Artykuł w Motorze dot. kradzieży samochodów w Polsce
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Artykuł w Motorze dot. kradzieży samochodów w Polsce
Będąc u fryzjera zaciekawił mnie artykuł w Motorze bodajże z 20 lutego o kradzionych samochodach. Statystyka odnosiła się nie do najpopularniejszych wśród złodziei, ale do udziału procentowego wśród zarejestrowanych.
Moi drodzy Touran jest na drugim miejscu zaraz za Seatem. Jak pamiętam skradziono coś 206 na 29 tys. zarejestrowanych.
W lubuskim (o zgrozo dla mnie) i zachodniopomorskim jest na I miejscu.
PS. Może ktoś ma dostęp do tego numeru Motoru i może dokładnie zobaczyć dane? Ja spróbuję jutro
Moi drodzy Touran jest na drugim miejscu zaraz za Seatem. Jak pamiętam skradziono coś 206 na 29 tys. zarejestrowanych.
W lubuskim (o zgrozo dla mnie) i zachodniopomorskim jest na I miejscu.
PS. Może ktoś ma dostęp do tego numeru Motoru i może dokładnie zobaczyć dane? Ja spróbuję jutro
- rufusw
- Przeglądacz
- Auto:: 1,9 TDI (AVQ)/2003/BASIC
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 1 raz
Mam ten Motor.
Faktycznie Touran jest na 2 miejscu w kraju pod względem ilości skradzionych samochodów do ilości zarejestrowanych! Jest to stosunek 206 do 29115 zarejstrowanych, co daje 0,71%.
Ale patrząc na statystyki Golfa, stosunek ten jest dużo nizszy bo 0,13% pomimo skradzionych 1116 aut. Powodem jest ilość duża ilość zarejestrowanych pojazów 876973.
Passatów skradziono jeszcze więcej 1179.
Faktycznie Touran jest na 2 miejscu w kraju pod względem ilości skradzionych samochodów do ilości zarejestrowanych! Jest to stosunek 206 do 29115 zarejstrowanych, co daje 0,71%.
Ale patrząc na statystyki Golfa, stosunek ten jest dużo nizszy bo 0,13% pomimo skradzionych 1116 aut. Powodem jest ilość duża ilość zarejestrowanych pojazów 876973.
Passatów skradziono jeszcze więcej 1179.
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Znakiem tego nie należy polegać na TYLKO standardowych zabezpieczeniach producenta...
Ideałem byłby dla mnie kupiony golas i prywatnie montowany alarm + osobne zabezpieczenie (mechaniczne, czy elektroniczne).
Złodziej tym samym nie mam pojęcia z czym ma do czynienia, a tak ZAWSZE wie o tym zabezpieczeniu fabrycznym, że jest na 100%.
Ideałem byłby dla mnie kupiony golas i prywatnie montowany alarm + osobne zabezpieczenie (mechaniczne, czy elektroniczne).
Złodziej tym samym nie mam pojęcia z czym ma do czynienia, a tak ZAWSZE wie o tym zabezpieczeniu fabrycznym, że jest na 100%.
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Ostatnio wcisnąłem 3szt przy szybie drzwi kierowcy ale rozmyślając nad skutecznością wizytówek w Wawie, stwierdziłem, że będę je rozdawał tylko w momencie, jeżeli bedę miał klienta na oku i będę mógł z nim pogadaćTuranek pisze:chyba domówię jeszcze wizytówek skoro prawie 30 tys Touranów w Polsce jeździ

Inaczej pewnie trud Turanka wyląduje w koszu z resztą wizytówek z agencji

- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Potwierdzam!QQRYDZA pisze:Mój pies prędzej kogoś zaliże na śmierć
Aczkolwiek przeżyłem!

To fakt dobrze byłoby!Rauko pisze:A potem może na jakiś montaż będzie można się umówić
Ale jeżeli to ktoś montuje, to najczęściej w swoim regionie.
Czy jeżeli ktoś zakłada zabezpieczenie np. w Bydzi i jest z gruntu rzecz ujmując dobre i nie chwali się zabardzeńko ( jako mechanik ) DOKŁADNIE co i jak robi, czy podzieli się wiedzą z kimś z zakładu w Krakowie?
Na moim przykładzie mam zabezpieczenie (elektroniczne) ktoś stwierdzi, że jest OK- zakładał mi to mój kolego mający zakład w Bydzi- jeżeli ktoś będzie chciał też taki mieć, to przyjedzie do niego?
...