wesol »

I co każdy będzie podbijal swoje tematy? My na SGA inaczej to mamy rozwiązane. Tematy są niewidoczne puki mod nie zaakceptuje plus po tym temat jest zamykany. Nie ma głupich docinek i odpowiedzi. Zainteresowani jak coś to na pw się dogaduja itd. Może jak masz coś na sprzedanie to częściej zaglądaj w dział kupię i tam szukaj zbytu.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Awatar użytkownika
Tomasz_W-wa
Władca postów
Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
Imię:: Tomasz
Podziękował: 285 razy
Otrzymał podziękowań: 484 razy

Post autor: Tomasz_W-wa »

A ja mam trochę inne zdanie na ten temat (chodzi o dział giełda).

Tak jak wiadome, była już raz burza o podwieszanie tematów o sprzedaży na pierwszej stronie.
Panowie z władz forum rozwiązali to pod siebie czyli jak: "Zrób coś dla Forum, Forum zrobi coś dla Ciebie".
I moim zdaniem nie jest to do końca fair, piszecie że trzeba stworzyć kilka manuali i w tedy będziesz miał szanse żeby sobie zasłużyć do podwieszania takich ogłoszeń.
To panowie powiedźcie mi dlaczego taki forumowicz jak ja, którego manuale są na tym forum, nawet niektóre nie są nawet ujęte w zbiorczym zestawieniu, który aktywnie działa na forum (chodzi o wpisy, podpowiedzi, spotkania forumowiczów na spotach lokalnych, pomoc z podpięciem komputera, itp.) nie jest uwzględniony na takiej liście, patrząc na ilość postów i podziękować (a zaznaczam że swojego czasu jak była chyba przesiadka na inny serwer) miałem już dość dużo "Piwek" bo to w tedy funkcjonowało, które później zotały wyzerowane.

Napiszę to otwarcie, zwykły forumowicz bez "przebicia" nie ma takich możliwości jak Panowie ze szczytów władzy.
Dodam że jednak Panowie z władz nie muszą chyba stosować się to reguł panujących na tym forum.
Dam przykład, żeby nie było że najeżdżam Tu na kogoś, a nie mam na to dowodów.
Np. w dziale giełda nie można wklejać ofert nie swoich (tak zwanych ofert grzecznościowych), nie ukrywam że swojego czasu wstawiłem ogłoszenie ze sprzedażą Tourana naszego kolegi z forum (sam nie miał czasu się tym zająć, i mnie poprosił). Oczywiście ogłoszenie zostało bardzo szybko skasowane i pewnie słusznie, ale jak takie ogłoszenie wstawił jeden z osób u władzy oczywiście było wszystko OK (i to już nie podchodzi pod "Zrób coś dla Forum, Forum zrobi coś dla Ciebie")

A więc Panowie nie wciskajcie kitu dla normalnych forumowiczów, bo ja i nie tylko ja widzę to tak, jesteś u władzy masz większe możliwości na forum i to nawet naginając regulamin.
Dlatego uważam że nie powinno być takich wyjątków bo to jest po prostu nie sprawiedliwe.
Oczywiście ktoś za raz napisze że koledzy robią dużo na forum (zloty itp), zgadza się i ja tego nie podważam, ale inne osoby robią również tylko w innej formie, może mniej widocznej.
Co do podwieszania tematów w dziale Giełda to ja dziękuje, będę po prostu kasował i wklejał na nowo swój post jak przesunie się na następną stronę (czytaj jak przestanie być widoczny).

Jestem też zalogowany na innych forach i tam regulamin jest święty dla wszystkich i dla normalnych forumowiczów jak i dla władz którzy też organizują zloty danej marki samochodu.
Dzięki temu na forum są jasne i czytelne zasady dla wszystkich, co przekłada się na porządek na forum.

Jeszcze jedna sprawa, dlaczego na forum nie są piętnowane odpowiedzi w formie chamiej i obraźliwej.
Popatrzcie sobie na wiek forumowiczów na naszym forum, to nie jest gówniarstwo, a więc najpierw pomyśl kolego bo może piszesz do kogoś kto mógłby być Twoim ojcem i chyba chamskie odzywki są nie na miejscu.
No chyba że nie masz kultury człowieku.

Tyle ode mnie.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Awatar użytkownika
remi10
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0 TDI 12/2014
Imię:: Remi
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: remi10 »

Niestety zgodzę się tylko z tym że niektóre zasady umieszczania ogłoszeń w giełdzie też są nie fair. Od 5 lat jestem na forum. 4 Touranem w życiu jeżdżę i nie mogę tu wstawić ogłoszenia bo postów zbyt mało nabiłem. To chyba oczywiste że nie jestem handlarzem. Ale umieszczenie oferty sprzedaży na innych forach jak volkswagen forum, elektroda, a kiedyś i na forum Opla nje sprawia żadnych problemów. Bo każdy zarejestrowany mógł dodać takie ogłoszenie. W sumie nie boli to mnie specjalnie bo i tak otomoto nie ma konkurencji a na giełdę tu mało kto widzi z potencjalnych Kupujących. To tyle przemyśleń ode mnie.
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 418 razy

Post autor: wesol »

Ale w czym tkwi problem bys napisal do admina o pozwolenie i opisal to sytuacje twoją. Kiedys zezwoliem na ogloszenie wlasnie w identycznym przypadku koledze z forum. naprawde admin czy mod raczej nie gryzie. Sprawiedlisowci nigdy nie bylo na swiecie i raczej nigdy nie bedzie.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię:: Marek
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Post autor: yox »

Proponuję... 'Komisję Wenecką', akurat jest w Wa-wie ;)
Awatar użytkownika
wkpwojtek
Zaawansowany

Zagadam się z Tomkiem. Potwierdzam, że Tomek zamieścił ogłoszenie sprzedaży kolegi z forum jego tourana i to ogłoszenie było usunięte. Potwierdzam także, że w krótkim czasie po tym admin zamieścił podobne ogłoszenie i to nawet nie kolegi z forum i nie tourana. Kwestię podwieszania ogłoszeń forumowicze rozstrzygnęli poprzez glosowanie. Efektem tego jest punkt 10 regulaminu o giełdzie.
Wojtek
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Auto:: Touran
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

Panowie, od tego jest opcja zgłoś post, moderatorzy nie są w stanie czytać wszystkich postów... nie regulaminowe ogłoszenie już usunięte.
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 828 razy

Post autor: jarry »

moje 3 grosze :)

1. badi - widziałem twoje potyczki słowne w kwestii sprzedaży PS4, jak na mój gust jeśli sprzęt jest na tyle popularny jak konsola PS4 i w ofercie jest napisane że nówka w komplecie jak ze sklepu to bym się nie czepiał na zdjęcie produktowe, ale to moje zdanie a ja nie jestem rygorystą :), w sensie formalnym było to niezgodne z regulaminem i zwrócono ci uwagę, i tu jest mały problem bo mimo grzecznej formy zwrócenia uwagi dość mało grzecznie zacząłeś kontestować sytuację, i brakło chyba oddechu i powściągnięcia emocji z twojej strony, może miałes ciężki tydzień nie wiem :), w każdym razie trzeba było wkleić oryginalne zdjęcie i przeprosić za błąd i byłoby po sprawie, a tak wyszła przepychanka słowna...

2. sprawa podwieszania ogłoszeń została po wielkich mecyjach rozwiązana zgodnie z paragrafem 10 regulaminu, przypomnę że były 4 propozycje i ostateczny kształt został wybrany w głosowaniu, uważam nadal że jest to dobra propozycja aby zaktywizować i premiować za aktywny wkład w rozwój forum, oczywiście nie wszystkim musi się to podobać bo jak uczy doświadczenie jeszcze się taki nie urodził..., i to nie regulamin i punkt 10 został zrobiony pod władzę tylko tak się złożyło :) że ludzie którzy sporo zrobili w temacie rozwoju forum, szczególnie dział techniczny i manuali oraz porad i pomocy innym użytkownikom chcąc działać w strukturach znaleźli się w gremium zarządzających forum, to po prostu idzie w parze, a hasło "Zrób coś dla forum..." a coś tam będziesz miał zwrotnie to naturalne sprzężenie zwrotne zachęcające do działania, oczywiście jest możliwe i drugie spojrzenie na ten temat, nic nie robię albo mało to niech będzie dla wszystkich po równo, w ten sposób nic nie robiąc będę miał tak samo i tyle samo co goście którzy spędzili setki godzin czytając, odpowiadając, pomagając, tworząc, w sumie to się nie dziwię takiej postawie bo tak jest łatwiej dla tych mniej zaangażowanych, ale czy to będzie zgodne z dobrze rozumianą sprawiedliwością społeczno-forumową to już taki pewien nie jestem :)

link do dyskusji o regulaminie giełdy - http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... 52&t=12122

link do ankiety zmian w regulaminie - http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... 52&t=12252

3. w dziale sprzedam auto zamieściłem link do ogłoszenia mojego znajomego w dość specyficznej sytuacji, otóż to jest taki kolega co sprzedając mega zadbane furki patrzy po ile są na allegro podobne auta i od najniższej ceny odejmuje trochę i wystawia, nie znam takiej drugiej osoby, na dowód sprawdziłem tamto auto na allegro i w cenie do jego ofertowej były tylko 4 auta, jeden anglik i 3 rozbite, i tylko dlatego to wstawiłem żeby ktoś z naszego forum sobie skorzystał, jeśli Tomek wstawił auto kolegi (od razu mówię że nie znam tamtej sprawy) i sytuacja była podobna, czyli cena była jak za rozbite/uszkodzone a było to w super stanie bryka to uważam że sytuacja jest analogiczna, aczkolwiek nie bardzo mi się chce wierzyć że tak było bo jak mówię znam tylko jedną osobę która tak postępuje, może faktycznie lepiej wrzucić takie coś do wątku z ciekawymi ogłoszeniami z allegro...

4. lista manuali powstaje ze zgłoszeń użytkowników, jeśli nie ma zgłoszenia to nie mam jak dodać manuala do listy bo świętym duchem nie jestem :), od 2014 roku jest wątek zgłoszeń manuali i działa, są w nim zgłoszenia i wprowadzam zgłoszone manuale do listy, jak ktoś zrobi manuala i autor nie zgłosi albo ktoś inny to chyba wynika z tego że ani autor ani nikt inny nie uznał tego manuala za wartościowy, ale to tylko moje domysły oczywiście i broń Boże nie próba deprecjonowania czyjejś pracy :)

w razie co podaję link do zgłoszeń - http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... 24&t=11553
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
ODPOWIEDZ